Youth Shaklee Boleh Kurangkan Jerawat

Youth Shaklee Boleh Kurangkan Jerawat

KURANGKAN JERAWAT DENGAN DOUBLE CLEANSE, HANYA YOUTH BOLEH BUAT 2 IN 1!

Double cleansing bermaksud kita cuci muka kita sebanyak dua kali. Satu dengan oil based product dan satu lagi dengan water based product, Why? Kenapa sampai kena dua kali cuci muka?!

Sebelum tu, akk nak sahabat faham yang dekat muka kita ni ada dua jenis kotoran iaitu

✅ kotoran yang berasaskan minyak seperti sebum, makeup, suncreen yang kita pakai, sel-sel kulit mati dan sebagainya dan
✅ kotoran yang berasaskan air seperti peluh, kotoran dan debu.

Kenapa kena start buat double cleansing?

Seperti yang diajar oleh cikgu Sains masa sekolah rendah dulu, air dan minyak tidak boleh bersatu dan sebab itulah kita tak boleh gunakan water based product untuk hilangkan kotoran yang berasaskan minyak ni. Haaaaaaaa logik tak?

Kalau kita hanya gunakan water based product untuk cuci muka, kulit kita sebenarnya terdedah dengan jerawat, blackheads sebab pores kita dah tersumbat dengan kotoran yang berasaskan minyak-minyak ni. Kita pulak tak cuci, haaaaaaaaaa memang pores kita tersumbat lah! Itu yang jerawat dan lain lain muncul.

Double cleansing ni teknik orang korea cuci muka tau. Thats why la kulit dorang plolesss gilaa!

Dengan Youth bestnya sebab LUMINIOUS GEL OIL CLEANSER! Memang confirm confirm boleh guna untuk double cleanse.

First step : Cuci muka TANPA air dengan cleanser Youth kemudian bilas

Second step : Cuci muka macam biasa setiap hari kita cuci tu cleanser + air.

Tadaaaa , selamat menikmati kulit yang bersih , licin berseri 😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat