PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Vivix Untuk Mata

Vivix Untuk Mata

Menurut penemuan yang diterbitkan dalam American Journal of Pathology, resveratrol dapat membalikkan pembentukan saluran darah yang tidak normal di retina tikus yang menjalani rawatan laser.

Para saintis dari Washington University School of Medicine di St. Louis mengenal pasti jalan yang disebut jalur pemanjangan faktor-2 kinase eukariotik (eEF2), yang mereka cadangkan sebagai bertanggungjawab terhadap kesan perlindungan senyawa.

“Kami telah mengenal pasti jalan baru,” kata penyelidik utama, Rajendra Apte, MD, PhD. “Dan kami percaya laluan tersebut mungkin terlibat dalam penyakit mata yang berkaitan dengan usia dan penyakit lain di mana angiogenesis memainkan peranan yang merosakkan.”

Apte dan rakan sekerjanya menyatakan bahawa ini adalah kejutan bahawa potensi anti-penuaan resveratrol dicadangkan untuk terjadi melalui jalan yang berbeza.

“Sebilangan besar penyelidikan telah mengenal pasti resveratrol sebagai sebatian anti-penuaan, dan memandangkan minat kami terhadap penyakit mata yang berkaitan dengan usia, kami ingin mengetahui apakah ada kaitannya,” kata Apte. “Ada laporan mengenai efek resveratrol pada pembuluh darah di bahagian tubuh yang lain, tetapi tidak ada bukti bahawa ia mempunyai kesan di dalam mata,” tambahnya.

Janji umur panjang

Resveratrol, bahan kimia polifenol dan anti-kulat yang kuat, sering disebut sebagai sebatian bioaktif dalam anggur dan anggur merah, dan terutama dikaitkan dengan apa yang disebut ‘Paradoks Perancis’. Ungkapan itu, yang diciptakan pada tahun 1992 oleh Dr Serge Renaud dari Universiti Bordeaux, menggambarkan rendahnya kejadian penyakit jantung dan obesiti di kalangan orang Perancis, walaupun diet mereka yang tinggi lemak dan tahap penggunaan wain.

Minat di kompleks tersebut meletup pada tahun 2003 ketika penyelidikan dari David Sinclair dan pasukannya dari Harvard melaporkan bahawa resveratrol dapat meningkatkan jangka hayat sel ragi. Penyelidikan yang diterbitkan di Nature itu disambut dengan semangat media antarabangsa dan menyalakan harapan untuk pil anti-penuaan.

Menurut penemuan Sinclair, resveratrol dapat mengaktifkan gen yang disebut sirtuin1 (Sirt1 – setara ragi adalah Sir2), yang juga diaktifkan semasa pembatasan kalori pada pelbagai spesies, termasuk monyet.

Sejak itu kajian mengenai cacing nematode, lalat buah, ikan, dan tikus telah menghubungkan resveratrol dengan jangka hayat yang lebih lama. Kajian lain dengan hanya resveratrol telah melaporkan kesan anti-barah, kesan anti-radang, manfaat kardiovaskular, potensi anti-diabetes, peningkatan daya tahan tenaga, dan perlindungan terhadap Alzheimer.

Perincian kajian

Kajian baru yang berkaitan dengan resveratrol tidak berkaitan dengan sirtuin, bagaimanapun, kata para penyelidik. Untuk kajian mereka yang menunjukkan retina tikus pada rawatan laser yang memulakan pembentukan saluran darah, atau angiogenesis. Namun, ketika resveratrol diberikan kepada tikus, para penyelidik memerhatikan bahawa angiogenesis dihambat dan saluran darah yang tidak normal dihilangkan.

Kesannya dikenal pasti berlaku melalui jalur eEF2.

Apte menegaskan bahawa model haiwan degenerasi makula yang mereka gunakan tidak sama dengan versi penyakit manusia, Tambahan pula, tikus menerima dos resveratrol yang besar, katanya, lebih banyak daripada yang terdapat dalam beberapa botol wain merah. Sekiranya resveratrol berkesan pada orang, kata Apte, ia perlu diberikan dalam bentuk pil kerana dos yang tinggi diperlukan.

Mengintai potensi

Para penyelidik menyatakan bahawa penemuan itu berpotensi untuk degenerasi makula (AMD) dan retinopati diabetes. AMD adalah penyakit retina degeneratif yang menyebabkan kehilangan penglihatan pusat dan hanya meninggalkan penglihatan pinggiran, dan penyebab utama kebutaan undang-undang bagi orang yang berumur lebih dari 55 tahun di dunia Barat, menurut AMD Alliance International.

Menurut Institut Kesihatan Nasional, antara 40 dan 45 peratus orang Amerika yang didiagnosis menghidap diabetes sudah mempunyai beberapa tahap retinopati diabetes, penyebab utama kebutaan pada orang dengan diabetes dan merupakan salah satu komplikasi diabetes yang paling ditakuti.

VIVIX BANTU RAWAT MATA

Selain Set CarotoMax dan Omega Guard, Vivix juga antara yg boleh bantu merawat masalah mata .
Katarak mata ni boleh buat mata kita buta kan, baru ni ada costomer beli vivix dan carotomax utk rawat masalah katarak mata dia, semoga mata makcik ni kembali sihat seperti biasa.

Info:
Katarak ni terjadi bila kanta mata ada selaput. Mata jadi rabun.
Kanta mata jadi keruh. Cahaya tak dapat tembus.
Klu lewat buat rawatan, boleh menyebabkan mata buta.

Tanda2:
+ pandangan kabur
+ susah nak membaca
+ perlu kerap tukar cermin mata
+ pandangan teruk dlm cahaya terang
+ anak mata jadi putih
Kos rawatan kat hospital kerajaan lebih kurang RM 800.

Pengambilan vivix dan carotomax secara konsisten boleh merawat masalah katarak mata yg dialami.
Vivix ada antioksidan yang sangat power. Mata kita perlukan antioksidan untuk lindungi sel mata dari radikal bebas yg boleh disebabkan terjadinya katarak.

Ada satu bahan utama di dalam Vivix Shaklee iaitu Purple Carrot (Lobak Ungu).
Lobak ungu juga kaya dengan lutein dan karotenoid. Makanan yang kaya dengan anthocyanin seperti lobak ungu boleh bantu meningkatkan kesihatan mata kita.

Kajian menunjukkan bahawa anthocyanin membantu dari segi meningkatkan penglihatan mata pada waktu malam, meningkatkan peredaran darah dalam kapilari retina.

Vivix lindungi dan baiki sel kat bahagian mata sampai tahap DNA.

Leave a Reply

Open chat