Pengedar Shaklee Shah Alam

Pengedar Shaklee Paling Cun

Vivix Untuk Kurus

Vivix Untuk Kurus

Resveratrol adalah senyawa tumbuhan golongan polifenol yang memiliki efek antioksidan. Sebagai antioksidan, resveratrol dapat melindungi sel dari aktivitas radikal bebas. Radikal bebas dapat memicu kerusakan sel dan meningkatkan risiko penyakit seperti kanker dan penyakit jantung.

Ada beberapa makanan yang menjadi sumber terbaik untuk resveratrol, termasuk wine, anggur, beberapa jenis buah beri, dan cokelat hitam. Pada anggur dan buah beri, resveratrol cenderung terkonsentrasi di bagian kulit dan biji anggur dan buah-buah beri. Red wine juga cenderung tinggi resveratrol karena dibuat melalui fermentasi anggur.

Sebagai zat antioksidan, resveratrol tentu dikaitkan dengan beragam manfaat kesehatan. Hanya saja, sebagian besar riset yang dilakukan cenderung menggunakan bentuk suplemennya. Untuk kurus resveratrol boleh memberi manfaat seperti di bawah

Latihan dalam botol

Siapa yang tidak menyukai idea makanan tambahan pelbagai aspek yang sepertinya dapat melakukan semuanya? Resveratrol mendahului senarai, terutama mengenai komposisi badan. Satu kajian yang diterbitkan dalam FASEB Journal, menunjukkan bahawa resveratrol dapat mencegah kesan negatif dari gaya hidup yang tidak aktif. Kajian ini mensimulasikan bobot penerbangan luar angkasa memberikan satu kumpulan resveratrol dan yang lain tidak ada. Kumpulan resveratrol tidak mengalami ketahanan terhadap insulin (ketidakseimbangan hormon utama yang berkaitan dengan lemak perut) atau kehilangan ketumpatan mineral tulang, tidak seperti rakan-rakan mereka. Ini bukan hanya memberi manfaat kepada angkasawan. Hasilnya menunjukkan bahawa resveratrol dapat mencegah akibat tingkah laku tidak aktif semasa tempoh tidak aktif, sama ada dari penyakit, perubahan jadual, kecederaan atau bahkan perjalanan.

Intinya: Resveratrol dapat berfungsi untuk anda di dalam dan di luar gim dengan mencegah penurunan kesihatan metabolik (dan tisu seperti otot dan tulang) apabila tahap aktiviti anda minimum. Sifat pemeliharaan kepadatan tulang juga menunjukkan janji bagi wanita yang berisiko mendapat osteoporosis.

manfaat resveratrol untuk kesihatan manusia

Gunakan untuk menipu sel-sel lemak anda

Salah satu kelebihan utama resveratrol ialah ia dapat meningkatkan cara tubuh anda menangani apa yang anda makan dan sama ada disimpan sebagai lemak atau dibakar untuk bahan bakar yang dikenali sebagai kepekaan insulin. Penyelidikan yang diterbitkan di Nature menunjukkan bahawa resveratrol melindungi tikus dari kesan berbahaya diet berkalori tinggi, termasuk penyakit jantung, kenaikan berat badan dan diabetes. Resveratrol nampaknya bertindak pada adiponektin, yang dihasilkan oleh sel-sel lemak kita dan membantu kita menurunkan lemak dengan meningkatkan kepekaan insulin kita. Bukan hanya itu, tetapi menurut kajian Universiti Purdue, suplemen ini mungkin dapat menyekat pertumbuhan sel-sel lemak yang belum matang dan mencegah sel-sel lemak yang ada tumbuh.

Intinya: Insulin adalah satu-satunya hormon yang memberitahu badan anda untuk menyimpan atau membakar lemak dan pastinya ia bukan sesuatu yang anda mahukan secara berlebihan. Resveratrol nampaknya dapat meningkatkan kepekaan insulin, yang dapat mengatasi diabetes (bersamaan dengan diet rendah gula dan karbohidrat) dan membantu anda mencapai matlamat penurunan berat badan anda.

Vivix Shaklee

Vivix adalah satu minuman botanikal yang sangat istimewa. Ia merupakan minuman anti penuaan selular, yang dicipta oleh Shaklee Corporation, mempunyai 5 hak paten, sangat berkuasa dalam memerangi penuaan diperingkat sel. Vivix telah terjual lebih 1 juta botol di USA. Menjadikan ia adalah minuman anti penuan paling laris di dunia.

Vivix terdiri daripada campuran 16 polifenol dan salah satu bahan utama ialah RESVERATROL yang dirujuk di lebih 2,500 penerbitan penyelidikan, termasuk pelbagai kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institutes of Aging, dan Institut Sains Kesihatan Alam Sekitar.

Vivix menyediakan 100 mg resveratrol dalam setiap hidangan (Satu sudu teh). Ekstrak resveratrol mempunyai resveratrol semulajadi kandungan 98%. Ini sebenarnya suplemen anti-penuaan terbaik dan tulen di dunia.

minuman untuk kurus shaklee vivix

Jom Dapatkan Vivix Shaklee

Ainul Mustafa

whatsapp : www.wasap.my/60133612717/vivixkurus/

Email: ainulfadzilah@gmail.com

Instagram : Ainul Mustafa 

Penghantaran Percuma di kawasan : Shah Alam, Klang, Puchong, Damansara, Petaling Jaya, Subang Jaya, Putrajaya, Cyberjaya, Universiti Malaya, Menara TM

Leave a Reply

Open chat