PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Vivix Shaklee Untuk Kanser Ovari

Vivix Shaklee Untuk Kanser Ovari

Statistik yang dikeluarkan oleh Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN) pada tahun 2013 menunjukkan kira-kira 17.9 daripada 100 000 wanita dalam kalangan usia reproduktif di negara ini berisiko mengalami kanser ovari pangkal rahim setiap tahun.

MASALAH KANSER OVARI

Sebanyak 2126 wanita pula berkemungkinan menghidap penyakit ini setiap tahun dengan kadar kematian adalah 631 orang dan menjelang 2025, dijangkakan 3502 wanita akan terdedah dengan kanser ini dengan jumlah kematian mencecah 1118 orang.


Menurut Ketua Pegawai Perubatan Pusat Saringan Kanser, Persatuan Kanser Kebangsaan Malaysia (NCSM), Dr. Dalilah Kamaruddin, statistik tersebut secara tidak langsung menunjukkan bahawa kanser pangkal rahim semakin serius. Tambah beliau, kanser pangkal rahim kini berada di tangga ketiga carta selepas kanser payu dara dan kanser korektoral (usus) “Di Malaysia hari ini sebanyak 60 peratus pesakit kanser pangkal rahim yang dikesan sudah berada pada tahap tiga dan empat.

SUMBER 

Kanser ovari adalah sejenis kanser yang bermula di dalam ovari. Wanita mempunyai dua ovari, satu di setiap sebelah uterus. Ovari – setiap satu kira-kira saiz badam – menghasilkan telur (ova) dan juga hormon estrogen , progesteron dan testosteron. Kanser ovari sering terjadi tanpa gejala sehingga ia telah merebak di dalam pelvis dan abdomen. Pada peringkat ini, kanser ovari adalah sukar untuk dirawat dan sering membawa maut.

doktor sahkan kanser ovari clear minum vivix shaklee

 

TANDA DAN GEJALA

“Pada mulanya, Ary mengadu sakit di bahagian perut dan disangkakan ia ketumbuhan biasa. Selepas pembedahan, baru kami diberitahu bahawa ia adalah kanser. “Sejak Jun tahun lalu, Ary menjalani rawatan kimoterapi,” ujar Shahrul Nizam melalui pesanan ringkas yang dikongsi kepada pihak media. Tambahnya, doktor turut mengesyaki barah yang dihidap Ary merebak ke bahagian kepala. Sehingga kini, keadaannya dipantau oleh pakar bahagian obstetrik dan ginekologi. Kredit : Ary Malik Menderita Kanser Rahim

Kanser ovari boleh menyebabkan satu atau lebih daripada tanda-tanda dan gejala berikut:

  1. Pendarahan faraj (terutamanya jika anda telah menopaus) atau keluar keputihan yang berlebihan.
  2. Sakit atau tekanan di dalam pelvis atau kawasan abdomen (kawasan di bawah perut anda atau diantara bahagian tulang pinggul anda).
  3. Sakit belakang.
  4. Kembung, dimana kawasan bawah perut anda membengkak atau terasa penuh.
  5. Cepat rasa kenyang semasa makan.
  6. Perubahan tabiat anda dalam bilik mandi,seperti membuang air kecil yang sangat kerap, sembelit atau cirit-birit.

sumber

PUNCA SEBENAR

Ia tidak jelas apa yang menyebabkan kanser ovari. Secara umumnya , kanser bermula apabila sel-sel yang sihat yang mengalami mutasi genetik (perubahan gen) yang bertukar sel-sel normal menjadi sel-sel yang tidak normal. Sel-sel yang sihat membesar dan membiak pada kadar yang ditetapkan, akhirnya mati pada masa yang ditetapkan .

Walau bagaimanapun , sel-sel kanser membesar dan membiak di luar kawalan, dan mereka tidak mati apabila sepatutnya. Apabila sel-sel yang tidak normal berkumpul , mereka membentuk jisim (ketumbuhan). Sel-sel kanser ini menyerang tisu yang berhampiran dan merebak dari tumor asal dan tersebar di tempat lain dalam badan (metastasis)

VIVIX Shaklee MERAH

 

VIVIX SHAKLEE

Vivix adalah minuman daripada Raja anggur Muscadine Grapes yang mengandungi kandungan Resveratrol yang terbaik, antara yang terbaik vitamin membantu merawat kanser. Allah s.w.t telah menyebutkan buah anggur di dalam Al-Quran sebanyak 11 kali. Anggur merupakan salah satu daripada buah-buahan istimewa dan paling banyak manfaatnya.

Ia boleh dimakan dalam keadaan segar mahupun kering. Ia berfungsi sebagai lauk-pauk serta dapat dijadikan sebagai ubat-ubatan bahkan dapat juga dijadikan sebagai minuman. Dalam surah al-Baqarah: 266, surah al-An’am: 99, surah al-Ra’d: 4, surah al-Isra’: 91, surah Yaasin: 34, surah al-Naba’: 32, surah Abasa: 28, surah al-Mu’minun: 19, surah al-Nahl: 11 & 67, surah al-Kahfi: 32.

  1. Kajian telah menunjukkan bahawa Resveratrol mempunyai kandungan antioxidant yang paling tinggi. Daripada kajian juga mendapati bahawa kandungan Resveratrol diadapati daripada kulit dan biji Anggur Muscadine .
  2. Antioxidant diperlukan pada kadar yang tinggi untuk mendapat kesihatan yang optima dan dapat membantu mencegah penyakit. Antioxidant dapat membantu dan membaik pulih sel rosak yang berpunca dari radikal bebas.
  3. Resveratrol dapat mencegah dari sel merebak kerana resveratrol dapat menghalang dari pembentukkan sel yang tidak normal dalam tubuh manusia merebak.
  4. Menurut Eleanor G. Rogan seorang Profesor dari Uni. Of Nebraska Medical Center. Resveratrol ada keupayaan untuk mencegah peringkat permulaan kanser semasa estrogen baru hendak memulakan proses pengembangan kanser dengan menghalang pembentukkan estrogen DNA adducts ( sebatian kimia yang menyebabkan kanser yang melekat pada DNA).Dengan ini kami percaya seluruh sel kanser akan berhenti merebak sepenuhnya.

kanser ovari

TESTIMONIAL KANSER OVARY

Leya nak bagi testimony Vivix sebagai seorang pesakit kanser… Leya kanser ovary… Selepas second line kemo, Leya ambil Vivix.. Leya dibuang semua peranakan.. Jadi doktor cakap badan Leya akan jadi orang-orang tua sebab tak datang period… Memang Leya sakit lutut, sakit pinggang, susah tidur, sakit tempat operation,kebas kaki tangan sampai ke muka dan yang paling tak tahan panas badan sampai tak boleh buat apa…asyik mandi je..

Doc cakap semua effect menopause… lebih teruk sebab muda baru umur 27 tahun dibuang secara operation.. Lepas Leya ambil Vivix, Alhamdulillah dengan izin Allah serasi dengan badan Leya.. Seminggu Leya rasa makin kurang lenguh-lenguh badan, tapak kaki Leya tak rasa menyucuk-nyucuk lagi.. Bab solat happy sangat sebab boleh berdiri ebab kadang-kadang Leya terpaksa solat duduk sebab Leya tak mampu nak pijak lantai sekalipun.

Alhamdulillah, semuanya semakin ok.. Dah 3 bulan Leya amalkan.. Sekarang Leya makin aktif.. Sekarang Leya dah tak nampak muka sedih mak abah dan husband bila diorang tengok Leya makin aktif.. Syukur sangat..~Puan Leya

kanser rahim

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

 

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam.

Leave a Reply

Open chat