PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Vivix Shaklee Untuk Kanser Otak

Vivix Shaklee Untuk Kanser Otak

kanser otak adalah jisim atau pertumbuhan sel-sel yang tidak normal di dalam otak anda atau dekat dengan otak anda. Banyak jenis kanser otak wujud. Sesetengah tumor otak adalah bukan barah (benign), dan beberapa tumor otak kanser (malignan). Tumor otak boleh bermula di dalam otak anda (tumor otak utama), atau kanser boleh mula di bahagian-bahagian lain badan anda dan merebak ke otak anda (menengah, atau metastatik, tumor otak).

Bagaimana dengan cepat tumor otak tumbuh mungkin jauh berbeza. Kadar pertumbuhan dan lokasi tumor otak menentukan bagaimana ia akan menjejaskan fungsi sistem saraf anda. Pilihan rawatan tumor otak bergantung kepada jenis tumor otak anda mempunyai, serta saiz dan lokasi.

SIMPTOM KANSER OTAK

Tanda-tanda dan gejala tumor otak mungkin jauh berbeza dan bergantung kepada tumor otak saiz, lokasi dan kadar pertumbuhan. Harus diingat bahawa, sakit kepala bukanlah tanda awal bagi sebarang ketumbuhan/tumor di dalam otak. Ianya selalunya bersama dengan tanda-tanda lain, atau pun sakit kepala terasa apabila tanda-tanda lain telah pun muncul.

Mungkin pesakit akan mendapat sawan dahulu, atau perubahan pada pandangan mata atau pendengarannya. Pesakit juga mungkin akan terasa tangan atau kakinya lemah, seorang-olah sedang menghadapi serangan stroke. Kadang-kala ingatan (memori)nya menjadi tidak menentu dan sering kali lupa.

Sakit kepala disebabkan tumor otak selalunya akan bertambah teruk apabila saiznya bertambah membesar. Walau bagaimana pun tidak semua pesakit tumor otak yang menghadapi sakit kepala yang kuat, sehingga mengganggu routine hariannya. Namun apabila sakit kepala menyerang, pesakit bisanya akan terjaga dari tidur seakan-akan ada sesuatu yang menyucuk di dalam tengkoraknya.

tanda kanser otak

MASALAH SAKIT KEPALA

Ada pesakit yang tidak tahan dengan kesakitan ini, lalu menghantukkan kepalanya di dinding, sehingga luka di dahi dan keningnya berdarah. Hantukan ini menyebabkan terasa seperti satu kelegaaan sedikit kepada pesakit itu. Sakit kepala itu selalunya digambarkn sebagai yang ”sukar digambarkan”, Kadang kala sakit kepala itu berdenyut-denyut seperti migraine. Semakin hari sakit kepala bertambah kerap.

Kalau dulu mungkin sebulan sekali, ianya bertambah menjdi seminggu sekali dan akhirnya menjadi setiap hari. Tahap kesakitannya juga bertambah dan seterusnya akan kekal kesakitannya, susah mendapat kelegaan. Mungkin kalau dulu dengan sebiji panadol, ianya memberikan kelegaan, sekarang harus memakan dua biji panadol. Akhirnya mencuba ponstan, synflex, arcoxia dn lain ubat penahan sakit, namun kelegaannya hanya semantara.

Sakit kepala yang disebabkan oleh tumor otak juga bertambah dengan perubahan posisi. Apabila seorang pesakit cuba mengubah kedudukannya, sakit kepalanya bertambah teruk, terutama apabila dia cuba berbaring. Batuk dan bersin juga menyebabkan tekanan di dalam tekorak (ICP) akan bertambah dan pesakit mengalami sakit kepala yang keterlaluan. Kesimpulan didapati sakit kepala yang disebabkan oleh tumor otak adalah sangat kompleks dan ianya berbeza dari seorang ke seorang yang lain.

elak pembedahan otak dengan vivix shaklee

PEMBEDAHAN KANSER OTAK

Pembedahan kepala adalah rawatan kanser otak yang paling umum. Tujuannya adalah untuk membuang kanser yang ada tanpa menggangu fungsi otak. Rawatan untuk membuka tulang tengkorak disebut kraniotomi. kaedah ini dilakukan dengan anestesi umum. Sebelum operasi bermula, rambut kepala dicukur. Pakar bedah kemudian membelah kulit kepala menggunakan sejenis gergaji khusus untuk membuka tulang dari tengkorak.

Setelah membuang sebahagian atau seluruh tumor, pakar bedah akan menutup kembali bukaan tersebut. Ada diantara pakar bedah akan menggunakan saluran yang ditempatkan di bawah kulit kepala selama satu atau dua hari selepas pembedahan untuk mengurangkan pengumpulan darah atau cecair. Kesan sampingan yang mungkin terjadi selepas membuat rawatan adalah terasa sakit kepala atau rasa tidak selesa untuk beberapa hari.

Jika terjadi begini, ubat sakit kepala akan diberikan. Masalah lain yang juga boleh berlaku adalah terkumpulnya cecair cerebrospinal di bahagian otak yang mengakibatkan pembengkakan otak (edema). Biasanya pesakit diberikan steroid untuk meringankan pembengkakan tersebut. Rawatan kedua mungkin diperlukan untuk mengalirkan cecair. Pakar bedah akan meletakkan sebuah tabung, panjang dan tipis (shunt) dalam ventrikel otak. Tabung ini diletakkan di bawah kulit ke bahagian lain dari tubuh, biasanya perut. Cecair dari otak akan dialirkan ke perut. Kadang-kadang cecair dialirkan ke jantung sebagai gantinya.

statistik kanser otak

7 LANGKAH PENCEGAHAN KANSER OTAK

1. Tidur

Menerima jumlah mata yang ditutup setiap hari adalah penting untuk kelangsungan hidup dan kesihatan otak anda. Laluan detoksifikasi yang dikenali sebagai sistem glymatic menghilangkan sisa toksik yang secara semula jadi berkumpul pada siang hari. Sistem ini sangat aktif pada waktu malam dan menyediakan mitokondria di otak peluang untuk membuang toksin menggunakan cecair cerebrospinal.

Kekurangan tidur menghalang proses semula jadi sistem glymatic yang mempengaruhi fungsi kognitif. Terutamanya kritikal kepada pesakit yang telah menjalani kemoterapi, tidur membolehkan sel-sel membaiki kerosakan dan memulihkan tisu. Kekurangan tidur dapat meningkatkan gejala yang dikaitkan dengan fenomena yang dikenali sebagai kemoterapi. Dadah dari radiasi dan kemoterapi telah ditunjukkan untuk mengubah fungsi kognitif pesakit yang membawakan gejala umum yang dikenali sebagai kabus otak.

Kesan otak kohmos berbeza di setiap pesakit dan berbeza-beza dalam tempoh dan keparahan. Kejadian ini mungkin akibat daripada sebatian toksik yang merosakkan laluan saraf dan sel-sel otak yang sihat.

2. Bernafas dalam minyak essential

Mempraktikkan teknik pengurangan tekanan seperti yoga, meditasi, dan senaman pernafasan dapat mengurangkan tekananSemasa mengamalkan teknik ini, menghirup minyak kemenyan dapat membantu mengurangkan keradangan di dalam otak. Salah satu sebab utama kematian yang berkaitan dengan tumor otak adalah keradangan dari bengkak di otak. Apabila ekstrak kemenyan diberikan kepada pesakit sebelum pembedahan, mereka mengalami pengurangan bengkak dan pengumpulan cecair semasa dan selepas rawatan.

Pesakit juga menunjukkan sedikit gejala kerosakan otak. Asid Boswellic adalah komponen aktif utama yang terdapat dalam kemenyan yang secara tradisinya digunakan untuk merawat arthritis, asma, dan masalah keradangan yang lain. Frankensens melegakan kesakitan dan keradangan dengan meningkatkan peredaran darah dan menghalang kerosakan pada hippocampus yang berkaitan dengan pembelajaran dan ingatan.

3. Terapi Oksigen Hyperbaric

Menerima rawatan terapi oksigen hiperbarik (HBOT) bermula pada usia muda boleh mengurangkan risiko kanser otak anda. HBOT juga dapat meningkatkan fungsi kognitif dalam survivors tumor otak. Kajian yang mengkaji kesan HBOT mendapati bahawa peredaran oksigen yang lebih baik merangsang keupayaan untuk penyembuhan jaringan saraf. Kejayaan dengan HBOT secara langsung berkaitan dengan usia otak.

HBOT boleh menyebabkan sel progenitor membezakan sel-sel baru. Sel progenitor sama dengan sel stem dan boleh meningkatkan kemahiran kognitif dan motor pesakit.  Bilik oksigen hiperbarik boleh membantu mengembalikan kerosakan yang dilakukan oleh rawatan ubat kanser dengan membentuk saluran darah baru, membina semula kerosakan saraf, dan menstabilkan glukosa darah.

kesan radiasi kepada otak

4. Mengambil Phytonutrisi Melawan Kanser

Memakan diet yang kaya dengan khasiat pemakanan kanser adalah penting untuk mencegah dan merawat tumor otak. Oleh kerana rawatan kanser yang diluluskan tetap kontroversial akibat kesan buruk dan toksik mereka pada sel-sel yang sihat di dalam badan, mencari remedi semula jadi untuk memerangi kanser menjadi semakin popular.

Herba dan sayur-sayuran melengkapkan otak dengan antioksidan untuk membatasi kerosakan selular dengan menghindarkan radikal bebas, mengurangkan keradangan otak, dan mematikan isyarat komunikasi tumor otak. Khususnya, sayur-sayuran berdaun hijau gelap, kunyit, halia, oregano, basil, thyme, dan teh hijau semuanya mempunyai ciri-ciri pertempuran kanser yang kuat.

5. Diet Ketogenik

Dr Otto Warburg pertama kali berteori pada awal abad ke-20 bahawa sel-sel kanser berkembang dari tenaga dari keadaan pernafasan yang diubah. Glukosa adalah sumber tenaga untuk sel-sel otak yang sihat tetapi sel-sel kanser hanya bergantung pada metabolisme glukosa untuk bertahan (glikolisis). Tumor otak, bagaimanapun, tidak dapat memetabolisme keton yang dihasilkan oleh badan semasa ketosis metabolik seperti sel-sel yang sihat.

Keton adalah sumber tenaga yang sangat baik untuk neuron dan dihasilkan dalam tubuh semasa keadaan glukosa rendah. Mengambil makanan yang mengandungi jumlah protein yang mencukupi, lemak yang sihat, dan karbohidrat yang rendah mencetuskan pengeluaran keton dan boleh menghilangkan pertumbuhan sel malignan. Diet ketogenik mengurangkan tekanan oksidatif dan keradangan di otak dan menutup bekalan nutrien kepada tumor.

6. Sekatan Kalori

Sekatan pemakanan, termasuk puasa, adalah pendekatan terapeutik dengan sifat anti-karsinogen yang serupa sebagai diet ketogenik. Pembatasan kalori mengurangkan keradangan, menghalang metastasis kanser, menghalang sel-sel kanser dari membiak, dan juga menghasilkan keton pada bahan bakar neuron.

7. Berhati-hati Dengan Peranti Mudah Alih

Bidang elektromagnetik yang dipancarkan oleh telefon bimbit dikategorikan sebagai karsinogen manusia yang mungkin oleh Badan Penyelidikan Kanser (IARC) Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO). Radiofrekuensi berasal dari kedua-dua peranti dan bateri yang telah dijumpai dalam satu kajian untuk memberi kesan kepada kadar survival pesakit tumor otak.

“Kajian Interphone” berkolaborasi di kalangan para penyelidik di peringkat antarabangsa mendapati bahawa penggunaan telefon bimbit meningkatkan risiko tumor otak dan secara langsung dikaitkan dengan umur dan tempoh penggunaan.

Remaja paling berisiko menghadapi pendedahan berbahaya kerana otak sedang berkembang menyebabkan kemungkinan lebih besar untuk pertumbuhan sel yang tidak normal. Penggunaan telefon bimbit sebelum usia 20 tahun dan penggunaan berterusan untuk tempoh lebih lama daripada 10 tahun secara langsung dikaitkan dengan diagnosis kanser otak yang teruk.

rawat kanser

VIVIX SHAKLEE

Vivix adalah minuman daripada Raja anggur Muscadine Grapes yang mengandungi kandungan Resveratrol yang terbaik, antara yang terbaik vitamin membantu merawat kanser. Allah s.w.t telah menyebutkan buah anggur di dalam Al-Quran sebanyak 11 kali. Anggur merupakan salah satu daripada buah-buahan istimewa dan paling banyak manfaatnya.

Ia boleh dimakan dalam keadaan segar mahupun kering. Ia berfungsi sebagai lauk-pauk serta dapat dijadikan sebagai ubat-ubatan bahkan dapat juga dijadikan sebagai minuman. Dalam surah al-Baqarah: 266, surah al-An’am: 99, surah al-Ra’d: 4, surah al-Isra’: 91, surah Yaasin: 34, surah al-Naba’: 32, surah Abasa: 28, surah al-Mu’minun: 19, surah al-Nahl: 11 & 67, surah al-Kahfi: 32.

  1. Kajian telah menunjukkan bahawa Resveratrol mempunyai kandungan antioxidant yang paling tinggi. Daripada kajian juga mendapati bahawa kandungan Resveratrol diadapati daripada kulit dan biji Anggur Muscadine .
  2. Antioxidant diperlukan pada kadar yang tinggi untuk mendapat kesihatan yang optima dan dapat membantu mencegah penyakit. Antioxidant dapat membantu dan membaik pulih sel rosak yang berpunca dari radikal bebas.
  3. Resveratrol dapat mencegah dari sel merebak kerana resveratrol dapat menghalang dari pembentukkan sel yang tidak normal dalam tubuh manusia merebak.
  4. Menurut Eleanor G. Rogan seorang Profesor dari Uni. Of Nebraska Medical Center. Resveratrol ada keupayaan untuk mencegah peringkat permulaan kanser semasa estrogen baru hendak memulakan proses pengembangan kanser dengan menghalang pembentukkan estrogen DNA adducts ( sebatian kimia yang menyebabkan kanser yang melekat pada DNA).Dengan ini kami percaya seluruh sel kanser akan berhenti merebak sepenuhnya.

TESTIMONIAL KANSER OTAK

testimonial kanser otak

testimonial kanser otak

testimonial kanser otak

testimonial kanser otak

testimonial kanser otak

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

 

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam.

Leave a Reply

Open chat