PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Vivix Shaklee Untuk Hamil

Vivix Shaklee Untuk Hamil

InsyaAllah tiada yang mustahil. Setiap usaha pasti akan ada hasilnya. Jika kita telah berusaha setiap pelusuk cara tapi belum lagi mengamalkan supplement, anda wajib cuba Vivix.

KENAPA SUKAR HAMIL?

Dunia kehamilan adalah sesuatu yang rumit. Ada banyak sebab untuk kita kaum wanita tidak dapat hamil. TAPI KENA FAHAM, KEHAMILAN ADALAH USAHA KERJASAMA. Tidak boleh usaha sebelah pihak sahaja.

7 TANDA WANITA KURANG SUBUR

1. Haid terlalu banyak
Ketahuilah haid terlalu banyak juga antara punca. Haid terlalu banyak merupakan salah satu tanda menorrhagia. Ia boleh berpunca dari perlbagai sudut. Antaranya, penggunaan ubat – ubatan, IUD, komplikasi kehamilan atau ketidak seimbangan hormon (punca paling kerap dijumpai)

2. Haid tidak teratur
Kitaran haid yang melebihi 40 hari dianggap tidak teratur. 20% hingga 30% wanita yang mempunyai kitaran yang tidak teratur mengalami masalah kesuburan.

3. Haid yang terlalu menyakitkan.
Sakit perut ketika haid adalah biasa dikalangan wanita. Tetapi jika ia menyakitkan sehingga mengganggu kerja harian, pitam atau muntah anda dinasihatkan untuk melakukan pemeriksaan kesihatan rahim. Kesakitan yang luar biasa sering dikhuatiri berpunca dari penyakit endometrosis.

4. Jerawat terlalu aktif
Masalah jerawat adalah salah satu tanda ketidakseimbangan hormon. Lebih spesifik ia berkaitan dengan hormon lelaki lebih tinggi dari kebiasaan. Keadaan inilah yang dinamakan masalah PCOS (Polycystic Ovarian Syndrome). Seperti endometrosis, PCOS menggangu kitaran haid dan proses ovulasi.

5. Lebihan bulu badan.
Jika anda lelaki anda tidak perlu risau. Tetapi bagi wanita kehadiran hormon lelaki yang tinggi merendahkan peluang untuk hamil. Jika anda lebih kerap perlu bercuku dari kebiasaan, ianya mungkin salah satu tanda ketidakseimbangan hormon atau PCOS.

6. Sakit ketika melakukan hubungan
Bagi sesetengah wanita yang merasakan hubungan kelamin menyakitkan, itu adalah petanda anda kurang subur atau pun mempunyai penyakit seperti endometrosis.

7. Naik berat badan secara mendadak
Kebanyakan pasangan yang mendapatkan rawatan kesuburan mempunyai masalah dengan berat badan. Ketahuilah berat badan berlebihan menyebabkan gangguan hormon yang menjejaskan tahap kesuburan. Baik lelaki mahupun wanita, jaga pemakanan dan amalkan gaya hidup sihat.

BAGAIMANA VIVIX SHAKLEE BANTU TINGKATKAN PELUANG UNTUK HAMIL

Vivix mengandungi kandungan resveratrol yang sangat tinggi. Resveratrol bertindak sebagai anti oksida yang kuat berbanding antioksida yang lain. Anti oksida pula berfungsi memperbaiki dan melindungi sel sel badan dari rosak daripada radikal radikal bebas. Maksudnya disini, semakin tinggi anti oksida semakin kurang sel sel badan kita rosak.

Fungsi resveratrol dikalangan wanita ialah melindungi telur yang belum atau hampir matang dari kesan radikal bebas. Apabila telur dilindungi ini selamat dari rosak, ia meningkatkan peluang yang lebih tinggi untuk survive, membesar dan disenyawakan.

Fungsi resveratrol dikalangan lelaki pula melindungi dan memperbaiki kualiti sperma. Sekiranya sel sperma mempunyai kecacatan, Vivix membantu untuk memperbaiki sperma supaya kecacatan tidak berulang. Vivix juga memberi tenaga kepada sperma.

Leave a Reply

Open chat