PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Vivix Period Tak Stabil

Vivix Period Tak Stabil

Antara punca- punca haid tidak teratur ialah:

­čö║Berlaku penambahan berat badan secara mendadak atau penurunan berat badan secara mendadak merupakan salah satu punca berlakunya masalah period tidak teratur. Obesiti juga turut menyumbang kepada masalah haid yang tidak normal.

­čö║Punca yang seterusnya ialah penyakit gangguan pemakanan seperti Anorexia Nervosa atau Bulimia Nervosa.

­čö║Bertambahnya rutin senaman juga menyebabkan haid tidak teratur. Kebiasaannya ia berlaku kepada para atlit yang aktif bersukan.

­čö║Seterusnya, masalah haid tidak teratur juga boleh berlaku kepada sesiapa yang mempunyai tekanan emosi yang disebabkan beberapa masalah peribadi atau sebagainya.

­čö║Wanita yang mengalami kesakitan atau mengalami penyakit kanser juga mempengaruhi masalah haid tidak normal bagi mereka.

­čö║Punca yang seterusnya ialah disebabkan perjalanan yang jauh terutamanya yang memakan masa panjang, dengan ini mereka perlu menghadapi perubahan persekitaran yang mendadak dan perubahan zon waktu dan sebagainya.

­čö║ Pengambilan ubat seperti pil perancang keluarga juga boleh menjadi punca kepada masalah haid yang tidak tertatur. Ia boleh menyebabkan period menjadi sedikit, jarang- jarang, terlalu kerap dan adakalanya tidak datang period langsung.

KESAN DARIPADA PERIOD YANG TIDAK NORMAL

Tahukah anda bahawa period yang tidak teratur boleh membawa kepada kesan buruk terhadap kita terutama pada jangka masa yang panjang. Ia juga boleh menganggu hubungan suami isteri bukan???
Antara kesan daripada masalah period tidak stabil ialah:

1) KEMANDULAN
Kesan yang paling ditakuti dan digeruni daripada masalah haid tidak stabil ialah ia boleh menyebabkan kemandulan. Rawatan yang tidak dijalankan dari awal boleh membawa kepada masalah yang lebih teruk seperti cyst yang kronik menyebabkan tiub fallopio terpaksa dibuang.

2) KETIDAKSUBURAN DAN SUSAH UNTUK HAMIL
Semestinya impian setiap pasangan yang berkahwin adalah menimang cahaya mata sendiri. Akan tetapi, mesti diingatkan bahawa sesipaa yang mempunyai masalah period tidak stabil boleh mengundang kepada masalah ketidaksuburan dan susah untuk hamil.

3) MASALAH KESIHATAN SEPERTI ANEMIA
Wanita yang mengalami masalah haid yang berpanjangan boleh menyebabkan ia kehilangan banayk darah. ini menyebabakan badan menjadi lemah dan mudah untuk jatuh pengsan.

TIPS UNTUK WANITA YANG MENGALAMI MASALAH PERIOD TIDAK NORMAL

Di sini terdapat beberapa tips yang boleh anda cuba untuk mengatasi masalah period yang idak begitu serius. Namun, bagi yang mempunyai masalah yang serius sebaiknya berjumpa dengan pakar untuk mendapatkan nasihat dan rawatan yang sebaik mungkin.

­čĺôMenjaga pemakanan dan mengamalkan diet yang seimbang.

­čĺômengawal berat badan dan mengekalkan berat badan yang sihat.

­čĺômengamalkan gaya hidup yang sihat.

­čĺômengelakkan stress.

­čĺômengambil suplimen untuk masalh haid tidak teratur.

Vivix Shaklee

– Terdiri daripada Muscadine grape, Purple carrot, Elderberry dan Knotweed jepun.

– Minuman tinggi anti oksida untuk melawan penuaan, penyakit, menyokong kesihatan kardiovaskular dan menggalakkan kesihatan yang lebih baik.

Fungsi Vivix :

– Vivix membantu wanita khususnya yang mempunyai masalah dalaman termasuk proses haid.

– Vivix tinggi antioxidant yang menstabilkan hormon wanita.

– Vivix mengurangkan tekanan oksidasi dalam badan yang selalu menyumbang masalah hormon.

– Elderberry yang merupakan salah satu ramuan Vivix membantu mengurangkan rasa stress/tekanan yang menyebabkan punca haid tidak teratur.

Leave a Reply

Open chat