PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Vivix PCOS

Vivix PCOS

✿ Ovarian cyst merupakan satu ketumbuhan yang mengandungi cecair sama ada air, darah beku, darah haid, minyak, lemak dan juga lendir. Ia juga boleh mengandungi daging yang mungkin kanser, rambut, tulang dan lain-lain.

Pada wanita yang normal, setiap kali kitaran haid, organ ovari akan membentuk gelembung dinamakan ovarian folikel. Ia mengandungi ovum, yakni benih wanita. Selepas ovum dikeluarkan, ovarian folikel ini akan mengecut, tetapi ada sesetengah terus membesar melebihi 2cm. Ini dinamakan ovarian cyst.

✿ Faktor penyebab Cyst & fibroid
Beberapa kajian jelas menunjukkan bahawa fibroid atau cyst berlaku disebabkan beberapa kombinasi faktor. Diantara 4 Faktor Utama adalah :

• Hormon Estrogen yang berlebihan – Fibroid atau cyst adalah ketumbuhan sel yang bergantung pada estrogen. Jika hormon estrogen dan progesteron dalam badan anda tidak seimbang, anda pasti berisiko untuk mendapat penyakit ini.

• Penggunaan pil perancang keluarga juga boleh menyebabkan ketidakseimbangan estrogen dan boleh mengaktifkan fibroid atau cycts.

• Lambakan xenoestrogen dalam badan – Xenoestrogen adalah ‘estrogen sintetik’ yang terdapat dalam persekitaran (makanan, air, kimia dari industri pertanian dan penternakan)seperti phthalates (bahan dlm plastic atau getah), racun serangga (pesticides), tobacco by products. Estrogen palsu ini yang berada dalam badan boleh merangsang atau mengganggu fungsi estrogen dalam badan.

• Obesiti – Lemak berlebihan dalam badan akan mengaktifkan satu sistem yang kita panggil ‘Endocanabinoid system’. Sistem ini akan mengganggu fungsi-fungsi hormon yang lain dan juga boleh menyebabkan silent inflammation atau radang yang tinggi dalam badan.Ini bukan sahaja menyebabkan ketumbuhan, malah berisiko untuk mendapat pelbagai jenis kanser dan juga pelbagai penyakit kronik yang lain.

• Genetik -Jika anda mempunyai sejarah keluarga yang mempunyai penyakit yang sama, anda juga mempunyai potensi risiko yang sama.

✿ TANDA – TANDA AWAL OVARIAN CYST YANG PERLU ANDA TAHU
• Gangguan Haid – haid yang tidak teratur / berpanjangan
• Mudah Kejang Pada Kaki
• Senggugut Yang Teruk
• Mudah Lesu Dan Letih Walaupun Tak Buat Kerja Berat
• Sakit Pada Bahagian Rahim
• Hubungan Suami Isteri Yang Dingin Dan Sakit Ketika Bersama
• Pendarahan abnormal
• Benjolan Pada Sekitar Perut

VIVIX UNTUK PCOS

Suplemen vivix sangat berkuasa sebagai antioksidan yang mana ia adalah gabungan resveratrol dan polyphenols. Ia memastikan sel kekal bertenaga dan muda. Vivix juga mampu merencatkan pertumbuhan sel tidak normal dari cyst dan menghalang pertumbuhan semula sel tidak normal.

Jom ikhtiar masalah cyst, fibroid & pcos serta penyakit wanita lain dgn Vivix.

Polifenol adalah bahan semula jadi yang didapati dalam buah-buahan, buah beri dan sayur-sayuran.

Ia memberikan buah-buahan, buah beri dan sayur-sayuran warna yang terang dengan kepelbagaian warna.

Polifenol telah dikaji secara meluas dan mendapat reputasi yang baik dalam industri kesihatan.

Vivix bentuk cecair dan ResV bentuk kapsul.

Keduanya sangat tinggi antioksidan, membantu mengecutkan cyst lebih cepat dan menghalang pertumbuhan sel-sel yang tak normal dari cyst dan halang tumbuh semula.

Leave a Reply

Open chat