PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Vitamin Shaklee Untuk Masalah Faraj Kering

Vitamin Shaklee Untuk Masalah Faraj Kering

Faraj kering adalah masalah umum yang dialami wanita terutama mereka yang sedang menempuh fasa menopaus. Namun, dalam keadaan tertentu masalah vagina atau faraj kering turut dialami wanita muda. Lazimnya, dinding vagina diselaputi lendir jernih yang bertindak sebagai pelincir. Hormon seks seperti estrogen membantu mengekalkan cecair berkenaan dan memastikan lapisan vagina sentiasa sihat, tebal dan elastik.

FARAJ KERING KETIKA HUBUNGAN INTIM

Dalam isu hubungan kelamin, mood atau ghairah wanita berusia 40an lebih lambat berbanding wanita berusia 20an dan 30an. Berbanding lelaki, wanita lebih lambat untuk terangsang dan memerlukan masa yang lebih panjang. Oleh itu, kekeringan faraj menambahkan lagi konflik dalam hubungan intim. Ramai wanita tidak menyedari bahawa kemerosotan hormon estrogen antara punca menyebabkan kekeringan faraj.

Pada usia 20an dan 30an, kekuatan dinding faraj dan lendiran yang keluar dipengaruhi oleh kepekatan yang tinggi hormone estrogen dalam tubuh. Apabila usia meningkat dan memasuki fasa usia 40an, hormon estrogen semakin berkurang menyebabkan lendiran juga berkurang. Hal ini menyebabkan kekeringan faraj dan mood untuk hubungan kelamin juga berkurang. Oleh itu, ketahui tanda awal anda mengalami masalah kekeringan agar ia dapat diatasi dengah segera.

Punca lain bagi masalah vagina kering juga boleh disebabkan oleh gangguan autoimun yang menyerang sel yang menghasilkan kelembapan dalam badan, alahan, kerap mencuci faraj dengan sabun atau bahan tertentu dan diabetes. Menurut Perunding Pakar Ginekologi dan Reproduktif Pusat Pakar Wanita OBGYN Dr Sharad Ratna, wanita yang mengalami masalah kekeringan vagina akan mendapat simptom seperti pedih, gatal-gatal, rengsa, sakit ketika hubungan seks (dyspareunia), kerap kencing dan mudah mendapat jangkitan saluran kencing.

seks hambar

LANGKAH PENCEGAHAN

Tekanan adalah faktor utama yang boleh menyebabkan atau meningkatkan tahap kekeringan faraj. masalah emosi lain, termasuk keresahan dan kemurungan, boleh membawa kepada kekurangan rangsangan dan kekeringan faraj. masalah hubungan tidak dapat diselesaikan juga boleh menyebabkan pelinciran faraj menurun semasa aktiviti seksual, kehilangan libido, dan masalah dengan rangsangan.

Sebagai permulaan, terdapat perubahan gaya hidup yang boleh dilaksanakan, seperti pelarasan diet atau program senaman yang berbeza. teknik pengurangan tekanan – seperti meditasi atau yoga – boleh membantu wanita untuk berehat jika kekeringan faraj mereka yang berpunca daripada sebab-sebab emosi. Komunikasi dengan rakan kongsi seseorang adalah juga sangat penting. Untuk mengurangkan gejala fizikal, product seperti vitamin E, pelembap faraj, atau berasaskan air pelincir faraj – boleh membantu dalam memberi keselesaan seksual. Walau bagaimanapun, sebagai punca utama kekeringan faraj pada wanita adalah penurunan semula jadi dalam tahap estrogen .

kaedah yang paling logik untuk mengembalikan pelinciran faraj adalah untuk menangani ketidakseimbangan hormon yang menjadi punca . Makanan tambahan semula jadi boleh menjadi satu pilihan rawatan yang mudah, selamat, dan berkesan.

Walau apa jua produk yang ingin dicuba, produk yang berkesan dan tiada kesan sampingan pastinya menjadi keutamaan. Alhamdulillah, sehingga hari ini sudah ramai yang mencuba dan berpuas hati dengan keberkesanannya malah pelbagai manfaat lain yang diperoleh.

alfalfa

VITAMIN UNTUK MASALAH FARAJ KERING

1. Alfalfa Complex

Alfalfa complex juga dikenali sebagai HERBA CINTA di mana ia mengandungi isoflavon yang membantu meningkatkan hormon estrogen pada wanita. Kepekatan estrogen yang mencukupi pada wanita mampu menghasilkan lendiran semasa hubungan kelamin. Antara fungsi lain Alfalfa Complex dalam mengatasi masalah hubungan intim adalah:

 • Memberikan kesan kewanitaan yang ketara
 • Tiada lagi masalah vagina berbau
 • Mengetatkan bahagian intim wanita
 • Bantu masalah dingin selepas melahirkan anak
 • Atasi masalah keputihan
 • Bantu meningkatkan pelincir semulajadi wanita.

2. Vitamin E

Vitamin E atau lebih dikenali sebagai VITAMIN CINTA kerana ia sangat membantu dalam masalah hubungan intim bukan sahaja kepada wanita, juga kepada kaun lelaki. Antara fungsi Vitamin E adalah:

 • Meningkatkan keinginan dan mood hubungan intim
 • Membantu isteri menstabilkan hormon
 • Ereksi yang lebih lama
 • Lebih bertenaga
 • Lebih mudah teranagsang
 • Libido yang lebih kuat
 • Orgasma yang lebih kerap dan bersemangat

TESTIMONIAL SHAKLEE MASALAH FARAJ KERING

faraj kering

faraj kering

 

Kena Cuba ResV kalau nak yang lebih POWER. Membantu sihatkan ke peringkat sel kita

Bila dah meningkat usia atau meghampiri menopause kekeringan makin teruk. dan menopause akan meningkatkan risiko wanita sakit jantung, kanser, osteoporosis dan macam macam penyakit. Jadi ResV membantu untuk mengelak mencegah dari penyakit ini dari awal. Dalaman sihat luaran pun akan lebih sihat

 

 

Menurut PIORLIVING

Enhancing Sexual Health

Chebulic Myrobalan Fruit (Haritaki) has long been used as an aphrodisiac in India. Haritaki is a powerful Rasayana herb, and can be used to bring balance to the different energetic channels of the body ensuring good reproductive health and virility. It is also a potent libido booster.

 

dan didalam RESV ada bahan ini iaitu Chebulic Myrobalan yang sangat ISTIMEWA untuk wanita.

 

 

 

 

 

 

CARA NAK ORDER SHAKLEE

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

sumber: healthyvitagarden, hmetro,

Leave a Reply

Open chat