Umur 40tahun tapi macam 20tahun Bila Makan Shaklee

Umur 40tahun tapi macam 20tahun Bila Makan Shaklee

🌸40 years = 20 years🌸

Jenuh gali album lama nak cari gambar dulu. Nah, tengoklah beza zaman anak dara dengan zaman mak teruna. Kak Kam pernah buat testimoni Shaklee effects.

Tapi, ramai yang cakap Kak Kam tak nampak beza pun dulu dan sekarang. So, macam tak menjadi pulak testimoni tu..😂 Tapi nanti….. Baca sampai habis dulu…..

Kalau tengok sekali imbas memang la macam tak banyak beza. Tinggi dan saiz tu lebih kurang je. Tapi, yang berbeza tu dari segi kesihatan kulit dan kesihatan badan.

Kak Kam ni dari kecik aktif, suke main kat luar rumah, suka merayap, suka outdoor. Masa zaman sekolah, memang keje berjemur je. Kawat kaki, berkayak, camping. Dulu langsung tak pernah guna apa2 skin care, facial wash ke, uv protection ke, semua tak pernah ambil.

So, bila terlalu kerap terdedah dengan direct sunlight, kulit muka tu terbakar. Hitam dan berbelang. Tang tertutup dengan tudung tu putih la, tapi yang tak cover, mak aih! Gitulah rupanya, legam.

Bila dah start kerja, dah jarang berjemur. Tapi, still tak pakai apa2 protection untuk muka. Masa umur 30 tahun, belajar pakai lotion uv protection. Betul2 skin care still takde. Makna kata, tak pernah basuh muka la. 🤭

Kalau kurang minum air sket je, kulit muka memang senang sangat mengelupas. Pernah 2 kali terjadi mengelupas sampai Kak Kam terpaksa p jumpa pakar kulit, pakai mask p kerja. Nak betul kan balik tu, makan bulan.

Start tahun 2013, selepas bersalin anak yang ketiga, baru lah Kak Kam kenal #Shaklee. Bestnya rasa berpantang dengan #SetBersalinMenyusuShaklee. Dah lah berjaya fully breatfeeding sampai 3 tahun, berat turun dengan cepat (naik 17kg masa pregnant), energetic lain maciam.

Time bujang, kalau penat boleh lah terus membuta. Dah anak 4, ko rasa boleh lagi nak membuta sesuka hati? Memang taaaaakkkk la cite dia kan! So, of coz la kena sentiasa ada energy. Selagi anak belum habis bateri, selagi tu lah mak pon kene energetic sama.

Dalam set tu, yang Kak Kam isitqomah makan sampai sekarang, #Vitalea#BComplex#VitaminC#Ostematrix#OmegaGuard. Kalu time kurang sihat, amek megadose, , and then add on #Nutriferon #GarlicComplex. Ubat doktor memang jarang-jarang ambil dah. So far serasi sangat, alhamdulillah.

Bila #YouthShaklee mula launch di Malaysia, Kak Kam mula belajar untuk jaga muka. Bayangkan selama ni tak pernah cuci muka, kulit muka tu simpan macam-macam benda, habuk, kuman.

Join pulak #TheWalkingBeauty💄Baru lah belajar pasal kecantikan. Eh! Hari-hari dikelilingi orang cantik, orang yang ada healthy lifestyle, orang yang pandai bergaya, dari situ lah Kak Kam slowly belajar. Bukan nak jadi artist, tapi supaya penampilan tu sedikit elegant. Kata professional kan.

Sekarang, part kulit memang obvious rasa jauh lebih baik dari dulu. Dari kesihatan, kalau dulu tiap-tiap pagi bangun tido, mesti bersin-bersin, selsema. Tapi sekarang bangun pagi fresh.

Masa umur 38, lepas bersalin anak ke-4, p holiday tepi laut, muka sunburn. Try consume #ShakleeCollagenPowder. Wow, effect dia sekejap je sunburn hilang, tona kulit jadi sekata tak sampai sebulan. Kalau dulu tau, memang consume dari dulu.

Memandangkan life Kak Kam busy je memanjang, makan tak menentu, selalu pekena fast food 😅, selalu stress 😣, add on #Vivix untuk sustain energy dan remove semua free radicals. Stress bahaya wo especially bila nak masuk umur senja.

And this year, di saat menjelang 40 tahun, add on #ResV pulak. 30% more powerful than Vivix. Mudah-mudahan Allah sentiasa bagi Kak Kam kesihatan yang baik. InsyaAllah, Kak Kam akan cuba untuk terus istiqamah amalkan suplemen Shaklee sampai bila-bila.

So, nampak tak adik-adik zaman sekarang? Untungnya dah ada produk Shaklee yang boleh bantu hilangkan sunburn yang teruk tu dan kembalikan keremajaan kulit. Kak Kam dulu sebab rock. Tu yang tak heran tu kulit hitam pun, ade ku kisah, janji ku enjoy dapat join semua aktiviti outdoor.

Cumanya, sekarang ni je baru tahu pasal bahaya UV light. Kalau cahaya matahari waktu pagi yang elok sebelum jam 10 pagi, time tu boleh dapat Vitamin D.

Tapi selepas jam 10 pagi, kalau over exposure, boleh jadi kanser kulit. Ini bukan main-main tau, ini serious. So make sure adik-adik, atau mak-mak yang ada anak macam Kak Kam ni dulu, kena tolong sama protect kulit diorang ye.

Paling penting repair dari dalam dahulu. Sebab repair dari dalam lebih baik, dan resultnya akan terserlah di bahagian luaran. Haaaa… Gitew! Then guna skin care pulak. Tapi make sure semua yang natural ye. Baru lah efektif dan selamat! 🌱

Yang best, dari dulu sampai sekarang, masih berjaya maintain. Makna kata, walaupun umur dah lanjut, tapi rupa masih lagi maintain muda remaja. Kalau korang kata takde beza, maknanya ini kira real testimoni lah.

20 YEARS YOUNGER!!!! 😊

SEMESTINYA SHAKLEE!!!!

🌳 Sentiasa Selamat
🌳 Sentiasa Berkesan
🌳 Sentiasa Mesra Alam

 

Kredit to : kam haryatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat