PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Suri Rumah Berjaya Settlekan Hutang Belajar Dengan Income Shaklee

Suri Rumah Berjaya Settlekan Hutang Belajar Dengan Income Shaklee
CERITA INSPIRASI : IKUT CAKAP MENTOR, KAK Soffiah Shariff BERJAYA JUAL 17 BOTOL VIVIX TANPA SENGAJA.. BONUS BUAT BAYAR BAKI HUTANG BELAJAR

Anakdidik Joe Labu dan Ainul Mustafa, dah confirm la bab Vivix ni pejam mata saja kak Soffiah buat. Memang group DDS ni fokus Vivix.

So, sambil baca kisah ni.. bayangkan dengan positif yang korang pun berbaki 10 hari nak habis bulan ni berjaya jual sebotol Vivix sehari AT LEAST. InshaALLAH BOLEH!!

KOMEN DAN TAGGED ANAKCUCU KORANG.

 

Saya mula mengenali produk Shaklee semasa mengandung anak yang ke 4 sebab nak atasi masalah Hb rendah. Mekasih buat sahabat saya, yang mecadangkan saya ambil produk Shaklee Vitamin C dan Vitalea. Memang ketara HB saya masa tu cantik sangat. Bermula dengan set Kehamilan terus saya ambil set berpantang , penyusuan dan Slimming. Alhamdullilah kesannya memang menakjubkan dan effect yang paling ketara sangat bila berat badan saya mula menurun dari 84kg kepada 58kg. Penurunan sehingga 26kg dalam tempoh 3 bulan…terus jadi cun tau hihihi.

 

Jadi bila dah kurus ni jumpa sesapa pun orang pakat tegur, kurusnya, ada juga yang tanya macam mana boleh kurus. So bermula dari share kesan kurus ni lah bermulanya episode saya berbisnes Shaklee.

 

Sebenarnya awal-awal buat bisnes saya tak dapat tunjuk ajar yang formal dan sistematik sangat. Maka nya saya hantam jer promote kat FB dan kat blog. Walopun sale tak banyak tapi sebab senang nak urus semuanya melalui online , tak perlu nak simpan stok, penghantaran barang pun company yang uruskan. Memang terasa mudah la. Tambahan pulak saya pun minat sangat dalam bidang penjagaan kesihatan ni saya buat jerlah. Ada rezeki masuk takda pun takpa…redha sungguh-sungguh aih.

 

Cuma yang bagusnya sebab sahabat saya ada add saya dalam group IREACH FAMILY. Bila saya ada dalam group tu saya tengok semua file-file dalam tu, study sendiri. Dah takda leader yang nak ajar. Semua nota-nota dalam file tu memang bagus-bagus sangat, saya print dan baca semua terutama bab produk, cara nak konsalt customer dan cara nak buat marketing.

 

Rasa excited macam nak masukkan semua input dalam kepala ni. Tapi kan hasil sale tak berapa pun asyik 2 angka jer. ..hahaha. Tapi saya terus buat jugak…sebab saya yakin lama-lama nanti mesti akan ada yang beli bila semua orang dah kenai saya. Saya hanya fikir satu saja, “aku buat dapat kat aku, kalo tak buat yang ruginya aku lah jugak”…yang lain saya tak pikiaq dah. Harung saja lah.

 

Sampailah satu masa bila Ainul dan joe labu bantu saya, semuanya berubah. Melalui projek vivix saya dapat naik rank jadi Supervisor. Saya yang tak pernah jual vivix tapi bulan tu boleh jer jual sampai 17 botol.

 

Yang buat saya sayang sangat dengan bisnes ni, sebab duit bonus naik rank tu lah saya dapat bayar hutang pengajian saya yang hanya berbaki rm2k. Saya menangis terharu sangat sebab Allah dah makbulkan doa saya. Kalo tidak suami saya ler yang kena bayarkan bulan-bulan. Sian pulak kan saya yang hutang suami pulak yang kena bayarkan.

 

Saya terhutang budi sangat kat Ainul dan Joe labu. Mereka ni ler yang banyak bagi tunjuk ajaq. Jadinya kalo nak buat bisnes selain azam yang kental macam saya hihihi, perlu jugak ada tunjuk ajar mentor…baru ler kita tahu apa yang perlu kita focus. Kadang kita tak nampak potensi kita, kekuatan kita kat mana, tapi mereka yang melihat kita mereka tahu kemampuan kita sebenarnya lebih dari yang kita jangka kan.

 

So hangpa semua yang kalo rasa teringin nak buat bisnes syarat mula-mula sekali hati kena KENTAL jer, dalam kepala ni kena habaq siap-siap dah apa jadi pun aku dah start aku mesti bagi capai matlamat aku. Kalo dah ada dalam kepala macam ni, leader tinggai kita pun kita tak terasa apa-apa, yerlah selama ni kita buat sorang-sorang jer kot. Kita buat jerlah qeja kita. Tapi kalo dapat leader yang support, Alhamdulillah ni anugerah la Allah bagi kat kita.

 

Yang sedang berjuang buat bisnes ni, tahniah, saya macam hangpa jugak kita terus konsisten buat apa yang kita dah start buat. Sikit ke, banyak ke dapat bonus kita syukur sebabnya bonus tu la jadi tanda aras apa usaha yang kita buat. So jangan kecewa bila dapat sikit, tapi kena bakar semangat sendiri aku mesti buat bagi lagi elok. Saya pun stuck lama dah ni, leader dah tunjuk jalan kat saya, tapi stuck jugak hihihi..doakan saya naik rank jugak noo.

 

Apapun, sama-sama kita doakan kak Soffiah berjaya mencapai impian beliau seterusnya.. iaitu move up rank Coordinator dan skor CAR BONUS SHAKLEE pula k! Ameen!

Ainul Mustafa & Faiz Saaid
Ex Engineer , Master in Electrical Engineering UTM, Tutor Fac Engineering UM
Blogger, Full Time Business Shaklee
31 Supermum Influencers in Malaysia : https://bit.ly/35wDZ4L
Key Coordinator Shaklee
Impact Speaker National Conference 2019
Top 10 New Business Leader Income 2013
Sales 6 figures since 2012
5 figures income per month
Fast Track Car Bonus Achiever since 2013

Join Us Now

Whatsapp to join – www.wasap.my/60133612717/joinbusiness

Email : ainulfadzilah@gmail.com

FB: Ainul Mustafa

 

Leave a Reply

Open chat