PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Supplement Shaklee Untuk Wanita Menopause atau putus haid

Supplement Shaklee Untuk Wanita Menopause atau putus haid
Menopause atau putus haid merupakan suatu keadaan apabila ovari wanita berhenti menghasilkan hormon estrogen sekali gus menyebabkan ketiadaan haid untuk setahun atau lebih.

Kejadian menopause atau putus haid sering melanda wanita dalam lingkungan umur 50 tahun hingga 60 tahun. Menopaus tidak berlaku dalam satu hari atau semalaman. Ianya mengambil masa yang lama dan akan menunjukkan beberapa tanda sebelum individu tersebut akan putus haid sepenuhnya.

Tempoh waktu 12 bulan sebelum putus haid tersebut dikenali sebagai fasa “perimenopause”. Bermula dalam sekitar usia 30-an hingga 40-an, tahap hormon estrogen yang dihasilkan oleh ovari akan mula berubah sekali gus menyebabkan kitaran haid menjadi lebih lama daripada biasa atau menjadi lebih pendek malahan kuantiti pendarahan mungkin menjadi lebih ringan atau semakin berat.

APAKAH SIMPTOM MENOPAUS?

 

 

 

Berikut merupakan tanda-tanda seorang wanita sedang menghampiri fasa menopaus:

 

 • Perubahan kitaran haid.
 • Kuantiti pendarahan haid yang sedikit.
 • Haid mungkin tidak datang langsung pada bulan tersebut atau datang dalam tempoh 2 atau 3 minggu.
 • Haid akan berhenti terus.

Simptom paling ketara yang berlaku kepada wanita yang mengalami masalah menopaus ini ialah:

 

 • Sensasi panas pada bahagian muka, leher dan dada yang boleh menyebabkan seseorang itu peluh berlebihan dan kulit menjadi kemerah-merahan. Keadaan ini juga dikenali sebagai ‘hot flushes’.
 • Berpeluh apabila tidur pada waktu malam.
 • Kesukaran untuk tidur.
 • Nafsu atau ‘libido’ berkurangan.
 • Mengalami masalah memori dan fokus sering terganggu.
 • Faraj akan mengalami kekeringan serta gatal malahan akan berasa sakit apabila menjalinkan hubungan seks.
 • Sering sakit kepala.
 • Emosi cepat berubah dan sering kali berasa risau atau resah.
 • Jantung bedebar-debar dengan kencang.
 • Sendi berasa sakit atau kejang
 • Lebih mudah mendapat jangkitan kuman pada saluran air kencing.

Simptom di atas merupakan sebuah amaran atau tanda bahawa wanita tersebut sedang mengalami perubahan menopaus atau putus haid. Oleh itu, wanita tersebut tidak perlu panik apabila mengalami masalah ini sebaliknya berjumpa dengan doktor sakit puan supaya masalah mereka dapat diterangkan dengan lebih lanjut dan penyelesaian dapat dicapai.

info doctoroncall.com.my

 

Supplement Shaklee Untuk Wanita Menopause atau putus haid

 

 

 

 

Menurut weightandwellness.com

 Although more research is needed on this topic, after supplementing with GLA, some women report fewer symptoms ranging from decreased breast pain to improved moods. Keeping your blood sugar low and taking the right dose of GLA may help to correct essential fatty acid imbalances associated with PMS and menopausal symptoms.

Bagaimana GLA Complex boleh bantu wanita hadapi menopause?

GLA Complex Shaklee adalah vitamin terbaik yang boleh diambil oleh wanita yang menghampiri menopause ataupun yang telah menopause. Bagaimana GLA Complex Shaklee membantu wanita-wanita ini?
1- Antara fungsi utama GLA Complex ialah mengawal selia hormon estrogen dan testosteron. Semasa menopos, hormon estrogen turun secara mendadak. Pengambilan GLA complex membantu dalam penghasilan semula hormon estrogen. Selain itu hormon estrogen yang meningkat akan membantu pemulihan mood swing yang biasa berlaku dikalangan wanita menopos.
2- Bagi wanita yang mengalami menopos awal (pre-menopos) adalah sangat digalakkan mengambil GLA. Ini keranaGLA membantu melambatkan menopos dengan cara memperbaiki keadaan semasa seperti rasa panas (hot flushes), insomnia, ketidakhadaman dan depresi.
3- Pengambilan jangka panjang juga mampu melambatkan penuaan, mengetatkan kembali uterus, memberi tone kepada uterus dan kulit menjadi lebih lembap dan muda.
4- Wanita menopos yang kerap mengalami kepanasan dan timbul bintik ruam, ia boleh dikurangkan dengan GLA. GLA membantu memperbaiki inflamasi kulit seperti kulit kering, eczema, kegatalan, dan mengurangkan rasa sakit seperti bengkak sendi.

 

 

 

Bila estrogen berkurang (period dah stop), masalah penyakit cardiovascular pulak meningkat. ResV membantu keseluruhan kesihatan dalam wanita. Menjaga kesihatan jantung, hormon, masalah kekeringan faraj dan lain lain

 • ResV Untuk Kulit Sihat – Melindungi kulit dari kerosakan oleh sinaran ultraviolet (UV) dan serangan radikal bebas. Meningkatkan penghasilan kolagen17 dan mengurangkan garis halus serta kedutan.
 • ResV Untuk Peredaran Darah Yang Sihat – Mengurangkan keradangan kronik, yang menjadi punca utama penyakit jantung serta menurunkan tekanan darah dan tahap kolesterol LDL (jahat) dan meningkatkan tahap kolesterol HDL (baik).
 • ResV Untuk Tahap gula Darah Yang Sihat – Menurunkan tahap gula darah semasa berpuasa, meningkatkan toleransi glukosa dan meningkatkan kepekaan insulin.
 • ResV Untuk Menyokong Detoks Yang Berkesan  – Meningkatkan kesihatan hati dengan mengawal stress dalaman badan, mengurangkan kemerahan dan pembengkakan, dan mengurangkan kematian sel pada hati9 dan menyerupai kesan positif berpuasa atau diet rendah kalori, yang boleh membantu menurunkan berat badan.
 • ResV Untuk Fungsi Otak Yang Sihat – Pengambilan jus anggur setiap hari selama 12 minggu11 meningkatkan memori orang dewasa yang mengalami masalah mental ringan. Pengambilan polifenol setiap hari secara konsisten meningkatkan aliran darah ke otak, meningkatkan ingatan dan daya tumpuan.
 • ResV Untuk Meningkatkan Tenaga dan kekuatan Otot – Mempercepatkan penghasilan mitokondria, penjana utama tenaga badan anda. Ia juga meningkatkan jisim otot dan penghasilan semula otot dikalangan individu yang berusia, terutamanya apabila diamalkan bersama dengan senaman.
 • ResV Untuk Perkembangan Sel Yang Sihat – Polifenol adalah salah satu daripada sebatian untuk mengurangkan risiko kanser kerana ia dipercayai menghalang pertumbuhan dan perkembangan pelbagai sel-sel kanser.
 • ResV Untuk Memelihara dan menyokong Kesihatan Sendi – Mengelakkan penipisan dan meningkatkan penghasilan tulang rawan dan kolagen pada sendi.Melalui kajian secara klinikal, pengambilan polifenol secara konsisten membantu meningkatkan fungsi sel dengan membuatkan sel-sel kelihatan lebih muda dan bertahan lebih lama. Bila sel-sel menjadi sihat, anda pun sihat.

 

 

 

 

 

 

 

Jika anda sedang menopause atau sedang menghampiri manopause, mari amalkan supplement ini supaya anda dapat menjalani menopause dengan baik

Boleh hubungi saya di 013-3612717 atau klik link ini >www.wasap.my/60133612717/resvglamenopause

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Open chat