PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Supplement Shaklee Untuk Stress & Anxiety

Supplement Shaklee Untuk Stress & Anxiety

[STRESS DAN ANXIETY DISORDER TERKAWAL]

Assalammualaikum. Saya Azliana Mohd Azlan (Yana). Berusia 34 tahun. Bekerja sebagai Pegawai Kewangan di Pejabat Bendahari, Universiti Teknologi Malaysia, Johor Bahru.

Saya berminat untuk berkongsi kisah bagaimana saya menangani stress dan anxiety disorder dengan produk Shaklee.

Tugas di pejabat, berdepan dengan dateline, pelbagai bentuk tugas adhoc, dan Pegawai Atasan yang sangat demanding menjadikan stress saya semakin menjadi-jadi.

Apabila stress menyerang, saya sering menjadikan makanan sebagai stress buster. Ini adalah sangat tak sihat!

Oleh itu, tabiat meredakan stress dengan makan membuatkan saya yang juga merupakan seorang isteri yang sedang berikhtiar untuk hamil (TTC) sukar.

Mengapa sukar? Kerana susah nak turunkan berat badan dek kerana tabiat makan yang tidak sihat.

Ditambah lagi dengan anxiety disorder yang makin teruk dek kerana stress yang melampau tadi.

Anxiety disorder bukanlah perkara main-main. Ianya membantutkan perjalanan kehidupan seharian sebenarnya. Tak percaya? Tanyalah mereka yang sering mengalami anxiety & stress attack.

Sweaty palm yang teruk adalah antara simptom anxiety disorder yang paling jelas.

Akhirnya demi untuk memastikan stress dan anxiety level berada di tahap yang terkawal dan tidak memudaratkan diri sendiri, Yana dicadangkan untuk consume B-Complex.

B-Complex banyak membantu Yana jadi lebih tenang dan tidak terlalu stress. Kalau dulu, asyik nak marah-marah je walaupun sikit hal. Tapi sekarang lebih tenang dan tak stress kerana benda-benda kecil. Anxiety level pun dah lebih baik.

Kalau dulu asyik nak makan je tiap kali stress, tapi sekarang Yana perasan selera makan dah sederhana. Maksudnya tidak la asyik fikir nak makan je. Badan pun rasa lebih ringan.

Satu lagi, dek kerana B-Complex ni, Yana perasan yang rambut dulu yang gugur dengan banyak, sekarang dah tak teruk la! Yana sebenarnya terpaksa potong rambut sebab rambut yang selalu gugur. Penuh atas katil rambut yang gugur, masa mandi jangan cakap la. Alhamdulillah sekarang tidak lagi!

Satu lagi yang paling best, badan tak lesu, walaupun seharian melayan kerja di pejabat.

Selain consume B-Complex, Yana juga consume Ostematrix. Yang ini memang favourite supplement sebab ianya bantu Yana lebih semangat untuk beribadat.

Nak tau kenapa? Sebab kaki dah tak ‘kruk kruk’. Dah tak sakit. Kalau dulu masa nak solat sakit lutut dan terpaksa guna kerusi walaupun hakikatnya umur tidaklah tua sangat. Tapi sebab badan yang berat dan kaki letih tampung berat badan. Alhamdulillah sekarang tidak lagi!

Selain dari kaki dah tak ‘kruk kruk’ lagi, proses membuang pun makin lancar dan selesa. Tak simpan lama-lama dah dalam usus. Ini buatkan badan tak lesu dan letih. Badan pun rasa ringan.

Yana kalau badan letih, lepas pekena 2 biji Ostematrix, Alhamdulillah tidur dengan lenanya macam bayi, bak kata Suami. Hehehe.

Alhamdulillah dengan produk Shaklee yang banyak manfaatnya, kesihatan dapat diperbaiki. Jika konsisten tentu akan dapat lihat kesannya, semuanya dengan izin Allah SWT. Insya Allah.

Sekarang Yana baru berjinak-jinak nak consume GLA Complex untuk betulkan hormon dan cantikkan menstruation cycle. Kalau dah cantik cycle, baru la senang nak ‘lekat’. Doakan Yana ye!
Ini adalah serba sedikit kisah testimoni Shaklee Effect Yana.

Semoga ini dapat memberi manfaat kepada mereka yang senasib dengan Yana. Allah suka hambaNya yang berusaha kan? Tidak ada benda yang jatuh dari langit, hendak sihat pun perlu usaha tau.

 

 

Supplement Shaklee Untuk Stress & Anxiety

3 suplemen yang amat digalakkan untuk pesakit Anxiety Disorder.

B Complex

Dalam B Complex Shaklee mengandungi Vitamin B9 iaitu Asid Folik dan Vitamin B12. Kedua-dua vitamin ini sangat penting bagi menyeimbangkan mood dan hormon dalam tubuh badan pesakit.

Tahukah anda, kekurangan Vitamin B12 dalam tubuh boleh menyebabkan seseorang meraka tertekan (stress). Oleh itu, Asid Folik akan membantu meningkatkan kadar tindakbalas antikemurungan yang sangat baik kepada pesakit.

Selain daripada itu, Vitamin B12 juga menjaga kesihatan sistem saraf supaya tidak tegang, kejang dan memberi tenaga kepada tubuh badan pesakit agar lebih tenang dan bertenaga.

Omega Guard

Omega Guard Shaklee lengkap dengan minyak ikan omega-3 yang akan membantu dan mengatasi masalah kebimbangan dan kemurungan.

Omega-3 mempunyai fungsi yang sangat penting untuk megelakkan fungsi dan struktur neuron, iaitu sel dalam sistem saraf manusia.

Pada tahun 1998 menurut kajian yang dipaparkan dalam Lancet, orang yang banyak mengambil lemak ikan Omega-3 didapati kurang menghidapi kemurungan.

Selain itu juga, Omega Guard Shaklee lengkap dengan DHA & EPA bagus untuk minda pesakit. Ini kerana pesakit Anxiety Disorder mempunyai lebihan Omega 6 tetapi terlalu rendah dengan Omega 3.

Ostematrix

Ostematrix Shaklee lengkap dengan Kalsium, Magnesium, Vitamin D, Boron, Kopper dan Zinc.

Magnesium mempunyai peranan yang penting di dalam fungsi neurologi. Ia juga terlibat di dalam tindakbalas kimia otak. Kekurangan magnesium telah dikaitkan dengan simptom-simpton kebimbangan dan kemurungan.

Kalsium pula sangat penting untuk memastikan tubuh badan dan otak dapat berfungsi dengan baik. Kekurangan kalsium akan menyebabkan kebimbangan dan emosi yang tidak menentu.

Denyutan elektrik di dalam sistem saraf bergantung kepada kalsum untuk berfungsi dengan baik. Apabila kalsium kurang pada sistem saraf, peluang untuk terjadinya serangan kebimbangan dan emosi yang tidak menentu akan naik dengan mendadak.

<

Vitamin D juga penting untuk otak. Terdapat kajian menunjukkan bahawa kekurangn Vitamin D boleh menyebabkan meningkatnya simptom kemurungan.

 

Nak order Set Anxiety Shaklee

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717/AnxietySHAKLEE

 

Leave a Reply

Open chat