PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Supplement Shaklee Untuk Kencing Manis ketika hamil atau GDM

Supplement Shaklee Untuk Kencing Manis ketika hamil atau GDM

KENCING manis semasa mengandung (GDM) merupakan sejenis kecing manis yang terjadi hanya semasa hamil.

Ia berlaku apabila tubuh tidak menghasilkan insulin mencukupi (hormon yang penting dalam mengawal kadar glukos darah) untuk memenuhi keperluan tambahan dalam kehamilan.

kencing manis sedemikian biasanya bermula di pertengahan atau akhir tempoh kehamilan.

Sekiranya dikesan di peringkat awal kehamilan, kemungkinan kencing manis telah wujud sejak sebelum hamil.

kencing manis semasa mengandung boleh sebabkan masalah serius terutamanya jika ia tidak dikenal pasti atau kadar glukos darah tidak dikawal rapi

Glukos merentasi plasenta secara mudah, justeru kadar glukos darah yang tinggi (hiperglisemia) dalam ibu itu menyebabkan kadar glukos darah dalam bayi yang masih dalam kandungan, naik tinggi.

 

 

 

Akibatnya bayi itu menghasilkan lebih insulin untuk mengurangkan kadar glukos darahnya.

Ini kemudian boleh membuat bayi itu tumbuh lebih besar daripada normal, terutamanya di sekitar perut, dan meningkatan kemungkinan memerlukan rawatan bagi mendorong kelahiran, sukar melahirkan, atau trauma semasa lahir.

Akan terdapat sedikit peningkatan risiko bayi meninggal dunia dalam rahim apabila si ibu tidak mendapatkan rawatan bagi kencing manis semasa mengandung.

Insulin tambahan yang dihasilkan bayi semasa kehamilan boleh menyebabkan kadar glukos darah menjadi rendah dalam bayi selepas lahir,

Bayi itu juga berisiko lebih tinggi mengalami masalah pernafasan dan penyakit kuning

Apabila berlakunya kencing manis semasa mengandung, maka risiko si ibu menghidap tekanan darah tinggi yang diberi nama pre-eclamsia semasa kehamilan adalah tinggi.

sumber

Supplement Shaklee Untuk Kencing Manis ketika hamil atau GDM

 

Set ini membantu ibu-ibu yang ada kencing manis ketika hamil dengan mengekalkan paras glukosa/gula dalam darah kepada paras normal.

 

1. Vitalea

Vitalea mengandungi kromium dan lain-lain vitamin penting. Kromium adalah mineral yang penting untuk membantu insulin bekerja dengan lebih efektif.
Ia membantu sel badan bertindak balas dengan insulin dengan lebih baik. Justeru kromium dapat membantu mengekalkan tahap gula yang sihat.

2. B-Complex

Bcomplex adalah makanan tambahan yang diperlukan oleh kebanyakan pesakit diabetes. Ia mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B yang diperlukan oleh tubuh.
Selain itu ia ditambah dengan sistem penyerapan bioaktif berpatent yang mana ia sangat mudah larut dalam badan. Vitamin B dapat membantu menukarkan makanan kepada tenaga dengan lebih cekap.
Terdapat kajian yang dilakukan ke atas ibu hamil dengan GDM. Ibu hamil ini diberikan dengan vitamin B dan hasil ujian diambil selepas beberapa minggu. Hasilnya memang menunjukkan penurunan paras gula dalam darah selepas pengambilan vitamin B.

3. Vitamin C

Vitamin C dapat mengurangkan paras sorbitol dalam tubuh. Sorbitol adalah sejenis gula yang tidak dapat ditukarkan kepada tenaga. Jika sorbitol terkumpul dalam sel, ia akan menjejaskan sel anda.
Sebab itu pesakit diabetes kebanyakannya akan mengalami kegagalan buah pinggang atau mata kabur. Ini disebabkan oleh sel mata atau sel buah pinggang gagal berfungsi lagi disebabkan paras sorbitol yang tinggi.
Pengambilan vitamin C dapat mencegah gula dalam darah daripada ditukarkan kepada sorbitol. Sebaliknya vitamin C dapat membantu supaya gula dapat ditukarkan kepada tenaga.

4. Ostematrix

Ostematrix adalah kalsium. Kalsium penting untuk menjaga pintu sel dalam badan. Kebiasaannya bagi ibu hamil / menyusu amat mudah berlaku kekurangan kalsium. Ini disebabkan bayi akan mengambil kalsium daripada tubuh ibu untuk tumbesarannya.
Apabila kalsium ibu tidak mencukupi, ia akan mengganggu kecekapan insulin yang mana menyebabkannya gagal berfungsi dengan baik serta menyebabkan gula tidak dapat masuk ke dalam sel darah.

5. ESP / Protein

ESP adalah protein yang rendah GI. Bagi makanan yang tinggi GI akan menyebabkan gula dalam darah meningkat secara mendadak. Selepas 30 minit atau sejam, anda akan mula rasa mengantuk. Contoh makanan rendah GI adalah sayuran, roti gandum penuh, oren, kacang soya dan banyak lagi.
ESP dapat membantu memberikan tenaga tanpa meningkatkan gula dalam darah. Ia dapat membantu mengawal paras gula dalam badan dan membekalkan tenaga berpanjangan.

6. Omega Guard

Omega guard ada leptin yang bantu menstabilkan gula dalam darah & kawal selara makan. Omega membantu mengelakkan pembekuan darah, Elak risiko Ibu Dari terkena sakit jantung, darah tinggi, Dan GDM ketika hamil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NAK ORDER SET GDM /KENCING MANIS SHAKLEE KETIKA HAMIL

Ainul Mustafa

whatsapp : www.wasap.my/60133612717/sethamil

Email: ainulfadzilah@gmail.com

Instagram : Ainul Mustafa 

Penghantaran Percuma di kawasan : Shah Alam, Klang, Puchong, Damansara, Petaling Jaya, Subang Jaya, Putrajaya, Cyberjaya, Universiti Malaya, Menara TM

Leave a Reply

Open chat