PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Supplement Shaklee Sakit Sendi Sakit Urat .Pakcik 80tahun Sihat Amalkan 8tahun Set ini

Supplement Shaklee Sakit Sendi Sakit Urat .Pakcik 80tahun Sihat Amalkan 8tahun Set ini

Sakit sendi, sakit urat bukan penyakit orang tua sahaja malah baru 20an, awal 30an ada yang mula sakit sana sini. susah nak jalan, susah nak berdiri lama, nak bangun duduk solat pun sakit. makin lama orang makin cepat tua dari usia mereka. kenapa? pastikan disebabkan pemakanan, gaya hidup, aktiviti harian yang sudah kurang menggunakan kudrat.  zaman sekarang kita banyak bekerja di depan komputer, handphone yang membuatkan kita banyak duduk tanpa banyak pergerakkan

Tahukah anda bahawa sakit sendi atau arthritis sedang dihadapi oleh 6,059 pesakit di seluruh Malaysia?

Dalam nisbah tujuh wanita dan seorang lelaki, pesakit kebanyakannya adalah wanita berusia dari 21 hingga 60 tahun.

kredit : BeritaHarian

 

Selain jaga pemakanan, ubah gaya hidup yang lebih sihat, bersenam, pastikan BMI normal. Amalkan Supplement antara yang membantu supaya badan lebih sihat.  Amalkan supplement perlu dari awal ye sebab supplement untuk kita sihat, cegah dari sakit. kalau sakit kena lah makan ubat . Jadi nak elak dari sakit benda wajib seperti jaga pemakanan, bersenam, makan supplement kena buat

 

Supplement Shaklee Sakit Sendi Sakit Urat .Pakcik 80tahun Sihat Amalkan 8tahun Set ini

 

 

Tengok pakcik ni tak macam 80 tahun kan. Pada usia begini sangat berharap kita sohat, boleh berjalan, boleh uruskan diri dengan baik supaya tak susahkan anak anak , orang yang menjaga kita

Mertua saya pada usia 72tahun pun sangat sihat. masih kuat ke sana sini dengan pelbagai aktiviti . Malah boleh lagi travel ke sana sini hadiri event

 

Supplement bukan ubat ye. kalau ada sakit kena makan ubat. Supplement kita ambil untuk bagi nutrisi pada badan kita dan badan kita sendiri bila dah sihat akan berfungsi dengan baik

 

1) Vivix

Vivix mengandungi Resveratrol. Resveratrol boleh membantu;

1) Mengekalkan dan memperbaiki fungsidan struktur sendi.
2) Mengurangkan faktor yang menjadi punca kepada penyakit berkaitan sendi.

Seterusnya mengekalkan penyelengaraan yang baik pada sendi normal juga memberikan perubahan yang lebih baik terhadap kesan fisiologi kepada sendi termasuklah faedah yang positif daripada segi;

– Kelebaran ruang sendi ( Joint Space Width On Radiographs)
– Pergerakkan
-Kekakuan (Stiffness)
– Ketidakselesaan sendi.

 

2) Omega Guard

Mengurangkan inflamasi,kerana omega guard adalah omega 3 yang melambatkan degradasi tulang rawan. Ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi. Omega juga bertindak sebagai pelincir ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.

Kajian terkini menunjukkan bahawa pengambilan asid lemak omega-3 bersama glukosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada hanya mengambil glukosamina sahaja.

 

3) Ostematrix

Kalsium penting untuk kesihatan otot,tulang dan ligamen, manakala magnesium pula di perlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi.

Kajian menunjukkan pengambilan kalsium bukan sahaja membantu menguatkan tulang bahkan ia juga membantu mengurangkan gejala osteoporosis.

 

4)Alfalfa

Alfalfa boleh membantu dengan cara meneutralkan dan mengurangkan tinggi paras asid urik dalam darah pesakit Gout.

Alfalfa mempunyai ciri-ciri anti-radang dan antioksidan semulajadi.

Maka pengambilan alfalfa mampu mengurangkan rasa sakit pada bahagian kaki dan tumit yang bengkak kerana serangan gout.

Nak Order Set Sendi Urat Shaklee ini

Untuk membeli set ini boleh klik ke sini www.wasap.my/60133612717/setsendiUrat

Leave a Reply

Open chat