SID Shaklee Yang Haram Masuk Neraka

SID Shaklee Yang Haram Masuk Neraka

Jadilah SID yang diharamkan dari api neraka

Dalam satu Hadis Rasulullah bersabda:

“Mahukah kamu aku khabarkan golongan yang diharamkan Neraka dari mereka?
Mereka ialah – “HAYYIN, LAYYIN, QARIB & SAHL”
[HR TIRMIZI]

Siapa mereka ni?

HAYYIN – orang yang memiliki ketenangan dan keteduhan lahir & batin, tak mudah nak buruk sangka, etc

LAYYIN – orang yang lembut santun tuturnya, tidak kasar dan tak ikut nafsu, selalu nakkan kebaikan sesama manusia

QARIB – orang yang akrab, ramah berbicara, menyenangkan orang, murah senyum jika bertemu

SAHL – orang yang tak menyusahkan sesiapa, selalu ada cara untuk selesaikan setiap masalah.

Ciri2 di atas tu yg sepatutnya ada dlm seorang SID kan? Especially yang target nak naik rank.

Hayyin, layyin, qarib, sahl… semua tu kita kena ada, baru la kita boleh bina empayar biz yg kukuh.

Biz shaklee bukan sekadar bisnes, ia adalah medan utk personal development, & juga tools yg membantu kita utk meraih syurga.

Jom buat shaklee sungguh2 & grow kan biz selari dgn pembinaan diri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat