PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Set Supplement Shaklee Untuk Keguguran / Miscarriage

Set Supplement Shaklee Untuk Keguguran / Miscarriage

Keguguran pada awal kehamilan biasanya berlaku kerana embrio tidak berkembang seperti yang sepatutnya. Masalah kromosom juga dikatakan adalah penyebab yang biasa. Masalah-masalah ini biasanya berlaku tanpa sebarang sebab dan mungkin tidak akan berlaku lagi.

Bayi memerlukan jumlah kromosom normal yang tepat untuk dia berkembang seperti sepatutnya. Dia memerlukan 23 kromosom daripada ibu dan 23 lagi daripada bapa. Ketaknormalan kromosom boleh menghalang bayi daripada berkembang. Ketaknormalan ini mungkin berlaku kerana jumlah kromosom tidak tepat, atau kerana terdapat perubahan dalam struktur kromosom tersebut. Dalam kes ini, kehamilan akan terhenti pada fasa embrio.

info

[PENGALAMAN BERPANTANG (SELEPAS DISAHKAN KEGUGURAN) DENGAN SET BERPANTANG SHAKLEE]

 

Set Berpantang Selepas Keguguran Shaklee

Saya Olivia daripada Beaufort Sabah.saya mula mengenali vitamin Shaklee pada tahun 2012 dan terus jatuh cinta dengan nya.Sejak 2012 hingga sekarang sangat banyak vitamin Shaklee bermanfaat dengan saya dan keluarga.

Kali ni saya nak kongsikan pengalaman saya Menghadapi saat saat kesedihan apabila keguguran pada tahun 2018. Walaupun ianya telah 2 tahun berlalu tetapi peristiwa tu tetap segar dalam ingatan saya.
.
Saya keguguran semasa kandungan saya berusia 7 minggu. Pergi klinik swasta scan bertujuan untuk buka buku klinik. Tapi hasil scan Doktor bagitahu janin tinggal kantung dan tiada denyutan jantung membuat hati kami suami isteri luluh. Doktor bagi tempoh 2 minggu lagi untuk kepastian.
.

Selepas 2 minggu doktor sahkan memang janin tak berkembang dan stain pun dah keluar.Ingatkan saya cukup kuat untuk hadapi itu,setelah dimaklumkan 2 minggu yang lalu. Namun saya meraung juga setelah doktor berikan surat ke hospital untuk D&C.
.

Petang tu juga saya membawa pakaian ke hospital menyerah diri. Tetapi doktor di hospital bagi lagi tempoh 2 minggu untuk biar janin tu gugur sendiri. Saya masih bekerja seperti biasa selama 3 hari baru lah janin tu gugur sendiri,pada subuh hari ke empat.
.

Selama tempoh itu lah saya menghadapi pelbagai teori penyebab dan cadangan daripada orang sekeliling saya dari yang logik dan tak logik hingga saya jadi stress. Bila balik rumah pandang keluarga rasa sedih hingga saya berkurung dan menangis.
.

Tiga hari selepas janin tu dah keluar bersih sang suami bawalah keluar di supermarket untuk beli barang dapur dan hiburkan hati saya yang masih bersedih. Rupanya disebabkan itu saya demam subuh keesokan harinya. Nasib lah mummy tinggal dengan kami, tak lah panik sangat. Lagipun semua akar2 kayu untuk berpantang tradisional dan set berpantang Shaklee dah sedia di rumah.
.

Sang suami lihat demam saya dah ok, tanpa buang masa dia bawa saya ke Pusat Retret Bundu Tuhan. Pada masa tu diadakan Retret after Kem Priskat dan semua alumi peserta berserta para isteri berkumpul. Di sana saya didoakan dan jiwa saya di segarkan secara kerohanian.Selepas sesi itu saya rasa lebih sihat dan ceria. Sangat indah pada waktunya.
.

Sepanjang tempoh berpantang itu saya amalkan berpantang secara tradisional dan set berpantang Shaklee. Set berpantang Shaklee yang saya amalkan terdiri daripada B compleks,Vitalea Iron Formula,Sustained Release Vitamin C,Esp dan saya tambah Vivix.
.

Semasa saya keguguran tu vitamin Shaklee yang banyak membantu saya adalah Vivix untuk mempercepatkan proses janin tu gugur dan luka pun cepat sembuh. Vitamin B compleks membantu saya untuk mengawal perasaan.bahaya tau jika berlarutan boleh menyebabkan kemurungan pula. Sokongan daripada keluarga sangat membantu saya waktu itu.

Selepas keguguran setahun saya amalkan set kesuburan dan sekarang saya teruskan pula set kehamilan. Syukur puji Tuhan masih berikan saya peluang untuk mengandung dan bakal melahirkan baby pada April 2020. Doakan saya kuat dan semua urusan kelahiran berjalan lancar. Sekian daripada saya.

 

Set Supplement Shaklee Untuk Keguguran / Miscarriage

 

Vitalea:(untuk tenaga dan tambah darah)

Ketika berpantang,banyak makanan yang tidak boleh dimakan.Di mana ianya akan menyebabkan si ibu kekurangan tenaga.

Tapi dalam masa yang sama badan perlukan penghasilan darah merah bagi menggantikan darah yang hilang saat keguguran dan mengelakkan wajah pucat, lesu dan tidak bermaya.

Dengan pengambilan Vitalea dapat membantu dalam penghasilan sel darah merah kerana mengandungi zat besi. Bagi yang hadapi masalah anemia ataupun kekurangan darah boleh amalkan vitamin ini.

Ianya mengandungi 23 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan badan saat keguguran.

B Complex:(untuk khasiat asid folik, penting untuk menyediakan badan kembali hamil, anti stress)

Membantu menstabilkan hormon dalam badan kita.

Bila kekurangan vitamin B, ianya akan menyebabkan emosi si ibu terganggu akibat keguguran.

Membantu memberi tenaga dan seimbangkan emosi agar lebih stabil.

Membantu menukar makanan menjadi tenaga.

Esp:(untuk protein dan memperbaiki sel)

membantu dalam pemulihan luka dalaman dan luaran.

kulit cerah, gebu dan berseri-seri.

memejalkan otot.

memberikan badan tenaga dan cergas berpanjangan.

membantu menurunkan berat badan.

Zinc:(cepat sembuh luka)

Ramai ibu bila berpantang sukar untuk menelan atau makan ikan haruan.Jangan risau anda boleh amalkan zinc complex agar bantu mempercepatkan luka sembuh.

Zinc merupakan galian yang penting dalam proses penyembuhan.

Bantu memperbaiki luka dalaman terutamanya bahagian rahim.

Bantu masalah kedinginan dalam hubungan suami isteri selepas tempoh keguguran.

Vitamin C: (khasiat vitamin C,tingkat imun badan)

Membantu dalam penyembuhan luka

Membantu dalam pembentukkan kolagen.

Membantu memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin.

Bantu tingkatkan sistem imuniti badan.

Ostematrix: (khasiat kalsium magnesium)

melegakan segala kekejangan otot di kalangan ibu keguguran.

merehatkan otot dan saraf ketika sedang tidur dan cergas bila bangun tidur.

membantu pergerakan usus bagi menghindari sembelit.

memenuhi keperluan kalsium untuk tulang, gigi,otot,mengelakkan kerosakan gigi dan kerapuhan tulang.

Alfalfa

Untuk kecutkan rahim

Untuk rapatkan faraj

kembalikan kemanisan bersama suami

Bantu masalah keputihan

Vivix/ ResV

Bantu luka dalaman

Bantu beri tenaga

Bantu kuatkan sistem imun

Bantu hormon, sistem kesuburan kembali cepat sihat dan lebih mudah hamil semula

 

NAK ORDER SET BERPANTANG SHAKLEE INI

 

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Open chat