PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Set Sakit Tumit Kaki Shaklee

Set Sakit Tumit Kaki Shaklee

Sakit Tumit Kaki Tanda Lemah Alat Kelamin? sakit tumit merupakan masalah kaki yang kerap berlaku kerana ia terdiri daripada masalah tapak kaki rata, tapak kaki terlalu melengkung, atau aktiviti fizikal seperti berlari yang boleh mencetuskan radang dan kesakitan pada sascia.

Lazimnya apabila kita berbicara mengenai sakit tumit ia sebenarnya lebih dikenali sebagai plantar fasciitis di mana ia merupakan bengkak atau radang terhadap tisu yang menyokong lengkungan kaki yang dikenali sebagai sascia.

“Radang ini disebabkan oleh tiada lengkungan pada kaki serta kaki mendatar yang memberi lebih tekanan serta berulang-ulang pada plantar sascia.

sumber: UTUSAN

Doa dan Cara Mengurangkan Sakit Tumit

  1. Gunakan Minyak Zaitun – (Ini kerana Zaitun disebut 6 kali di dalam Al_Quran)
  2. Baca Surah al-Fatihah
  3. Baca Ayat Kursi
  4. Baca Surah At Taubah ayat 14

 

5. Baca Surah Al hasyr ayat 21

6. Disapu atau lebih baik diurut secara perlahan-lahan kebahagian yang kaki yang sakit

Cara Tradisional Mengurangkan Sakit Tumit

Biasakan berjalan kaki di atas rumput yang dipenuhi embun waktu pagi. Ini kerana , mengikut orang tua-tua zaman dahulu, tapak kaki dan bumi yang dipijak oleh tapak kaki itu adalah dua kembar. Dalam erti kata lain, pasangan tapak kaki secara semulajadinya adalah bumi.

Sediakan lebih kurang satu kilogram garam kasar dan goreng tanpa minyak di dalam kuali menggunakan api yang sederhana besar. Apabila semua garam mulai panas, angkat dan bungkus dalam kain bersih. Gunakan untuk menuam pada bahagian tumit anda yang sakit itu. Amalkan selalu, sakit tumit anda pasti berkurangan dan insya-Allah akan sembuh sepenuhnya.

Bagaimana mencegahnya ?
1- Sebaik bangun tidur lakukan regangan kaki dan tapak kaki terlebih dahulu sebelum mula memijak lantai.
2- Gunakan alat sokongan tapak kaki atau ‘night splint’ untuk menetapkan posisi tapak kaki semasa tidur.

Supplement Legakan sakit tumit Berkesan, Selamat

 

 

1.Omega Guard

Omega Guard memang terbaik untuk mereka yang sakit tumit kaki. Kesakitan itu bermakna ada radang pada otot kaki. Omega Guard berfungsi untuk melawan radang/ bengkak di dalam tumit. Bengkak itu menyebabkan saraf terkepit dan sakit. Ia mengandungi minyak omega 3 yang sangat-sangat tulen berbanding jenama lain di farmasi.

2.Ostematrix

Sejenis pil kalsium yang mengandungi kalsium dan magnesium untuk melegakan kesakitan pada saraf kaki. Orang tua panggil nak lembutkan urat.

Leave a Reply

Open chat