PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Set Patah Tulang Shaklee

Set Patah Tulang Shaklee

Tempoh pemulihan tulang yang patah juga bergantung kepada anggota yang terbabit sama ada di bahagian atas atau pinggul dan ke bawah. tulang yang patah di bahagian atas lebih mudah sembuh berbanding bahagian anggota pinggul ke bawah kerana ia tidak membawa beban tubuh. Berlainan dengan bahagian pinggul dan kaki, bahagian ini memerlukan tidak kurang dari 12 minggu hingga ke enam bulan untuk sembuh. Sementara itu, anggota bahagian atas seperti tangan atau bahu mampu pulih lebih cepat iaitu di antara enam minggu hingga ke tiga bulan.

Biasanya selain daripada sejarah penyakit tertentu yang mengganggu pemulihan tulang, pesakit kencing manis perlu mengawal kadar gula dalam darah untuk memastikan luka mereka cepat sembuh.

Selain itu perokok tegar juga mengambil tempoh yang panjang berbanding individu tidak merokok. Biasanya kami menyarankan perokok tegar berhenti seketika atau kawal tabiat dengan mengurangkan pengambilan nikotin mereka.

Ini kerana nikotin boleh mengganggu pertumbuhan sel tulang sekali gus mengambil masa yang lama untuk tulang yang patah itu bercantum, katanya turut melarang pesakit patah tulang untuk berurut.

Menurut Pakar Ortopedik Hospital Canselor Tuanku Muhriz (PPUKM), Prof Madya Dr Mohd Yazid Bajuri,

info : HMetro

Supplement Bantu Tulang Patah Cepat Sembuh Kembali

Protein

Separuh dari struktur tulang adalah PROTEIN. Jadi apabila tulang patah sangat penting untuk mengambil Protein yang cukup bagi memastikan proses penyembuhan lebih cepat.

Tulang ni sebenanrnya bukan lah keras macam yang kita fikirkan. Tapi struktur tulang ni adalah macam sponge yang diperbuat dari protein-protein hidup yang mengandungi mineral. Lebih separuh struktur tulang sebenarnya adalah protein.

Bila mana tulang patah dan tulang retak terjadi, badan akan perlukan banyak protein untuk bina semula struktur tulang kita. Protein juga membantu dalam penyembuhan sel-sel tissue badan kita.

Mineral

Tulang kita juga terdiri daripada 70% mineral iaitu calcium, phosphorus: magnesium, sificon: zinc: dan sebagainya.

Jadi, tersangatlah penting untuk topup mineral ni dalam diet seharian kita.

Zinc — Membantu menggalakkan penghasilan protein tulang lalu membantu penyebuhan tulang.

Copper — Membantu pembentukan collagen tulang yang penting untuk proses penyembuhan.

Calcium dan Phosphorus — Membantu dalam mengukuhkan struktur tulang dan kekuatan tulang.

Vitamin D —Amat penting untuk membantu penyerapan kalsium ke dalam tulang.

Antioksidan

Antioksidan memperbaiki kerosakan oksidatif. Apabila patah tulang berlaku, hasil radikal bebas yang luar biasa dihasilkan oleh tisu yang rosak.

Vitamin C, bioflavonoid dan flavonol seperti quercitin dan proanthrocydins, dan asid lemak omega-3 secara semula jadi menenangkan proses keradangan dan mempercepat penyembuhan.

Info : www.betterbones.com

 

Nak Order Supplement Tulang ini

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam

Leave a Reply

Open chat