Set Kurap Shaklee

Set Kurap Shaklee

Selalu dengar dialog yang menyakitkan ini “eee.. dia ada kurap. jangan kawan dengan dia. nanti berjangkit ” Kurap atau tinea corporis adalah sejenis penyakit kulit yang disebabkan oleh jangkitan sejenis kulat (fungi) yang dipanggil dermatophyte. Jadi nak tak nak kena cari vitamin untuk kurap supaya kembali lebih yakin dan menawan macam uqasha senrose tak pun macam rozita che wan takpun macam fazura.

Masalah Jangkitan Kurap

Jangkitan boleh berlaku melalui sentuhan; sama ada dengan manusia atau haiwan yang berkurap atau dengan sebarang objek yang mempunyai kulat di atasnya (fomites). Ia juga boleh berjangkit secara autoinokulasi iaitu jangkitan daripada kawasan lain pada tubuh individu yang sama contohnya berjangkit di bahagian tangan atau badan akibat digaru dengan kuku jari yang dijangkiti kulat. Keadaan kulit yang sentiasa lembap akibat pemakaian baju yang diperbuat daripada fabrik yang tidak menyerap peluh atau iklim yang lembap dan panas menggalakkan pertumbuhan dan jangkitan kurap.

set kurap shaklee

Vitamin Untuk Kurap

1. GLA Complex – mengandungi minyak Borage dan Vitamin E yang secara semulajadi bertindak mengurangkan keradangan kulit, kegatalan dan kulit kering pada kawasan kurap. Dengan pengambilan GLA Complex kesan parut kurap akan hilang dengan berkesan.

2. Alfalfa Complex – pula ialah membuang toksin dalam badan, melawan alahan dan jangkitan kulit. Apabila amalkan Alfalfa ini, rasa nak menggaru tu akan berkurangan kerana fungsi alfalfa itu sendiri mengelakkan kegatalan di kawasan berkenaan. Jika ada masalah kurap yang kerap datang dan pergi saya cadangkan anda amalkan Garlic.

3. Garlic Complex – merupakan antibiotik semulajadi yang boleh melawan jangkitan kulat kerana bersifat anti-kulat dan semestinya mengelakkan kurap muncul kembali.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat