PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Set Kolesterol Shaklee

Set Kolesterol Shaklee

Kolesterol adalah sejenis lemak yang diperlukan oleh tubuh untuk bekerja dengan baik. Badan anda boleh menghasilkan kolesterol dan juga mendapatkannya daripada sumber makanan. Terdapat dua jenis kolesterol iaitu kolesterol ‘baik’ dan ‘buruk’.

Kolesterol terbahagi kepada dua iaitu:

  1. Kolesterol baik (high density lipoprotein atau HDL)
  2. Kolesterol buruk (low density lipoprotein atau LDL)

Fungsi kolesterol baik

Membawa kolesterol dalam darah kembali ke hati dan kemudiannya akan memproses kolesterol serta mengeluarkannya daripada tubuh.

Fungsi kolesterol buruk

Boleh mengenapkan kolesterol pada dinding saluran darah, menyumbat arteri-arteri serta meningkatkan risiko serangan jantung atau strok.

 

Set Kolesterol Shaklee

VIVIX Shaklee MERAH

 

Bagaimanakah Vivix membantu mengurangkan paras kolesterol?

Antioksidan yang terdapat dalam Vivix boleh membantu melindungi sel termasuklah sel pada sekitar bahagian salur darah. Bagi mereka yang mengalami masalah kolesterol yang tinggi adalah disebabkan oleh plak atau kolesterol berlebihan dalam salur darah. Plak ini akan menyumbatkan salur darah anda dan seterusnya menyekat aliran darah.

Jadi, apabila kita mengambil Vivix, salur darah kita akan dilindungi daripada kerosakan. Oleh sebab itu, kolesterol tidak boleh menempel pada salur darah. Ini menjadikan salur darah tersebut tidak tersumbat dan tidak tersekat lagi. Darah akan mengalir dengan lancar.

Kerap tegang leher tanda kolesterol tinggi?

Omega Guard tolong flush-out kolesterol jahat dan bersihkan salur darah dan kawal tekanan darah kasi turun dan cantik je duduk dalam kawasan

Bila kolesterol terkawal, tekanan darah dah normal, jantung pun akan terlindung sama dan berkuranglah risiko strok akibat salur darah yang tersumbat dan penyakit jantung koronari.

PHYTOCOL-ST

Fisoterol secara strukturnya adalah sama dengan kolestrol dan bersaing dengan kolestrol untuk penyerapan di dalam usus justeru meninggalkan kolestrol.

Ini bermaksud, lebih banyak fisoterol yang dimiliki tubuh anda, lebih kurang kolestrol yang diserap didalam badan!

Anda juga berpeluang menurunkan paras kolestrol LDL anda dengan pengambilan fisoterol.

Pyhtocol-ST sangat membantu dalam menurunkan paras kolesterol.

Testimoni Kolesterol Shaklee

Leave a Reply

Open chat