PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Set Kesuburan Lelaki Shaklee Atasi Masalah Sperma Cacat

Set Kesuburan Lelaki Shaklee Atasi Masalah Sperma Cacat

AIR MANI CAIR TANDA LELAKI KURANG SUBUR

Air mani cair yang banyak dan pekat bukan petanda seseorang lelaki itu subur. Begitu juga dengan air mani yang cair ia tidak bermakna tiada benih ataupun tidak subur. Air mani yang cair itu adalah sesuatu yang normal. Air mani akan cair dalam masa 10 hingga 15 minit jika ia pekat waktu keluar. Sperma sebenarnya mudah ‘berenang’ atau berkeliaran jika air mani cair. Air mani yang pekat dan tidak mudah cair ialah satu petanda bahawa sistem anggota reproduksi lain iaitu pundi prostat tergendala dan perlu mendapat rawatan.

Selain itu kebanyakan lelaki berpendapat air mani perlu keluar secara pancutan, lebih jauh dipancut kononnya lebih baik lagi. Pendapat ini sememangnya tidak betul. Tidak kira sama ada air mani keluar secara meleleh atau memancut di dalam faraj, asalkan ia keluar dan dapat di salurkan serta di terima oleh faraj. Masalah KETAKSUBURAN org lelaki.

 1. Cepat lemah/mati sebelum persenyawaan.
 2. Peluru kosong. Hanya semen/air mani semata-mata.
 3. Bilangan sperms sedikit.

FAKTOR PENYUMBANG KEKURANGAN BILANGAN SPERMA AIR MANI CAIR

Terdapat beberapa faktor yang boleh menyumbang kepada penurunan bilangan sperma seperti factor luaran, gaya hidup, dan perubatan. Antaranya :

 1. Pengambilan dadah seperti cocaine dan marijuana
 2. Alkohol
 3. Penggunaan computer riba di atas riba dalam jangka masa yang panjang
 4. Duduk terlalu lama, seperti memandu dengan jarak jauh, atau berbasikal terlalu lama
 5. Merokok
 6. Tekanan
 7. Obesiti
 8. Faktor medical seperti ‘varicocele’, keradangan pada testicles dan prostate, masalah ejakulasi, anti-sperm antibodi, tumor, ketidak seimbangan homon, gluten intoleance dan kesan sampingan beberapa jenis ubat.

MASALAH SPERMA CACAT

1. Lembik Cacat Sebab Kenapa Susah Hamil

Menurut kajian dari sumber Harian Metro, kaum adam menyumbang peratusan sebanyak 30 peratus daripada ketidaksuburan pasangan. Jangan ambil mudah. Sperms cacat yang lemah tidak subur tidak sihat , pergerakan yang lambat antara faktor kenapa lelaki akan mengalami masalah kesuburan . Bagi seorang wanita untuk menjadi subur dia mesti menghasilkan telur yang berdaya maju dalam setiap kitaran bulanan. Bagi seorang lelaki untuk menjadi subur dia mesti mampu menghasilkan sperms yang kuat dan sihat yang boleh mensenyawakan telur ini. Banyak faktor yang memainkan peranan termasuk diri sendiri, gaya hidup, pemakanan dan pengurusan tekanan. Malah dalam kebanyakan kes, setiap kali keguguran berlaku wanita biasa dipersalahkan. Jika telur normal tetapi sperms pula tidak, ‘kecacatan’ sperms inilah yang boleh mengakibatkan keguguran. Kebanyakan lelaki di Malaysia sedar mengenai masalah ketidaksuburan, tetapi tidak mahu memandang serius mengenainya.

2. Cacat dari Segi Fizikal

Sperma yang normal bentuknya perlu ada kepala, badan tengah dan ekor. Tetapi jika tidak normal, sperma ini akan datang dalam pelbagai bentuk seperti kepala besar, kepala kecil, ekor bercabang dua, ekor pendek, ekor terbelit, ekor bergulung dan pelbagai bentuk lagi. Sperma begini akan sukar untuk sampai kepada telur bagi proses persenyawaan.

3. Sperms yang Lambat Lembik

Tengok video ni, ada sperma yang macam statik. tidak bergerak. Ada yang asyik memusing je. ini antara sperma yang cacat tidak sihat. Sperma yang sihat akan bergerak laju menuju ke ovum. Jadi dah tahukan kenapa susah isteri nak hamil. Bukan salah isteri tapi salah sperms yang lemah tak bergerak laju. Ingat  OVUM HIDUP hanya ada 24 jam sahaja. Kalau sperma slow lambat maka tak sempat la persenyawaan nak berlaku.

pergerakan sperma lambat

SUPPLEMENT SHAKLEE TERBAIK UNTUK AIR MANI PEKAT

 

Supplement yang bantu bagi cacat Jadi KUAT, BERGERAK LAJU PANTAS

bukti menunjukkan bahawa penyebab utama kemandulan lelaki (boleh diperbaiki) disebabkan oleh kekurangan nutrien. Penyelesaian semulajadi adalah dengan mengambil suplemen makanan yang boleh dikategorikan ke dalam 3 bidang utama: Antioksidan, Vitamin dan Mineral.

 

Supplement yang TERBAIK untuk bagi sperms normal, sihat dan bergerak pantas adalah :-

Menurut Ohio State Wexner Medical Center, selepas 1 tahun mengamalkan COQ10 , wanita berjaya hamil . Pengambilan mesti konsistent dan elakkan merokok, makan makanan tidak sihat juga ye

Recent research is pointing to a measurable impact of some dietary supplements on fertility, including male-factor infertility, which is explained by Ohio State Wexner Medical Center as the inability of a man to get a woman pregnant after 1 year of trying. One of these fertility optimizing nutrients is Coenzyme Q10.

kajian dari www.webmd.com juga ada menyatakan yang COQ10 membantu meningkatkan pergerakan . Makin laju makin power menuju ovum

 

AIR MANI CAIR – CADANGAN VITAMIN UNTUK KESUBURAN LELAKI

 

1.CoqTrol

Mengikut kajian pengambilan CoQ10 selama 6 bulan setengah sebanyak 200mg sehari secara konsisten akan meningkatkan kuantiti dan kualiti sperma.

Sel Ovum pula adalah sel yang paling besar dalam badan seorang wanita.Dekat situ ada sangat banyak CoQ10.

CoQ10 ni penting supaya Ovum dapat membahagi dengan baik membentuk “Anak” setelah bersenyawa dengan Sperma nanti.

CoQ10 terbukti menambah kuantiti Sperma,memberi tenaga kepada Sperma untuk berenang,menambah kualiti Ovum dan meningkatkan kesuburan.

Coqtrol ni boleh reverse umur ovum tau. Jadi ovum makin muda dan peluang untuk hamil lebih tinggi

 

2. Vita-E dgn Selenium

vitamin e

meningkatkan pergerakan dan kualiti sperma serta mengurangkan kecacatan pada sperma. Memperbaiki dan melindungi organ pembiakan lelaki.

 

3. Zinc

Zinc sangat penting untuk banyakkan sperma. Jangan tak tahu normal sperma ada berjuta juta tetapi ada yang tidak subur dimana sperma ada 35 ..

Menurut WebMD.com Men who have trouble conceiving may get a boost from nutritional supplements that increase sperm count. A new study found a combination of folic acid and zinc supplements increased sperm count by 74% in men with fertility problems.

 

 

CARA NAK ORDER SET KESUBURAN LELAKI SHAKLEE

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Open chat