Set Kencing Tak Lawas Shaklee

Set Kencing Tak Lawas Shaklee

Antara simptom yang boleh dijadikan indikasi seseorang mungkin menghidap kanser adalah berlaku beberapa keadaan berkaitan kencing tak lawas, terlalu kerap, tidak puas, tidak lancar, sakit atau pedih, berdarah, kerap kencing malam, terkencing dan terasa sakit ketika berlaku ejakulasi semasa bersetubuh.

Kanser yang berlaku pada prostat menghenyak pundi kencing menyebabkan pesakit berasa kerap mahu membuang air kecil atau tidak dapat menahan kencing. Pada masa sama prostat yang membesar kerana kanser turut menghimpit salur kencing menyebabkan aliran air kencing tersekat dan susah mengalir keluar. Itulah punca kencing tidak puas atau sakit ketika membuang air kecil,

Kanser Prostat

kanser prostat ialah ketumbuhan yang bermula dalam kelenjar prostat. Dalam beberapa kes, kanser ini membiak dengan perlahan sehingga penghidap tidak mengalami sebarang simptom atau menyedari kewujudannya. Lama-kelamaan ia akan membesar serta mengelilingi prostat. Jika tidak ‘dibunuh’ dengan segera, ia boleh merebak ke tulang belakang yang mengundang risiko lebih besar.

Peringkat satu dan dua hanya membabitkan 5 peratus kanser di sekitar kelenjar. Peringkat tiga pula ia mula merebak ke sarung kelenjar prostat atau vesikal seminal. Dan tahap empat yang dikategorikan serius ialah kanser mula merebak ke pundi kencing, dubur, paru-paru dan tulang. Serangan ke atas tulang belakang boleh menyebabkan seseorang mengalami sakit belakang malah boleh mengakibatkan lumpuh

SUMBER 

prostat bengkak

Punca Masalah Kencing Tidak Lawas

Kencing tak lawas terjadi apabila tidak semua air kencing dikeluarkan dalam satu masa. Jadi, masih ada saki baki air kencing di dalam pundi kencing pesakit. Keadaan ini akan menyebabkan kencing yang kedua, atau seterusnya, mempunyai aliran air kencing yang mengecil. Seterusnya akan buat rasa tersekat-sekat, rasa tidak puas buang air kecil, dan berulang ke tandas.

 

Punca masalah kencing tak lawas di kalangan warga emas lelaki biasanya disebabkan oleh:

  1. Otot pundi kencing yang lemah dan tidak stabil.
  2. Kelenjar prostat bengkak.
  3. Kanser prostat.
  4. Kencing kotor (jangkitan kuman pada pundi kencing).
  5. Batu karang di saluran, atau dalam pundi kencing.
  6. Masalah saraf yang disebabkan oleh penyakit multiple sclerosis.
  7. Kecederaan saraf tulang belakang.

vitamin kencing tak lawas

Vitamin Yang membantu kencing Tak Lawas

 

Garlic bertindak sebagai antibakteria dan antibiotik semulajadi yang bagus untuk mencegah jangkitan kuman,fungus dan kulat.

Alfalfa Complex pula bertindak sebagai untuk mengatasi masalah water retention dan mengawal kandungan air dlm badan.

testimoni kencing kotor shaklee

testimoni alfalfa kencing kotor

 

 

Cara nak Order Vitamin kencing tak Lawas ini

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat