PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Set Kayap Shaklee

Set Kayap Shaklee

Kayap (‘shingles’) merupakan suatu penyakit yang ditakuti oleh masyarakat Melayu kerana wujudnya kepercayaan yang menyatakan kayap boleh menyebabkan kematian apabila ruam kayap meliliti sekeliling tubuh  atau bertemu di tengah bahagian badan. Kayap juga sering dikaitkan dengan kepercayaan  mistik dan pesakit sering keliru dengan rawatan yang mereka perlukan.

Bagaimana kayap ini boleh berlaku?

Sebenarnya, kayap ialah satu penyakit yang diakibatkan oleh pengaktifan semula virus yang telah lama bersembunyi  di dalam saraf. Virus ini mula bersarang di dalam saraf  selepas seseorang itu mengalami penyakit ‘chickenpox’.  Virus penyebab kayap dinamakan virus varicella zoster ; dan virus ini juga penyebab penyakit ‘chickenpox’.  Oleh itu, sesiapa yang pernah mengalami penyakit ‘chickenpox’ mempunyai risiko untuk  mendapat penyakit kayap terutamanya ketika daya tahan imun badan menurun. Contohnya, kayap boleh timbul ketika seseorang sedang mengalami stress yang teruk (stres dari segi fizikal mahupun psikologi) , ibu- ibu mengandung, orang tua dan kanak-kanak, pesakit buah pinggang dan sebagainya.  Lebih rendah  tahap imun seseorang pesakit, lebih teruk/serius  penyakit kayap yang ia alami . Penyakit kayap melibatkan dua organ berbeza iaitu kulit dan saraf.

Apakah komplikasi yang boleh timbul apa bila seseorang  mendapat penyakit kayap?

Komplikasi  yang tidak serius termasuklah parut di kawasan ruam dan jangkitan kuman – namun ia boleh ditangani dengan mudah. Komplikasi yang dianggap serius dinamakan ‘post herpetic neuralgia’ –  ia berlaku pada pesakit yang sudah berumur.  Saraf yang terlibat mengambil masa yang lebih lama untuk sembuh sepenuhnya dan pesakit akan masih mengalami rasa sakit/ kebas / gatal /kelumpuhan di kawasan yang terlibat walaupun ruam asal sudah sembuh.  Rawatan komplikasi ini melibatkan ubat-ubat saraf di bawah jagaan pakar saraf/neurologi.

sumber

Kayap Sembuh Dengan Cepat Sesuai Untuk Anak & Dewasa

ini kayap pada anak saya yang berumur 2 tahun. Syukur dia tak demam. masih aktif bermain, makan.  Pada mulanya tiada nanah. Tapi bila sapu ubat krim macam ni jadinya. Mungkin tak sesuai atau memang prosesnya sebegini.

Jadi saya support dengan supplement supaya sistem imun dia kuat dan badan sendiri boleh lawan kuman virus kayap ni.

Saya berikan anak saya nutriferon untuk kuatkan sistem imun badan dia. Bila sistem imun kuat, badan akan lawan kuman virus.

NutriFeron® dicipta oleh ahli sains yang menemui interferon, pakar imunologi terkemuka dunia Dr Yasuhiko Kojima, yang menjalankan penyelidikan selama 40 tahun untuk mencari sebatian semulajadi.

Formula eksklusif berpaten ini dicipta untuk meningkatkan tahap interferon secara semula jadi, memberikan sokongan sistem imun pada peringkat sel.

NutriFeron™ bekerja pada peringkat sel dalam dua cara:

  • Mengaktifkan dan mempertahankan sistem imun dengan pantas
  • Mengerakkan sistem imun dalam kumpulan operasi ‘seek-and-destroy’ dalam tubuh

NutriFeron™ mengandungi gabungan botanik khas (proprietary blend) ekstrak tumbuhan semulajadi daripada sumber:

  • Bunga Safflower (Carthamus Tinctorius) – mengandungi polisakarida untuk merangsang pembentukan macrophage iaitu sejenis sel darah putih
  • Japanese Honeysuckle (Lonicera Japonica) – putik bunga yang terkenal dalam kaedah perubatan semulajadi di Asia
  • Ekstrak Biji Labu (Curcurbita Moschata) – menggalakkan penghasilan interferon dalam tubuh yang secara langsung dapat menguatkan sistem imun
  • Biji Plantago (Plantago Asiatica) – Mengandungi polisakarida untuk merangsang sistem imun

NutriFeron™ hanya boleh terdapat di Shaklee dan merupakan suplemen yang sangat efektif dan telah melalui piawaian ketat ujian-ujian saintifik bagi membuktikan ia berkesan, selamat, tulen dan berprestasi tinggi.

Selain ambil Nutriferon, saya sapu herbal blend dimana herbal blend adalah krim yang organik tanpa bahan kimia.

Alhamdulillah seminggu anak saya bebas kayap. parut pun tiada 🙂

Leave a Reply

Open chat