Pengedar Shaklee Shah Alam

Pengedar Shaklee Paling Cun

Set Kanser Shaklee

Set Kanser Shaklee

APA ITU KANSER ?

Kanser merupakan salah satu punca utama kematian global dengan angka mencapai 13% (7.4 juta) dari semua kematian
setiap tahun. 70 peratus daripada kematian akibat kanser berlaku di negara berpendapatan rendah dan menengah.
Kanser adalah pertumbuhan sel yang tidak terkawal dan menyebar. Pertumbuhan kanser sering menyerang rangkaian
di sekitarnya dan boleh menular (penyebaran kanser) ke tempat yang jauh.

BAGAIMANA KANSER TERJADI?

Dengan bahasa mudah, kanser terjadi apabila sel-sel yang tidak normal berkembang dan merebak dengan cepat. Sel-
sel normal dalam tubuh membiak dan mambahagi dan mengetahui bila perlu berhenti membiak. Lama kelamaan ia
akan mati. Tidak seperti sel-sel normal, sel-sel kanser terus membiak dan membahagi hingga tidak terkawal dan tidak mati. Sel-sel kanser biaanya berkumpul atau berkelompok lalu membentuk tumor.

Tumor yang sedang berkembang menjadi benjolan sel-sel kanse yang boleh memusnahkan sel-sel normal disekitar dan
memusnahkan tisu-tisu tubuh yang sihat. Ini membuatkan seseorang utu jatuh sakit. Kadang kala sel-sel kanser memecah daripada tumor asal dan bergerak ke bahagian lain tubuh, di mana ia terus membiak dan membentuk tumor baru. Beginilah caranya kanser merebak. Perebakan tumor ke tempat baru dalam tubuh dikenali sebagai metastasis.

APA JENIS-JENIS KANSER ?

Ada lebih dari 100 jenis kanser yang boleh menyerang hampir semua bahagian tubuh. Tapi banyak jenis kanser yang sebenarnya boleh dicegah dengan mengelakkan paparan faktor risiko am, seperti asap tembakau. Berikut ini 5 jenis kanser yang paling banyak membunuh lelaki dan wanita di seluruh dunia, seperti dipetik dari laman WHO (World Health Organization), Sabtu (4/2/2012):

Kanser pada lelaki
1. Kanser paru-paru
2. kanser perut
3. kanser hati
4. kanser kolorektal (usus besar)
5. Kanser esofagus (kerongkong)

Kanser pada wanita
1. kanser payudara
2. Kanser paru-paru
3. kanser perut
4. kanser kolorektal
5. Kanser serviks (pangkal rahim)

10 Produk Dalam Set Kanser Shaklee

1. Alfalfa Complex

Sel-sel kanser tidak akan tumbuh atau membesar dalam tubuh yang beralkali. Alfalfa Complex adalah makanan yang
sangat beralkali. Ia membantu meneurtralkan pH tubuh yang berasid supaya menjadi lebih beralkali dan ia boleh
memperlahankan dan/atau menghentikan pertumbuhan sel-sel kanser.

2. NutriFeron

Produk unik dari Shaklee yang dikenali sebagai NutriFeron ini membantu meningkatkan penghasilan interferon secara
semulajadi oleh tubuh manusia. Ia merupakan satu-satunya interferon semulajadi didunia. Kajian-kajian telah
menunjukkan ia mampu merangsang dan mempertingkatkan sistem imun tubuh secara keseluruhan yang berfungsi untuk
membunuh T-cells, B-cells dan makrofag.

Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin yang melawan sel-sel kanser dan tumor. Selain itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan ketika rawatan kemoterapi.

3. DTX Complex

Oleh kerana hati sangat penting untuk mencuci darah dan sistem perkumuhan , ia perlu bekerja keras terutamanya
ketika penyakit sedang menyerang bagi menghalang penyakit tersebut merebak. DTX Complex berfungsi untuk membersih, merangsang dan menghasilkan semula sel-sel hati apabila diperlukan.

Apabila ubat-ubatan dari kemoterapi dimasukkan, ia akan memaksa hati untuk bekerja dengan lebih keras. Ramai
pesakit kanser meninggal bukan disebabkan oleh kanser tetapi dari kegagalan hati.

4. CarotoMax

CarotoMax mengandungi gabungan komplex karotenoid, Beta Carotena, likopena, lutien dan sebagainya yang sangat kaya dengan sifat antioksidan. Ia mengukuhkan sistem pertahanan tubuh, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ia mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida. Ini akan mengurangkan risiko kanser terutama sekali kanser paru-paru dan payudara.

5. SR Vita-C Plus 500mg

Pengambilan sejumlah besar vitamin C iaitu 10,000mg atau lebih sehari sebagaimana yang telah ditunjukkan oleh Linus
Pauling Clinic mempunyai kesan yang dramatik terhadap tubuh yang sedang melawan penyakit. Ia merangsang penghasilan sel-sel darah putih dan sel-sel tubuh yang mengandungi ekstra vitamin c mempunyai peluang yang lebih besar untuk tumbuh semula tanpa termutasi. Kanser adalah disebabkan pertumbuhan sel yang tak terkawal semasa proses pertumbuhan semula. Shaklee menawarkan SR Vita-C 500mg

6. Energizing Soy Protein

Elakkan protein dari sumber haiwan sebaliknya gunakan protein dari sumber sayur-sayuran kerana ia lebih mudah
dihadam. Malah ia tidak mengandungi sebarang kesan antibiotik dan sebagainya yang boleh menjadi punca penyakit! Protein juga merupakan kunci sumber tenaga dan penghasilan semula sel-sel sihat. Shaklee mempunyai ESP yang menjadi sumber protein terbaik berasaskan soya yang dijamin kualitinya.

7. Herb-Lax

Sesetengah ubat-ubatan boleh mempengaruhi pergerakan otot pada kolon. Ubat-ubatan tersebut akan memperlahankan proses pembuangan najis dan ini akan menyebabkan masalah sembelit. Proses pembuangan adalah sangat penting dalam penyembuhan kerana ia turut akan menyingkirkan sisa-sisa toksik berbahaya. Herb-Lax dapat membantu anda melawaskan dan menyingkirkan toksin dan ia bertindak sebagai detox.

8.Performance Drink

Performance – Natural Orange Merupakan minuman untuk mengelak dihidrasi. Walau hanya mengalami 1% dihidrasi sudah cukup menganggu inikan pula bagi mereka yang sedang melawan penyakit. Oleh itu, anda mestilah sentiasa minum air dengan mencukupi. Dengan Performance Drink, ia turut mengandungi trace minerals yang sangat penting untuk proses penyembuhan.

9. VIVIX

Kajian klinikal menunjukkan ramuan aktif Vivix berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap selular. Salah satu kandungannya ialah resveratrol yang merupakan perubatan semulajadi yang mempunyai bukti kukuh dapat menghalang dan menghentikan pelbagai peringkat kanser.

Ubat terapi kemo tidak spesifik ketika menyerang sel: ia menyerang sel-sel kanser dan turut menyerang sel-sel
sihat. Resveratrol tidak merosakkan sel-sel sihat bahkan melindunginya ketika membunuh sel-sel kanser. Vivix turut melindungi DNA sel, menghalang kimia dan radiasi yang menyebabkan kanser serta melawan radikal bebas dan inflamasi.

Ia juga bantu memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, tingkatkan sistem imun, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan dan peningkatan tenaga pada tahap selular.

10. Produk Get Clean Shaklee

Penggunaan produk pencuci rumah pernah dibuktikan boleh membawa kepada banyak penyakit termasuk kanser. Get Clean merupakan produk pembersihan dan penjagaan rumah yang bebas bahan toksik punca penyakit dan kanser. Bertukarlah kepada Get Clean hari ini dan lindungi kebersihan rumah dan kesihatan anda.

Leave a Reply

Open chat