PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Set Hamil Shaklee COD Shah Alam

Set Hamil Shaklee COD Shah Alam

SET HAMIL SHAKLEE

Bagi ibu2 yang masih tercari2 supplement terbaik untuk mereka dan kandungan, jom cuba SET HAMIL SHAKLEE ni

Supplement yang ada dalam set kehamilan Shaklee

1. VITALEA
➡melengkapkan kekurangan nutrient ibu mengandung yang banyak diserap oleh bayi, mencegah anemia, memberi tenaga.

2. VITAMIN C
➡menguatkan sistem imun, mempercepatkan penyembuhan luka jahitan, memperbaiki tisu sel yang rosak semasa bersalin.

3. BCOMPLEX
➡ dilengkapi dengan asid folic yang penting untuk saraf, menstabilkan hormon dalam badan, memberi tenaga dan emosi lebih stabil.

4. OSTEMATRIX
➡membekalkan kalsium dan membantu masalah sembelit, pembentukan tulang, mencegah masalah kejang atau simpul biawak.

5. ESP
➡ membantu me guatkan rahim bagi ibu yg sedang hamil. Membantu perkembangan sel tubuh bayi dalam kandungan, mencantikkan kulit, membantu memberi tenaga kepada si ibu.

6. OMEGA GUARD
➡ mengandungi DHA dan EPA untuk perkembangan otak bayi didalam kandungan.

 

Ainul masa pregnant healthy sangat. nak follow la cara Ainul

 

Testimonial Ainul Healthy Sangat Masa Pregnant Dan Lepas Pregnant

Whatsapp seorang sahabat yang juga pregnant. Terus beli full set pregnant shaklee.

Ramai cakap masa pregnant kan maryam nampak healthy sangat.

Alhamdulillah. memang rasa sihat, bertenaga walaupun sudah 30tahun. dah la 4 tahun tak pregnant. Jadi badan pun tekejutz kot. feeling macam 1st time pregnant.

Pengalaman 2 kali mengandung semestinya mengalami 2 pengalaman yang berbeza. walaupun 2 kali mengandung anak perempuan , pengalaman tetap berbeza. Anak pertama Ainul hanya makan vitamin yang diberikan oleh hospital manakala mengandung anak kedua, Ainul mula makan vitamin dari Shaklee. Vitamin untuk ibu mengandung.

Perbezaannya? Harus la ada perbezaan kan. Rasanya banyak beza makan vitamin ketika mengandung.

1. Morning Sickness

kedua dua mengandung ada alahan morning sickness. Anak 1st alahan sampai 5 bulan. Hanya boleh makan bubur nasi sahaja. makan je muntah. huhuu.. terbaring je siang & malam. Anak ke dua alahan sampai 3 bulan tetapi masih boleh bangun, buat kerja sikit sikit . Maybe dah ada pengalaman kan. Masa pregnant anak ke dua, Ainul makan peppermint Ginger Plus , Nutriferon untuk membantu mengurangkan morning sickness ketika hamil. Alahan morning sickness ni tiada ubat ye. Cuma boleh bantu mengurangkan sikit. Benda yang harus kita tempuhi dan nikmati saat saat mengandung.

2. Kencing Manis, Darah Tinggi

Kedua dua masa mengandungkan anak anak ni, Alhamdulillah tiada masalah kencing manis & darah tinggi. Masa mengandungkan Maryam, beza 4 tahun. Umur pun dah 30tahun. Risau juga sebab bila umur meningkat, 2 penyakit ni senang datang kan. Alhamdulillah bebas dari 2 masalah yang sering wanita hadapi ketika mengandung . Ainul pastikan vitalea, B complex & vitamin C sentiasa konsistent makan setiap hari.

3. Hb Rendah

Masa mengandungkan Arreessa Hb rendah pernah bacaan 8 dan paling tinggi 10. bacaan 10 pun kadang kadang je. Memang selalu la kena bebel dengan nurse sebab Hb rendah ketika mengandung. Bebelan nurse tu ada betul nya. untuk kebaikkan kita ibu dan bayi. Banyak sebab kenapa bahaya Hb rendah ketika mengandung. risiko bukan pada ibu je tau. Bayi pun ada risiko tinggi.

Masa mengandungkan Maryam, Ainul konsistent makan Vitalea,Vitamin C. Alhamdulillah Hb normal. dari awal pregnant sampai bersalin.

Bukan Ainul je tau ada masalah Hb rendah ketika mengandung ni. Majoriti para ibu mengalaminya.

4. Cramp kaki

Masa mengandungkan Arreessa, cramp kaki atau simpul biawak setiap malam tau. Ainul sampai fobia nak tidur. Setiap malam menagis kat husband. Sakit nya Ya ALLAH.. siapa yang selalu kena cramp kaki masa mengandung ni tahu la azabnya macamana. rasa nak menjerit biar 1 taman dengar. lagi lagi time sejuk, malam tu hujan. huhu

Mengandungkan Maryam tekad konsistent makan Ostematrix. Ainul makan Ostematrix 4 biji sebelum tidur. Ainul tahu Ainul susah nak konsistent minum susu 2 gelas sehari. Yelah kita perlukan 1000mg kalsium sehari. Kalau tak cukup baby akan serap 100% kalsium dari tulang belakang kita. Nak ke belum 60 tahun dah bongkok nenek kebayan..

Ostematrix ni kalsium yang lengkap dengan vitamin D, Magnesium. 4 biji bersamaan 1000mg. InsyaALLAH cukup keperluan seharian kalsium untuk ibu mengandung

5. Berat badan

Paling happy sekali bab ini la. Ainul adalah seorang yang berat senang naik, susah nak turun. Masa mengandungkan Arreessa alahan teruk sampai 5 bulan, boleh makan bubur nasi tetapi setiap bulan timbang mesti naik 1-2kg. Total berat naik masa 9 bulan mengandung 13kg. 44 hari berpantang berat turun 9kg je. huhuhuuu.. lepas bersalin berat makin naik lagi. menci kan

That’s why Ainul jatuh cinta pada Shaklee ni. Total 9 bulan mengandungkan Maryam berat naik 5kg. Tetapi berat Maryam masa lahir lagi berat dari Arreessa tau. seminggu berpantang berat turun 8kg. yeah!!!! Alhamdulillah setahun bersalinkan Maryam, berat masih boleh maintain lagi.

Pengalaman makan set mengandung Shaklee sangat la BEST. Vitamin ketika Hamil yang Shaklee sediakan sudah cukup lengkap. Untuk kesihatan ibu dan bayi

6. Sembelit

Ainul di dua dua kehamilan tiada masalah sembelit. Cuma pengalaman kakak, adik adik yang sembelit ketika mengandung, mereka makan Ostematrix Alhamdulillah banyak membantu.

Apa yang Ainul ambil untuk set mengandung Shaklee :-

1. Vitalea

2. B complex

3. Vitamin C

4. Ostematrix

5. Omega Guard

Vitamin wajib Ainul ambil ketika mengandung. Bila dah makan pastikan konsistent makan baru la nampak perbezaannya.

 

set hamil shaklee

Semasa hamil 8 bulan dan shooting masak bersama Chef Ismail

 

 

BERMINAT NAK AMALKAN SET MENGANDUNG HAMIL SHAKLEE

Ainul Mustafa

whatsapp : www.wasap.my/60133612717/sethamil

Email: ainulfadzilah@gmail.com

Instagram : Ainul Mustafa 

Penghantaran Percuma di kawasan : Shah Alam, Klang, Puchong, Damansara, Petaling Jaya, Subang Jaya, Putrajaya, Cyberjaya, Universiti Malaya, Menara TM

One thought on “Set Hamil Shaklee COD Shah Alam

Leave a Reply

Open chat