PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Set Anxiety Shaklee

Set Anxiety Shaklee

Tiba tiba badan rasa sejuk, nafas pendek, jantung laju . Gelisah, resah. rasa macam nak mati !!! itu antara tanda anxiety disorder dan panic attack

Orang yang ada anxiety ni dia ada simptom macam kat bawah ni :

– Jantung berdebar laju
– sesak nafas
– rasa tak puas tarik nafas
– menggigil
– kaki tangan sejuk
– susah nak menelan
– dll

Tidak dinafikan bila datang anxiety kita akan resah, pemarah, takut. nak makan takut, nak buat itu ini semua takut. Apa yag patut saya buat?

Cara yang membantu atasi Anxiety / Panic Attack

1.Mindset

Kita kena kuat untuk kawal mindset kita. Kena sentiasa positif supaya perasaan negatif tidak mengawal kita. Anxiety ini akan sembuh bila kita lawan dia. jadi bila perasaan gelisah datang, tarik nafas dalam dalam, tahan 10 saat dan hembus. Buat 3-4 kali.

2. Pemakanan

Ada yang dapat anxiety disebabkan angin, gerd, gastrik. Jadi sangat penting jaga pemakanan harian. Terutama makanan yang menyebabkan angin, gerd, gastrik.

3. Senaman

Lakukan aktiviti bersenam, bersukan dimana kita boleh salurkan stress kita. Konsistent amalkan senam ini sangat membantu

4. Supplement

Pengambilan supplement sangat membantu masalah anxiety dan panic attack. Malah ada kajian yang menyatakan kita jadi anxiety, panic attack sebab badan kurang nutrisi. Ada yang berjaya sembuh dari anxiety dengan pengambilan supplement sahaja

 

Terdapat 3 suplement yang amat digalakkan untuk pesakit Anxiety , Panic Attack

1.B Complex

Berjaya Bebas Anxiety, Panic Attack Dengan 3 Vitamin ini

Dalam B Complex Shaklee mengandungi Vitamin B9 iaitu Asid Folik dan Vitamin B12. Kedua-dua vitamin ini sangat penting bagi menyeimbangkan mood dan hormon dalam tubuh badan pesakit.

Tahukah anda, kekurangan Vitamin B12 dalam tubuh boleh menyebabkan seseorang meraka tertekan (stress). Oleh itu, Asid Folik akan membantu meningkatkan kadar tindakbalas antikemurungan yang sangat baik kepada pesakit.

Selain daripada itu, Vitamin B12 juga menjaga kesihatan sistem saraf supaya tidak tegang, kejang dan memberi tenaga kepada tubuh badan pesakit agar lebih tenang dan bertenaga.

2. Omega Guard

omega guard

Omega Guard Shaklee lengkap dengan minyak ikan omega-3 yang akan membantu dan mengatasi masalah kebimbangan dan kemurungan.

Omega-3 mempunyai fungsi yang sangat penting untuk megelakkan fungsi dan struktur neuron, iaitu sel dalam sistem saraf manusia.

Pada tahun 1998 menurut kajian yang dipaparkan dalam Lancet, orang yang banyak mengambil lemak ikan Omega-3 didapati kurang menghidapi kemurungan.

Selain itu juga, Omega Guard Shaklee lengkap dengan DHA & EPA bagus untuk minda pesakit. Ini kerana pesakit Anxiety Disorder mempunyai lebihan Omega 6 tetapi terlalu rendah dengan Omega 3.

3. Ostematrix

ostematrix

Ostematrix Shaklee lengkap dengan Kalsium, Magnesium, Vitamin D, Boron, Kopper dan Zinc.

Magnesium mempunyai peranan yang penting di dalam fungsi neurologi. Ia juga terlibat di dalam tindakbalas kimia otak. Kekurangan magnesium telah dikaitkan dengan simptom-simpton kebimbangan dan kemurungan.

Kalsium pula sangat penting untuk memastikan tubuh badan dan otak dapat berfungsi dengan baik. Kekurangan kalsium akan menyebabkan kebimbangan dan emosi yang tidak menentu.

Denyutan elektrik di dalam sistem saraf bergantung kepada kalsum untuk berfungsi dengan baik. Apabila kalsium kurang pada sistem saraf, peluang untuk terjadinya serangan kebimbangan dan emosi yang tidak menentu akan naik dengan mendadak.

Vitamin D juga penting untuk otak. Terdapat kajian menunjukkan bahawa kekurangn Vitamin D boleh menyebabkan meningkatnya simptom kemurungan.

Disebabkan itu pesakit perlu mengambil Ostematrix bagi mengelakkan kekejangan otot, kebas, menggigil, denyutan jantung yang laju, berdebar, mengurangkan kemurungan dan macam-macam lagi. Ini kerana Ostematrix Shaklee lengkap dalam satu tablet.

Berjaya Bebas Anxiety, Panic Attack Dengan 3 Vitamin ini

Jika anda ada masalah Anxiety, Panic Attack dan mencari sesuatu untuk membantu masalah anda, boleh cuba 3 vitamin ini

Boleh hubungi saya di 013-3612717 atau klik link ini > www.wasap.my/60133612717/Anxiety

Leave a Reply

Open chat