Senggugut Cepat Reda Dengan Set Vitamin Ini

Senggugut Cepat Reda Dengan Set Vitamin Ini

Sakitnya pinggang. Kepala pening, rasa loya dan nak muntah… ‘Miss V’ pula rasa berdenyut-denyut. Semuanya serba tak kena…!

Macamana nak hilangkan senggugut ya?” Padanlah orang perempuan selalu ‘moody’, PMS katanya… Habis satu badan diserang sakit-sakit. Manalah tak mengamuk, kan?

KENAPA KITA SENGGUGUT KETIKA HAID?

Semasa haid, otot rahim akan mengembang dan menguncup untuk mengeluarkan darah kotor dari badan. Proses pengambagan dan penguncupan rahim yang normal tidak akan menyebabkan anda mengalami sebarang kesakitan.

Namun, jika otot dinding rahim anda menguncup dengan terlalu kuat disebabkan oleh lebihan hormon Prostaglandin, anda akan mengalami senggugut.

Semakin banyak hormon tersebut dalam tubuh semasa haid, semakin kuat otot dinding rahim mengecut lalu menyebabkan anda mengalami senggugut yang sangat teruk. Bukan itu sahaja, lebihan hormon Prostaglandin juga akan menyebabkan anda mengalami:

  • Mual
  • Cirit-birit
  • Sakit kepala

Senggugut Cepat Reda Dengan Set Vitamin Ini

SENGGUGUT TERUK KETIKA HAID?

1. GLA Complex

Pati biji borage, iaitu biji tumbuhan yang merupakan sumber terkaya bagi GLA semulajadi.
Wanita yang menghidap senggugut tidak dapat menukarkan asid linolenik ( sejenis asid lemak yang penting ) dengan baik untuk menjadi GLA. Oleh itu, pengambilan GLA tambahan dapat meringankan symptom senggugut.

Ianya juga dapat mengurangkan kesensitifan payudara dan mengawal keinginan makanan manis-manis

2. Ostematrix

Wanita yang mengambil calcium yang mencukupi dapat mengurangkan masalah senggugut.
Sebelum haid bermula, PARAS BEKALAN KALSIUM AKAN MENURUN menyebabkan emosi tidak stabil dan lain-lain symptom senggugut. Oleh itu, pengambilan kalsium tambahan dapat mengawal turun naik perasaan serta symptom-simptom yang lain
Selain itu, wanita yang menghidap senggugut juga kekurangan Magnesium.

3. B-complex

Vitamin B-complex khususnya vitamin B5 ( asid panthothenik ), B6 dan B12 telah terbukti menghasilkan kesan terbaik ke atas senggugut.

Vitamin B5 membantu mengurangkan rasa tertekan dan ianya diperlukan oleh kelenjar adrenal.

Vitamin B6 membantu mengurangkan penyimpanan air, menambahkan aliran oksigen kepada organ wanita, juga membantu menstabilkan paras estrogen ke tahap normal.

Vitamin B6 juga meringankan symptom-simptom fizikal dan mental termasuk kembung perut, pening, kerimasan dan perasaan marah-marah.

Vitamin B12 membantu meringkankan tekanan, menghindar anemia dan ianya diperlukan untuk semua fungsi badan

Berapa Harga Set Senggugut ini

Set ni harga RM211 sahaja tau

Bagaimana nak order?

Boleh whatsapp saya di

www.wasap.my/60133612717/senggugut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat