PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Sejarah Kejayaan Shaklee

Sejarah Kejayaan Shaklee

Assalamualaikum semua slmat pagi !!

TAHUKAH ANDA !!!

Pengasas Shaklee

Pengasas Shaklee adalah DR. Forrest C. Shaklee. Beliau mula menubuhkan syarikat Shaklee pada tahun 1956 semasa berusia 61 dan hidup untuk melihatnya berubah menjadi sebuah syarikat Fortune 500 dalam usia 80 an.

Beliau merupakan seorang yang mempunyai pelbagai bakat dan pengalaman beliau itu telah membentuk wawasan beliau sehingga tercipta falsafah dan visi shaklee “Better You Better World”.

Beliau juga percaya bahawa pemakanan yang baik adalah asas untuk kesihatan keseluruhan dan kesejahteraan.

Pemilik Shaklee Corporation Pada Waktu Kini

Ketua Pegawai Eksekutif Shaklee pada masa kini adalah Roger Barnett. Antara sebab mengapa beliau ingin menerajui Syarikat Shaklee adalah:

Roger membeli syarikat Shaklee kerana dia suka konsep pemasaran ini dan percaya ia adalah cara MASA DEPAN.

Matlamat beliau adalah untuk menjadikan #1 di dunia.

Dia berkata : ” Saya amat yakin dengan potensi pertumbuhan kami adalah yang paling besar dalam industri kita.”

Shaklee adalah syarikat yang amat sempurna pada kedudukan dalam industri ini. Kami mempunyai sejarah terbaik dan masa depan yang cerah.

Sejarah Kejayaan Shaklee

1915 – Dr. Shaklee membangunkan teknik untuk mengekstrak nutrien dari makanan iaitu ” Vitalized Mineral”.

1960 – Shaklee memperkenalkan pencuci pekat organic Basic-H, salah satu pencuci biodegrasi, bebas toksik yang pertama.1961 – Shaklee mencipta salah satu rumusan suplemen protein segera berasaskan soya yang pertama dan kini dikenali sebagai ESP.1972 – Shaklee memperkenalkan serbuk pencuci pakaian biodegrasi tanpa fosfat, nitrat atau borat yang pertama iaitu Get Clean Laundry1977 – Shaklee disenaraikan dalam Bursa Saham New York.

1981 – Shaklee memperkenalkan vitamin c berasaskan tumbuhan dengan pembebasan terkawal yang pertama.

1982 – Shaklee menjadi Syarikat Fotune 500.

1993 – Merupakan pembekal kepada NASA dengan satu minuman rehidrasi iaitu Performance Drink yang dirumus khas untuk para angkasawan yang digelar Astro Aide.

1996 – Shaklee membantu ahli-ahli sukan bertaraf dunia menjulang 8 pingat emas di Atlanta.

2000 – Shaklee menjadi syarikat pertama di dunia memperolehi Sijil Climate Neutral yang mengimbangi pembebasan karbon dioksida di mana ia menghasilkan impak sifar pada alam sekitar.

2004 – Shaklee membantu para atlet bertaraf dunia memenangi 15 pingat emas di Athens, Greece.

2005 – Shaklee memperkenalkan satu daripada formula imun penggalak interferon semula jadi pertama yang dinamakan Nutriferon.

2006 – Pasukan ski dan luncur salji Amerika Syarikat yang diperkasai oleh Shaklee, telah memenangi 10 pingat di Torino, Itali.

2007 – Shaklee memperkenalkan VIVIX, penemuan revolusi terbaru dalam anti penuaan sel.

2013 – Shaklee memperkenalkan CoQ Health Plus, yang dapat membantu menyokong jantung sihatdan menangi masalah penyakit kardiovaskular.

2014 – Shaklee memperkenalkan Phytocol – ST, membantu mengawal paras kolesterol secara semulajadi.

Kesimpulannya yang saya dapat rumuskan ialah dimana pengasas produk menggunakan konsep *close to nature* untuk dirinya dan kpda produknya tag line yang saya selalu gunakan *Atasi semua itu dgn set shaklee yang natural & safe since 1956, in shaa Allah*

Leave a Reply

Open chat