Salah Faham Produk Shaklee

Salah Faham Produk Shaklee

SALAH FAHAM atau tak mau faham?

Kebelakangan ini masih ada golongan professional yang tak faham tentang shaklee. Tanpa mengkaji mereka membuat rumusan yang bukan-bukan berdasarkan emosi atau sangkaan semata-mata. Kalau orang biasa ayahanda tak kisah tapi bila orang terpelajar amat dikesali. Insan intelek merupakan cerdik pandai sepatutnya tak cepat melatah..amat malu jika buat kyataan kerena rasa dirinye pakar atau hebat.

Salah Faham Tentang Shaklee

1) Biz ni kayakan orang atas. Ini betul kalau sistem piramid yang bercanggah dengan akta Jualan Langsung 1993 dan juga haram di sisi syariat. Sebenarnya biz shaklee memberi peluang yang sama tak kira anda yang di atas atau di bawah. Siapa yang usaha lebih dia dapat lebih. Kadang-kadang orang bawah lagi tinggi pangkat dan bonus lagi besar dari orang atas. Kita bantu orang lain jadi kaya sebenarnya.

2. Shaklee produk ‘sampah’? Hello, saya dah amalkan hampir 30 tahun ia memang the best of the best. Saya dah lawat kilang shaklee, jumpa saintis shaklee beberapa kali. Mereka ada “world authority” dalam bidang masing-masing.

SAB Scientific Advisory Board shaklee terdiri dari saintis-saintis terulung seperti Dr Elizabeth Blackburn, pemenang hadiah Nobel perubatan yang membuat kajian tentang telemore(DNA). Kalau setakat kelulusan pakar biasa tak setara nak komen shaklee. Jadi anda tak perlu was-was dengan komen dari mereka yang tiada authority dalam bidang nutrisi.

3. Produk Shaklee ada kesan sampingan ? Memang betul bukan sekadar side effects tapi all effects. Top,bottom effects semua ada bagi siapa yang amalkan secara istiqomah. Sudah berjuta doses shaklee dimakan dan diminum oleh manusia seluruh dunia. Tiada kes yang directly dengan bukti yang mengatakan sebab ambil shaklee produk.

Mungkin jika ada kes dulu disebabkan pesakit itu memang dah sakit dan ambil pelbagai ubatan dan supplemen kebetulan dia juga ambil shaklee jadi mereka buat rumusan sebab shaklee. Tag line shaklee Always safe dulu. Tengok macam mana shaklee uji 176 kali bahan mentah dan 262 kali ujian ke atas finished products. Serta melalui ujian klinikal (ujian ke atas manusia). Anda boleh semak artikel berkaitan dalam JAMA,Lancet dan seumpamanya. Ini journal world class sebab mereka ada peer review bukan calang-calang kajian dapat diterbitkan.

4. Untuk makluman pengkritik shaklee, nak bagi tahu shaklee adalah sebuah bisnes network marketing yang sah di sisi undang-undang. Jualan langsung yang berdaftar dan semua produk ada kelulusan KKM serta logo halal.

5. Oleh itu berhati-hati nak beri komen sebab shaklee pun ada legal department yang boleh saman mana-mana individu yang melampaui batas.

6. Cadangan ayahanda usah tergugat dengan komen-komen yang negatif. Usah layan dan fokus pada aktiviti harian anda. Team yang tak layan isu grow. Ada yang layan hingga susah nak jawab lambat grow dan ada yang hilang.

Jangan Layan Isu Viral

Kita terlalu sibuk nak layan isu remeh temeh ini. Usaha jawap. Just  ignore ya please. Yang gatal tangan  share pasal apa? Lepas itu tag kawan-kawan nak viralkan isu. Ayahanda sebenarnya malas dah nak tulis isu ini sebab ia dah basi. Tapi bagi SID baru ingat benda baru. Jadi dengar cakap upline mentor dan fokus on your Goals . Tulisan ini tidak dituju pada sesiapa pun,cuma nak bagi penjelasan pada my lovely leaders. Yang tak kena mengena usah terasa. Maaf zahir batin. Selamat Malam

kredit : Master Haji Roslan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat