PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Rokok

Rokok

EH, KENAPA ROKOK NI DAH RASA TAK SEDAP?SEBELUM NI OKAY JE
Inilah feedback normal utk sesiapa yg ketagih dgn rokok & masa yang sama amalkan VIVIX.

Ingatkan nak minum vivix utk ikhtiar sakit lain ,sekali merokok pun dah tak lalu.. eh bagus la kan?
Sebab ketagihan merokok ni la punca kepada pelbagai penyakit kronik, betul tak?

So utk sesiapa yg dah lama cari alternatif kurangkan ketagih merokok, VIVIX adalah salah satu cara yg berkesan, cubalah dulu satu botol ,korang pasti nak repeat lagi

P/s: elok sgt nak bagi hadiah vivix utk suami @ ayah yg merokok dari bagi benda2 cliche kan kan

BERHENTI MEROKOK atau HILANGKAN KETAGIHAN Merokok dengan VIVIX Shaklee SEAWAL 14 HARI

Vivix Shaklee mampu untuk membantu anda menghentikan ketagihan merokok dan malah boleh untuk berhenti terus. Testimonial memang perokok tegar dan mampu berhenti merokok SEAWAL 14 HARI DAPAT RASA KESANNYA!!

Dengan pengambilan Vivix Shaklee selama 2 minggu secara berterusan, InshaAllah boleh berhenti merokok untuk selama-lamanya. Vivix Shaklee akan menyebabkan anda secara automatik tidak mahu merokok lagi sebab setiap kali anda merokok, rokok tersebut akan rasa pahit. Ini bermakna sel-sel badan anda sendiri akan menolak rokok secara automatik. Bukan itu sahaja, dengan pengambilan Vivix Shaklee, anda bukan sahaja boleh berhenti merokok, bahkan anda juga akan bertambah berseri dan nampak muda. Kenapa? Sebab Vivix Shaklee merupakan antioksidan yang sangat berkesan untuk membuatkan anda nampak 20 tahun lebih muda. Menarik kan???

Mungkin ada yang menyesal ataupun sudah dijangkiti penyakit yang serius akibat kesan merokok dan ingin berhenti merokok. Tetapi GAGAL. Pelbagai cara dan kaedah digunakan untuk menghentikan ketagihan merokok malah ada yang berbelanja besar.

Ini bukan la magik yea tertiba terus boleh berhenti merokok. Ini kerana kandungan VIVIX itu sendiri yang bersifat antioksida yang sangat tinggi. Terhasil daripada buah anggur muscadine yang sangat tinggi kandungan revestrolnya. Bagi mereka yang merokok, setiap sedutan daripada rokok menghasilkan beribu-ribu radikal bebas dalam tubuh badan.

Apakah itu radikal bebas?
Radikal bebas ini adalah bertindak untuk merosakkan sel-sel dan sistem imunisasi badan kita. Bagi perokok, radikal-radikal sudah menjadi sebati dengan sel-sel badan malah langsung tidak boleh kalau tidak merokok kan. VIVIX Shaklee ini bertindak untuk menggantikan sel-sel yang telah dirosakkan dengan sel-sel yang baru.Sebab itu, selepas beberapa hari mengambil sesudu teh, dapat merasakan seperti pahit bila mahu merokok. Seolah seperti kali pertama mahu merokok. VIVIX membantu untuk memperbaiki dan memperbaharui sel-sel tersebut.

Penyakit yang berkait rapat dengan merokok adalah sakit jantung. Dengan VIVIX, bukan sahaja boleh hilangkan ketagihan merokok namun membantu untuk merawat jantung. Tetapi perlu konsisten pengambilannya.

Dengan hanya membelanjakan sekali je RM475, anda dah tak perlu lagi membelanjakan purata RM5760 setahun hanya untuk rokok!!

Bagaimana vivix shaklee boleh membantu perokok tegar berhenti merokok ?

1. Vivix Menghilangkan Ketagihan Nikotin
◆ Nikotin adalah antara bahan utama dalam rokok. Apabila perokok menghisap rokok, nikotin yang disedut tadi akan meresap ke dalam tubuh, termasuklah salur darah, sehinggalah ke dalam sel tubuh. Nikotin ini lah akan menyebabkan ketagihan merokok. Vivix akan mendetokskan nikotin tadi dari dalam darah, organ, otak dan sebagainya. Apabila nikotin sudah tiada, maka rasa ketagihan merokok tu akan hilang.

2. Menghilangkan Kesedapan Rasa Rokok.
◆ Orang yang merokok akan ada rasa satu feeling apabila dia hisap rokok. Sebab tu, apabila mereka mula berhenti merokok mereka merasa lain macam. Tapi dengan vivix, tiada lagi rasa kesedapan rasa rokok tu.

3. Kurangkan simptom Withdraw Bila Berhenti Merokok.
◆ Seperti yang kita tahu, apabila seseorang nak berhenti merokok secara mengejut akan menyebabkan mereka mengalami masalah kesihatan lain. Ini adalah kerana badan mereka terkejut dengan kedaaan yang tidak biasa (tidak merokok)Tapi dengan pengambilan VIVIX dan DTX Complex membantu badan untuk mendetoks kan segala benda berbahaya akibat merokok yang ada dalam organ badan kita terutamanya hati. DTX Complex memang di khaskan untuk hati yang rosak !Ini adalah kerana kandungan Vivix Shaklee itu sendiri yang bersifat antioksida yang sangat tinggi. Terhasil daripada buah anggur muscadine yang sangat tinggi kandungan revestrolnya.

Perokok dan Vitamin C

Semua orang tahu merokok tu bawa mudarat pada tubuh. Dekat kotak rokok pun ada gambar-gambar penyakit yang berisiko dihadapi oleh perokok jika mereka merokok dalam jangka masa panjang.
Tapi nak berhenti merokok tu bukanlah perkara yang mudah. It a struggle beb.

Aloh, sedangkan coklat Munchy yang panjang macam rokok tu pun, kalau kita dah start makan, susah nak stop, sebab sedap dan manis kan.
Apatah lagi rokok.

Tapi, perlahan perlahan la untuk kurangkan jumlah batang rokok dan seterusnya berhenti forever.
Namun untuk mengurangkan kesan buruk rokok bagi kesihatan para perokok, sangat dianjurkan untuk lebih memperbanyakkan pengambilan Vitamin C, yang merupakan antioksidan kuat bagi tubuh kita.
Kenapa perokok perlu Vitamin C lebih banyak?

Kesan dari aktiviti merokok ni, perokok akan kehilangan vitamin C yang ada dalam darah.
Misalnya 1 batang rokok boleh menghapuskan sebanyak 25 mg vitamin C yang seharusnya diserap tubuh.
Makin banyak perokok merokok, makin banyak vitamin C yang hilang.

Sedangkan vitamin C sangat penting untuk badan. Vitamin C juga berfungsi sebagai antioksida untuk melawan radikal bebas yang ada dalam badan.
Jadi, orang yang merokok memerlukan vitamin C lebih banyak lagi untuk melawan kerosakan sel dan mencegah timbulnya berbagai penyakit akibat rokok seperti jantung, paru-paru, kanker, stroke dll.

Kenapa perlu pilih Sustained Release Vitamin C Shaklee?

vitamin c shaklee ini unik kerana formula sustained release dan formula bioflavonoid.
Sustained (or, Time) Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia dilepaskan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam.
Dengan bahasa ringkasnya, dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu.

kuasa utama bioflavonoid adalah sifat antioksida yang bertindak sebagai agen anti penuaan, keradangan dan mengekalkan kesihatan badan.
Vitamin larut air (B-Complex dan Vitamin C) adalah seperti namanya, mudah larut di dalam air (sebab tu dinasihatkan pengambilan air yang mencukupi apabila mengambil suplemen), dan, ianya tidak boleh disimpan di dalam badan.

Sustained Release supplement boleh menawarkan kesan vitamin yang optimum, meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan), serta menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.

Kalau kita tgk label vitamin C Shaklee ada ascorbic acid 553 mg. Tinggi kan.
Dan ia akan dilepaskan perlahan lahan ke dalam darah selama 5 jam.

So tak de istilah air kencing mahal. Sebab vitamin C akan diserapkan ke dalam badan secara optimum.
Perokok, sila buat pilihan yang bijak

Dan paling bijak, berhenti terus. CONFIRM makin hensem

Leave a Reply

Open chat