Pengedar Shaklee Shah Alam

Pengedar Shaklee Paling Cun

Resveratrol Dalam Vivix Shaklee

Resveratrol Dalam Vivix Shaklee

Resveratrol dalam vivix 98% asli. Susah sangat tau syarikat nak claim mereka guna bahan semulajadi sebanyak berapa percent sebab selalu mereka bancuh dengan air dan bahan lain untuk cair, dan harga boleh jual murah. Tambah gula semua bagi sedap.
Untuk vivix ni sahaja, shaklee patent kan 3 benda

1. Cara extraction guna “cold-filling”
2. Ramuan polyphenol (untuk menghalang ketumbuhan/kanser)
3. Tiada pengawet, keaslian, campuran cecair stabil

Kelebihan vivix

Secara umum, resveratrol sangat sesuai digunakan untuk elak sakit jantung, menghalang kanser, menghalang radang, menurunkan bacaan gula untuk diabetes, mengurangkan obesiti, dan ada potensi untuk panjangkan umur (Untuk panjang umur ni kajian menggunakan tikus) (1,2,3). Sebab tu kalau tengok motto vivix ni 25 years younger, and live 25 years longer.

Ada juga kajian melibatkan resveratrol, dan menyatakan ia digunakan secara tradisional untuk mengurangkan kesakitan (4,5). Ada SID shaklee alah dengan ubatan hospital, selepas bersalin, habis satu badan bengkak, beliau guna produk shaklee yang lain untuk luka tapi kesannya lambat dan beliau sangat sakit kerana bersalin ceaser, akhirnya berikhtiar dengan menggunakan vivix. Selepas 3 hari luka semakin baik, dan mengurangkan sakit beliau.

Ada juga kajian mentayatakan ia boleh mencegah gout dan sakit sendi.

FAKTA SAINTIFIK

Bagaimana ia mengurangkan risiko sakit jantung? sebab dia mengurangkan cholestrol jahat (LDL) dan sedikit mencairkan darah, jadi tiada pembentukan darah beku.
Bagaimana ia mengurangkan inflammasi? Ia akan menghalang cyclooxygenase-1 dan cyclooxegenase-2. Ia adalah enzim yang menyebabkan inflammasi.
Bagaimana ia menghalang cancer? Ia mempunyai polyphenol untuk menghalang pembentukan tumor.
Bagaimana elakkan Diabetes?Resvetratrol menghalang kerintangan insulin. Insulin diperlukan untuk tukarkan segala yang kita makan kepada tenaga.
Bagaimana ia menguruskan badan? Resveratrol akan aktifkan gene SIRT1. Gene tersebut akan menghalang obesiti. Selain daripada itu, ia akan merangsang adinopectin, hormon yang bersifat anti-obesity dan menghalang kerintangan insulin juga dan menyebabkan ia mengawal berat badan.

Leave a Reply

Open chat