PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Rambut Gugur Tiada lagi Sejak Amalkan Vitamin Rambut Gugur Shaklee

Rambut Gugur Tiada lagi Sejak Amalkan Vitamin Rambut Gugur Shaklee

Sememangnya normal untuk rambut anda gugur dalam 50 sehingga 100 helai sehari. Tetapi jika setiap kali bangun tidur anda melihat bantal dipenuhi dengan rambut serta segenggam rambut terlekat di sikat setiap kali menyikat, sudah tiba masanya untuk anda mengenali masalah rambut gugur yang dialami. Informasi berikut mungkin boleh membantu anda mengurangkan helaian rambut gugur setiap hari.

 

1.Rambut gugur kerana hormon

Hormon seks wanita merangsang pertumbuhan rambut yang tebal. Selain estrogen, setiap wanita turut meneghasilkan androgen dalam jumlah yang sedikit. Tetapi androgen boleh dihasilkan dengan aktif sekiranya seseorang wanita itu berada di dalam keadaan tertekan. Dan ia boleh menjadi faktor masalah keguguran rambut. Untuk kes yang serius, pakar perubatan akan memberikan pil anti-androgen.  Untuk anda yang suka dengan cara yang lebih semula jadi, anda hanya perlu lebihkan rehat untuk mengurangkan stres.

2.Rambut gugur kerana produk

Sememangnya kita dilahirkan dengan rambut yang kuat. Tetapi masalah akan timbul sekiranya anda sering melunturkan warna rambut, kerap menggunakan produk penggaya rambut seperti melurus rambut atau mengeritingkan rambut. Ia mungkin tidak menyebabkan keguguran rambut dari akar tetapi akan menyebabkan rambut anda putus. Atasinya dengan menggunakan syampu yang betul, kurangkan mencuci serta hadkan penukaran warna dan stail rambut.

3.Rambut gugur kerana kurang vitamin

Pemakanan yang seimbang sangatlah penting untuk kesuburan rambut anda. Fakta ini mungkin klise, tapi itulah kenyataannya. Rambut di dalam keadaan sempurna sekiranya anda mengamalkan makanan berkhaisat seperti bijirin penuh, buah-buahan dan sayur-sayuran serta makanan berprotein tinggi seperti yogurt, daging, ikan dan tauhu. Sekiranya sukar untuk anda patuhi arahan diet ini, ambillah makanan tambahan khas untuk rambut iaitu Biotin, Niasin, Zink, Vitamin B6, B12, A dan E.

 

Menurut Healthline

Zinc plays an important role in hair tissue growth and repair. It also helps keep the oil glands around the follicles working properly.

Jadi kalau rambut gugur tu memang salah 1 tanda badan kurang zinc

 

Vitamin Zinc PluS Shaklee Membantu asalah Rambut Gugur

Ramai pakar percaya. kekurangan zink boleh menyebabkan kurangnya struktur protein yang membentuk folikel rambut. Kelemahan folikel rambut ini pula menyebabkan akar rambut tidak kuat, maka rambut senang rosak dan gugur.

Zink juga dipercayai memainkan peranan penting dalam pembentukan sel DNA dan RNA, yang sangat penting dan diperlukan dalam sel-sel normal folikel rambut. Bahasa mudahnya, kalau sel DNA dan RNA cantik, makan sel-sel normal folikel rambut pun kuat dan rambut pun sihat, maka tiadalah masalah rambut gugur.

Zink juga boleh membantu mengekalkan paras hormon yang seimbang. Recall balik punca rambut gugur pun banyak dari hormon yang tak stabil kan?
Dan bonus lagi, ada juga kajian yang membuktikan diet kaya zink juga boleh membantu menyelesaikan masalah kelumumur di kulit kepala.

 

 

 

 

 

Untuk Beli Vitamin ini sila hubungi

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

Leave a Reply

Open chat