PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Perlu Ke Ada Pengalaman Untuk Join Shaklee ?

Perlu Ke Ada Pengalaman Untuk Join Shaklee ?

Perlukah saya ada pengalaman untuk mula berbisnes dgn iReach?

Soalan ni selalu orang tanya.

Mungkin sebab bila kita nak minta kerja, ada yang letakkan syarat pengalaman kerja bertahun2.

Tapi kita kena ingat, bekerja tidak sama dengan berbisnes.

Kalau kita bekerja, boss kita nak kita siapkan kerja dengan baik, dan mereka mungkin tak boleh nak tunggu kita sampai kita pandai (kalau kita masuk dengan tak ada skill). The fact that mereka mencari pekerja yang ada skill tu mestilah mereka ada KPI urgent yang nak dicapai.

Tapi tidak dengan bisnes Shaklee.

Pengalaman bisnes… adalah benda yang agak kelabu kalau dalam Shaklee ni. Ia boleh jadi bagus, dan boleh jadi tak bagus.

Apa yang tak bagus? Bila anda rasa anda dah terer dengan pengalaman anda dalam bisnes sebelum2 ni, dan anda taknak belajar dari basic. Lagi2 kalau anda rasa upline anda tu baru 2 tahun buat bisnes Shaklee, anda pula dah 15 tahun buat bisnes lain sebelum ni, anda rasa anda lebih tahu dan lebih pandai dari dia. Haaa ni bahaya.

Sesiapa pun sebenarnya, bila mula bisnes Shaklee akan start dari 0. Kena belajar semua semula. Walaupun dah ada pengalaman macam2 sebelum ni.

Kesimpulannya, anda tak perlu ada pengalaman pun. Cuma… cuma… anda perlu ada SEMANGAT YANG MEMBARA NAK BERJAYA.

Itu saja.

Leave a Reply

Open chat