PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Pencuci Muka Untuk Kulit Jerawat. bantu Jerawat Cepat kecut

Pencuci Muka Untuk Kulit Jerawat. bantu Jerawat Cepat kecut

Muka berjerawat dan makin teruk kadangkalan disebabkan salah penggunaan pencuci muka. Salah guna pencuci muka akan sebakan pori tersumbat, sel kulit rosak akibat bahan kimia, dan jerawat makin senang tumbuh

 

 

Apakah punca biasa jerawat?

Pori-pori kulit anda mempunyai kelenjar minyak yang menghasilkan sejenis minyak dipanggil sebum. Sebum melembapkan dan melembutkan kulit, selain bertindak sebagai satu lapisan pelindung kulit. Punca utama jerawat ialah apabila kelenjar minyak anda menghasilkan sebum secara berlebihan. Minyak berlebihan ini menyumbat pori-pori dan sejenis bakteria, dipanggil P. Acnes, akan membiak di dalam folikel liang roma anda.

Ia menjadi punca kepada jenis jerawat berikut:

 

1) Bebintik hitam

Bebintik hitam ialah folikel rambut yang telah tersumbat dengan minyak dan sel kulit mati. Bebintik hitam boleh membentuk dua jenis bintik; jerawat hitam dan jerawat putih.

 

CET_BM_Visual_4.jpg

 

 

  • Jerawat putih (bebintik tertutup)

Jika pembentukan minyak dan bakteria tidak terbuka pada permukaan kulit, ia menjadi bintik putih kecil dan keras yang dipanggil jerawat putih. Rupanya kelihatan seperti jerawat, tetapi tidak merah dan meradang. Tidak seperti jerawat, anda tidak boleh memicit isinya keluar. Jerawat putih boleh tumbuh di mana-mana pada kulit anda, tetapi biasanya tumbuh di dahi, pipi dan di kawasan bawah mata.

 

  • Jerawat hitam (Bebintik terbuka)

Walaupun tiada ubat yang boleh menghilangkan Bebintik, anda boleh merawat atau mencegahnya. Bebintik lazimnya tumbuh pada kulit perokok berbanding bukan perokok. Kajian juga telah membuktikan bahawa diet dengan kandungan gula dan lemak yang tinggi boleh merangsang pertumbuhan jerawat bebintik. Oleh itu, sila pantau pemakanan anda dan elakkan daripada merokok. Kulit yang mengandungi air berlebihan boleh juga menjadi punca jenis jerawat ini. Jadi, jangan lupa untuk mengelupaskan kulit mati dan berhati-hati agar anda tidak melembapkan kulit secara berlebihan

 

  • Rawatan untuk Bebintik

Walaupun tiada ubat yang boleh menghilangkan Bebintik, anda boleh merawat atau mencegahnya. Bebintik lazimnya tumbuh pada kulit perokok berbanding bukan perokok. Kajian juga telah membuktikan bahawa diet dengan kandungan gula dan lemak yang tinggi boleh merangsang pertumbuhan jerawat bebintik. Oleh itu, sila pantau pemakanan anda dan elakkan daripada merokok. Kulit yang mengandungi air berlebihan boleh juga menjadi punca jenis jerawat ini. Jadi, jangan lupa untuk mengelupaskan kulit mati dan berhati-hati agar anda tidak melembapkan kulit secara berlebihan.

 

2) Jerawat biasa (Papul)

Papul berlaku apabila pori-pori tersumbat meledak dan menjadi radang. Bakteria P.acnes juga merangsang keradangan dan pembentukan papul. Ia adalah bentuk luka jerawat yang paling ringan. Papul biasanya berupa seperti bintik kecil, merah atau merah jambu.

 

3) Jerawat Besar (Pustul)

Apabila jerawat menjadi besar dan membengkak, ia dipanggil Pustul.

Jenis jerawat ini kelihatan seperti jerawat putih tetapi biasanya ia bermata dan dikelilingi tanda merah keradangan.

info 

 

Pencuci Muka Untuk Kulit Jerawat. bantu Jerawat Cepat kecut

 

Dalam cleanser YOUTH ni juga ada MUSCADINE GRAPE EXTRACT, bahan premium dalam Vivix. Dia berfungsi untuk melindungi & memperbaiki sel DNA kita & juga menghalang kerosakan kolagen + elastin.

Nak tau x apa bahan2 yg ada dalam cleanser youth yg buat in love sangat ni?

Bahan-bahan utama cleanser youth shaklee

Muscadine Grape Extract

Kaya dengan polifenol untuk melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin

Vital Repair+:registered: Complex
Kaya dengan nutrien anti-oksida dan vitamin-vitamin penting ntuk menghalang radikal bebas dan menggalak tumbesaran sel sihat.
Exfoliating Green Algae Complex

Menghaluskan kulit daripada sel mati secara lembut tanpa penggunaan microbeads yang boleh merosakkan sel kulit. Green Algae Complex membuang kotoran pada kulit wajah tanpa mencedera.

Nak Order Cleanser Ini

Ainul Mustafa

whatsapp : www.wasap.my/60133612717/cleanseryouth

Email: ainulfadzilah@gmail.com

Instagram : Ainul Mustafa 

Penghantaran Percuma di kawasan : Shah Alam, Klang, Puchong, Damansara, Petaling Jaya, Subang Jaya, Putrajaya, Cyberjaya, Universiti Malaya, Menara TM

Leave a Reply

Open chat