PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Panduan Nutrisi Buat Ibu Hamil

Panduan Nutrisi Buat Ibu Hamil

KEPERLUAN NUTRISI UNTUK IBU HAMIL

Kenapa Ibu Hamil memerlukan keperluan vitamin yang secukupnya :

• IRON – menghasilkan lebih banyak darah bagi menyokong keperluan khasiat pemakanan Ibu dan juga tumbesaran bayi. Sangat penting untuk Ibu Hamil yang mengalami Low HB.
• ASID FOLIK – Menyokong pembentukan sistem saraf bayi, penghasilan hormon dan juga sel-sel darah merah.
• VITAMIN C – Ibu sangat mudah untuk terima jangkitan demam, batuk dan selsema. Vitamin C sangat perlu untuk kuatkan sistem imun badan selain bagus untuk kulit bayi.
• KALSIUM – Merupakan nutrisi yang sangat kuat diserap oleh bayi. Ibu akan cenderung utk mengalami masalah gigi rapuh, kejang kaki. Pengambilan kalsium yang cukup, akan membantu menguatkan tulang bayi dan Ibu.
• OMEGA 3 – Penting untuk perkembangan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Selain itu, Omega membantu mengelakkan pembekuan darah, risiko sakit jantung dan darah tinggi ketika hamil.
• PROTEIN – Sangat diperlukan untuk pertumbuhan jaringan pada janin. Juga membantu membekalkan Asid Amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.
Semua nutrisi diatas boleh dapat dengan fullset #SetHamilShaklee

Mommy2 yg tengah preggy atau tengah plan nak preggy, jom la survey SET KEHAMILAN Shaklee.

Jimat banyak sangat dari harga biasa. Yang penting, lengkap semua nutrisi yang diperlukan oleh ibu dan baby. Plus, boleh guna sampai berpantang. Memang berbaloi.

Leave a Reply

Open chat