Orang Cacat Pun Berjaya Dalam Shaklee

Orang Cacat Pun Berjaya Dalam Shaklee

Baru baru ni saya ada baca kisah perjuangan orang yang cacat duduk kerusi roda pun boleh berjaya dan sukses dalam shaklee. Masa tuh semua geng shaklee Malaysia ke global conference di Las Vegas. Jawabnya saya nak share juga kisah ini pada anda semua

CRISTINA CORTEZ BERJUANG ATAS KERUSI RODA SEBAGAI SID SHAKLEE

Global Biz Conference ni mmg tempat org-org hebat berkumpul! Sy mmg tak lepas peluang bersembang dgn semua #livingproof ni.

Yg duduk atas kerusi roda tu Cristina Cortez. Sy tahu cerita dia dari Master Lyna Noh 2 tahun lepas.ada share di wall pasal dia ni. Dia seorg yg sangat hebat sebenarnya.

Actually, dia ada problem quadriplegic cerebral palsy iaitu kaki tangan jadi kaku atau lumpuh.

Dia ada ijazah Liberal Arts & Sciences dari Hofstra University. Siap ada double major in English Creative Writing and History as well as a minor in Latin American & Caribbean Studies. Then, sambung master di Universiti Of Washington Bothell dalam jurusan Fine Arts in Creative Writing & Poetics. Maybe dah grad kot?

Saya paling kagum sbb dia ni antara yg bertuah terpilih sebagai public speaker utk slot Tedx Talk. Org hebat2 je atas stage Tedx Talk ni. Antaranya Bill Clinton, Anthony Robbins, Mel Robbins etc.

Here’s come the best part. Cristina Cortez ni gak SID Shaklee. Dia ni anak kepada Lifetime Master Coordinator, Carlos dan Evelyn Cortez tapi still nak build up sendiri empayar shaklee beliau. Tak mahu bergantung kepada mak ayah dia. Lifetime Master Coordinator ni anugerah utk master yg dah berpuluh2 tahun dalam Shaklee.

Bila ditanya Why Shaklee? Jawapan dia sebab dia nak inspire dan empower org lain capai impian melalui Shaklee. Nak tunjuk kalau dia boleh, kenapa orang lain yg normal tak boleh. Nama group business dia Dream On Wheels. Well, umur dia ni baru awal 20-an. Sejak kecil dah biasa makan Shaklee.

Kalau kita tengok cristina cortez ni, utk capai apa yg dia dah capai setakat ni, effort dia mesti lebih dari kita yg normal. Sy boleh jamin berapa kali dia menangis dan rasa nak give-up tapi die tetap teruskan juga utk capai apa yg dia sasarkan.

Kalau dia boleh; kita lagi boleh kan?

kredit : master fahmy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *