Pengedar Shaklee Shah Alam

Pengedar Shaklee Paling Cun

Omega Guard Supplement Untuk Kanak kanak Atasi Kahak, Batuk

Omega Guard Supplement Untuk Kanak kanak Atasi Kahak, Batuk

Batuk dan selesema merupakan satu mekanisme pertahanan diri badan untuk membantu dalam proses pengeluaran kahak secara semula jadi. Kebiasaannya, selesema dan batuk yang dialami adalah ringan dan akan sembuh sendiri tanpa memerlukan rawatan dalam tempoh tertentu.

Gejala batuk dan selesema amat sinonim dalam kalangan kanak-kanak. Simptom seperti sakit tekak, hidung berair dan tersumbat mungkin mengganggu kualiti tidur dan aktiviti seharian kanak-kanak. Situasi ini akan menimbulkan rasa kebimbangan dalam kalangan ibu bapa dan mereka akan cuba mendapatkan rawatan bagi mengembalikan keselesaan dan keceriaan anak-anak.

Ubat yang biasa diberikan dalam rawatan batuk dan selesema adalah antihistamin (seperti chlorpheniramine), antitusif (seperti diphenhydramine) dan dekongestan (seperti pseudoephedrine). Walau bagaimanapun, kebanyakan ibu bapa tidak mengetahui bahawa banyak kajian telah membuktikan bahawa rawatan yang diberi adalah lebih kepada untuk melegakan simptom, mencegah komplikasi serta mengelakkan penyebaran jangkitan tersebut.

Menurut Food and Drugs Administration (FDA), ubat batuk dan selesema tidak harus diberikan kepada kanak-kanak di bawah umur 2 tahun kerana ia boleh memudaratkan. Kanak-kanak ini berisiko untuk mendapat kesan advers yang serius serta berpotensi untuk menyebabkan kematian terutamanya akibat penekanan saluran pernafasan.

 

 

 

Saya sebagai ibu juga tidak terlepas dengan masalah anak batuk kahak. Selain ubat, jaga makan saya berikan OMEGA GUARD pada anak anak saya. Alhamdulillah sangat membantu masalah kahak batuk yang teruk. Lagi lagi anak ke dua saya ada asthma. sangat membantu kurang semput, kurang dah ambil neb

Omega Guard Shaklee Untuk Anak Asthma Lelah

BAGAIMANA OMEGA GUARD MEMBANTU ANAK BATUK BERKAHAK?

 

omega guard shaklee

 

1.Secara semulajadi bersifat anti-keradangan. Batuk menyebabkan keradangan terhadap peparu.

2.Tingkatkan sistem imun dan kesihatan peparu.

3.Mencairkan kahak. Asid lemak Omega-3 menghalang pembentukan leukotrienes dari asid arachidonic yang berperanan dalam menyebabkan asma.

Semua pun tau kan minyak ikan ni penuh khasiat. Dan minyak ikan terbaik adalah Omega Guard sebab

1. 90% EPA DHA . Biasa minyak ikan 50% je epa dha. 50% minyak kosong. Huhh

2. 3 kali penyulingan untuk buang merkuri, bahan kimia yang bahaya

3. Ambil dari ikan kecil. Kalau ikan besar lagi banyak la bahan bahaya dari laut yang dia telan

Konsistent ambil Omega Guard ni akan rasa perbezaan. Ingat konsistent ambil hari hari.supplement bukan ubat

 

omega guard batuk kahak anak

 

omega guard batuk kahak anak

 

omega guard batuk kahak anak

 

omega guard batuk kahak anak

 

omega guard batuk kahak anak

 

omega guard batuk kahak anak

 

omega guard batuk kahak anak

 

 

BERMINAT NAK CUBA OMEGA GUARD . HARGA RM136 (90BJ)

 

 

 

 

Leave a Reply

Open chat