PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Nephrotic Syndrome

Nephrotic Syndrome

Nephrotic Syndrome atau penapis buah pinggang bocor

Nephrotic Syndrome adalah satu penyakit yang berkaitan dengan buah pinggang. Di dalam buah pinggang yang normal, glomeruli sejenis penapis halus di dalam buah pinggang, berfungsi untuk yang menghalang albumin (sejenis protein) daripada keluar ke dalam air kencing.

Di dalam nephrotic syndrome, glomeruli atau penapis ini telah rosak atau bocor. Ini menyebabkan lebih daripada 3 gram protein terkeluar melalui air kencing di dalam masa 24 jam setiap hari daripada badan. Ini dipanggil PROTEINURIA. Ini menyebabkan badan kehilangan banyak protein.

Apa penyebabnya?

Nephrotic syndrome lebih banyak berlaku di kalangan kanak-kanak berbanding orang dewasa. Penyebab kebanyakannya tidak diketahui. Ada juga disebabkan oleh jangkitan kuman di dalam darah seperti syphilis, penyakit autoantibodi seperti SLE (Systemic Lupus Erythematosus), penyakit darah sejak lahir seperti sickle cell disease, Kencing manis, HIV, hepatitis dan malaria. Jadi jagalah kesihatan anda elakkan dan cegah penyakit seperti kencing manis dan jagalah pemakanan terutamanya, dan amalkan gaya hidup sihat.

Simptom atau Gejala yang dialami oleh pesakit Penapis Buah Pinggang bocor
Kencing berbuih.
Berasa lemah dan tidak bermaya.
Kaki bengkak.
Mata dan muka bengkak ketika bangun tidur.
Kembung.
Sakit perut.
Cirit birit.

Pengambilan Suplemen Untuk Membantu Menyelesaikan Masalah Penapis Buah Pinggang Bocor. Di Shaklee, terdapat beberapa suplemen yang membantu mengatasi masalah penapis buah pinggang bocor. Di antaranya ialah:

1. VIVIX
Membantu memperbaiki DNA tubuh yang rosak. Memperbaiki tenaga sel untuk pertumbuhan sel yang baru serta menguatkan sel tubuh.

2. OMEGAGUARD
Membantu mengurangkan keradangan dan mencairkan darah untuk mengurangkan risiko berlakunya masalah penapis buah pinggang bocor.

3. ESP @ MEALSHAKE
Membekalkan protein baik yang diperlukan badan.

Leave a Reply

Open chat