MLM Shaklee

MLM Shaklee

BISNES MLM SHAKLEE ADALAH BISNES MLM YANG MEMATUHI SYARIAH

Alhamdulillah shaklee adalah MLM yg memenuhi kriteria

KENAPA?

Jika dirujuk pada “GARIS PANDUAN PERNIAGAAN JUALAN LANGSUNG SECARA PEMASARAN BERBILANG TINGKAT (MULTI-LEVEL MARKETING) MENURUT SYARIAH” by JAKIM,

Pertama, Yuran keahlian mestilah pada kadar minimum.

Starter kit shaklee harga serendah RM65 sahaja tidak membebankan.

Kedua, kami tak dapat komisyen bila recruit ahli.

Maknanya kami tak amalkan head hunting. Which is haram bila recruit orang dan dapat komisyen kerana tiada akad jual beli sebab tiada barang.

Tiada paksaan pembelian minima untuk membolehkan komisyen.

Maka tiada unsur penindasan.

Kita tak amalkan skim piramid dimana siapa join dulu akan sentiasa untung tanpa perlu bekerja.

Dlm shaklee siapa join tapi tak berniaga takkan kemana-mana. Tak dapat apa-apa pun.

Tiada unsur downlines kerja utk upline.

Tiada istilah goyang kaki.

Dan komisyen kita sebagai downlines boleh potong upline bila2 masa bergantung pada kerja dan usaha serta kerajinan kita.

Shaklee tu adil.

Shaklee bukan skim cepat kaya. Goyang kaki malas duit turun juta juta masuk dalam account. Takde ya.

Siapa usaha lebih, dia yang dapat lebih. Siapa malas, dia rugi. Simple.

KEJAYAAN MILIK ORANG YANG BERUSAHA.

Siapa nak dia dapat. InsyaAllah.

Nak join bisnes yang menguntungkan dan patuh syariah ni?

Hanya serendah RM65 add on postage rm10 utk mendaftar.

Panggilan untuk mereka yang nak cari duit lebih. Nak tampung perbelanjaan keluarga, nak bantu suami dan demi masa depan anak2. Sebab business shaklee boleh diwariskan kepada anak2. InsyaAllah.

Leave a Reply

Open chat