Menjadi Pengedar Shaklee SID Yang Kuat

Menjadi Pengedar Shaklee SID Yang Kuat

Masa kita mula-mula set target, ada nampak pelangi. “InsyaAllah boleh ni”.

Once dah set target, kita akan dihidangkan dengan pelbagai cabaran. Kena berebut barang, prospek reject, downline bisnes nak stop, customer beli dengan sedara, etc.

Waktu inilah keyakinan kita mula goyang “betul ke aku boleh ni?”. Biasanya inilah titik tolak apa yang akan terjadi pada bisnes kita seterusnya.

Majority SID belum apa-apa dah koyak “macam mana nak rank up, barang takde, etc”. Apa yang dia tak sedar, masa barang banyak sama je dia tak rank up pun.

Namun segelintir SID anggap cabaran itu datang untuk menguatkan, bukan melemahkan. So dia terus fight, fight & fight. Sampai cabaran yang mungkin buat orang lain give up, tapi hanya buat dia makin fight.

Sebab tu Jim Rohn selalu pesan,

“Dont wish it were easier, wish you are better”

Kita hari ini better than kita semalam kan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat