PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Masalah Jantung

Masalah Jantung

Apabila berusia 45 tahun kebanyakan kita akan berisiko diserang penyakit jantung (cardiovascular). Untuk mencari maklumat lebih banyak tentang punca penyakit jantung menyerang manusia kajian harus dibuat lebih terperinci. Antara punca sakit jantung pembunuh senyap nombor satu di dunia ialah:

Faktor Masalah Jantung

Faktor utama* Jika kurang ilmu pengetahuan tentang pola pemakanan sihat dan diet salah. Apabila kita ambil makanan hari ini kesannya akan mempengaruhi kesihatan kita sepuluh tahun akan datang oleh itu mula dari sekarang kita harus kawal baik baik pengambilan garam, minyak, dan gula.

Faktor statik* Jika kurang aktiviti sukan dan jarang senaman, banyak duduk, kurang bergerak. suka sendirian, kurang pergaulan kemasyarakatan dan cara penghidupan tidak ada perubahan.

Faktor Obesiti* Apabila tabiat suka makan berlebihan, tinggi pengambilan kalori, lemak garam dan gula ini antara penyebab berlakunya Obesiti, Diabetes dan tekanan darah tinggi. Jika Indeks Massa Tubuh (BMI) di antara 25 – 30 atau lebih kita masuk dalam senarai Obesiti. Oleh itu melakukan senam sesuai seperti olahraga dapat kawal tekanan darah tinggi.

Faktor stress* Ketika mengalami tekanan hidup seperti apabila mengalami masalah kewangan, masalah pekerjaan, masalah rumah tangga yang jadi teman setia kita sepanjang masa. Apabila kita stress hormon adrenalin akan bertambah jadi pengepaman darah lebih cepat. Apabila tugas jantung mengepam darah tidak dikawal tempoh jangka panjang kerana beban pengepaman darah bertambah inilah punca risiko sakit jantung. Oleh itu sentiasa berfikiran positif buat kita awet muda.

Faktor tidur*Apabila tidur tidak mencukupi adalah antara punca sakit jantung tetapi jika terlebih tidur menyebabkan kematian.Untuk orang dewasa tidur berkualiti disyorkan antara 7 hingga 8 jam sehari. Faktor rokok* Apabila sejam selepas merokok kerana narkotin di dalam rokok bertindak balas dengan arteri maka 10 mmHg atau lebih tekanan darah meningkat. Oleh sebab itu untuk elak risiko kesihatan elak daripada terhidu bau asap rokok berlebihan.

Faktor alkohol* Jika diambil berlebihan boleh memberi kesan akut dan meningkat tekanan darah oleh itu catu kuantiti alkohol diambil. Untuk wanita tidak melebihi 14 unit dan untuk lelaki tidak melebihi 21 unit seminggu. 1 unit alkohol bersamaan 1/2 pain bir, 20 ml wiski atau 100 ml wain. Bagi mengurang tekanan darah cara terbaik berhenti terus daripada ambil alkohol.

Faktor usia* Bila usia semakin meningkat keanjalan pembuluh darah kita akan berkurang oleh itu lebih baik amal pola pemakanan sihat sejak usia muda apabila di hari tua nanti kita tidak mudah diserang penyakit jantung.

Faktor gender* Melalui kajian di Indonesia mendapati penyakit hipertensi mula menyerang berbeza umur di antara lelaki dan perempuan iaitu pada usia 45 tahun kaum lelaki dan pada usia 65 tahun kaum wanita. Bagi lelaki usia 45 ke atas harus hati hati mengkonsumsi makanan.

Faktor genetik* Jika ada sejarah keturunan datuk atau nenek penghidap sakit darah tinggi maka kita juga berisiko jadi penghidap sakit darah tinggi seperti virus yang bisa menular. Buat tindakan minima sahaja dengan melakukan kegiatan positif penyakit dapat dikawal.

Jantung sihat shaklee

Bagaimana Vitamin Shaklee Bantu Kesihatan Jantung dan Saluran Darah

1) Phytocol ST – Mencegah Sakit Jantung

Phytococl St dapat bertindak menghalang kolestrol daripada makanan harian dari memasuki salur darah. Apabila salur darah bebas daripada mendapan kolestrol, maka risiko salur darah (arteri) tersumbat dan risiko sakit jantung menjadi semakin rendah.

2) Omega Guard – Menurunkan Risiko Sakit Jantung

Omega Guard bertindak menurunkan paras LDL (kolestrol jahat yang menjadi punca utama sakit jantung) dalam darah dengan cara meningkatkan paras HDL (kolestrol baik) secara semulajadi.

Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan laut dalam (jauh daripada pencemaran) paling tulen dan pembekal HDL terbaik untuk mencegah penyakit jantung.

3) CoQ Health – Menguatkan Jantung

CoQ Health bertindak membekalkan enzim CoQ yang amat diperlukan oleh jantung untuk bekerja. Tanpa enzim CoQ yang cukup, jantung menjadi lemah dan mudah diserang penyakit jantung.

4) Vivix – Melindungi Jantung

Vivix bertindak melindungi sel jantung daripada penuaan, membaikpulih sel jantung yang rosak dan memelihara kesihatan salur darah dan fungsi jantung yang sihat, sekaligus mengelakkan penyakit jantung. Vivix yang mengandungi resveratrol membolehkan baikpulih kesihatan dilakukan sehingga ke peringkat selular (sel DNA).

Testimoni Set Jantung Shaklee

bapa lemah jantung semakin sihat

bapa aimi sakit jantung

testimoni vivix sakit jantung

Cara Nak Beli Shaklee

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam.

Leave a Reply

Open chat