Land of And Shaklee

Land of And Shaklee

The Land of And….

.

Assalamualaikum semua

Kebiasaan kita diajar tentang….

Pilih satu, ..

Nak dunia atau akhirat?

Nak kerja atau keluarga?

Nak bisnes atau kerja?

Ini lah dia dunia the land of OR… yang mana semua orang berfikiran hanya boleh pilih SATU je… inilah yang kita dididik selama ni. Kena plilih satu.

Tapi Shaklee ajar kita tentang masuk ke dunia baru, THE LAND OF AND.

Dunia dan akhirat,
Kerja, keluarga dan bisnes,
Semua sekali.

Bila berada di the land or or… jadi banyak ATAU & TAK nya… “Nak fokus bisnes atau anak2? Kalau fokus bisnes tak terabai ke anak2?”

Sedangkan bila kita fokus bisnes, secara tak langsung kita pun didik anak2 kita jadi resilient. Apa lagi kalau kita strive & thrive, anak2 akan ambil contoh kita secara langsung & mereka pun ada strive & thrive dalam kehidupan mereka.

Begitu juga bila kita handle anak2 dgn bijak, kita akan pandai handle team.

Bak kata SisMar Lim, berjalan seiring.

Welcome to the land of and.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat