PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Kulit Cantik Shaklee

Kulit  Cantik Shaklee

Set Kulit Cantik Shaklee

Siapa yang taknak kulit cantik kan?
Kalau boleh semua nak kulit putih, gebu, tak berjerawat, sekata, halus tulus dan mulus macam kulit baby…kan?

Haaa…jom kita tengok Vitamin Shaklee yang manakah yang boleh membantu
dapatkan kulit cantik idaman kita. Dah semestinyalah set kecantikan kulit Shaklee.

Masalah kulit yang berjerawat, akne, jeragat, kulit kering, terlalu berminyak, berparut, kendur, bergaris halus, mengelupas dan sebagainya biasa dialami oleh kebanyakan orang terutamanya remaja dan yang menghampiri usia emas. Penyebab kepada masalah kulit juga ada pelbagai.. Jom kita baca apa kata Wikipedia:
Terdapat laporan yang menunjukkan bahawa masalah jerawat kerap berlaku dalam kalangan remaja. Semasa proses kematangan berlaku, kelenjar-kelenjar minyak menjadi aktif kerana penghasilan sebum akibat perubahan hormon. Kegagalan folikel pilosebaceous untuk berfungsi dengan baik ketika perubahan hormone dalam tempoh masa remaja akan menyebabkan jerawat tumbuh. Hormon yang dimaksudkan adalah hormone testeron.

Hormon testeron biasanya akan ditukarkan kepada dihidrotesteron di dalam kulit dan bertindak terus pada kelenjar minyak untuk meningkatkan saiz dan kadar metabolic fizikal. Individu yang mempunyai kulit sensitif akan mengalami masalah penghasilan sebum yang berlebihan ataupun mengalami kekeringan kulit yang agak ketara. Fungsi sebum adalah untuk menjadi pelincir bagi membuatkan kulit lebih gebu dan lembut, lapisan pelindung kepada rambut dan kulit supaya tidak mengalami kekeringan ekstrem dan bagi mengekal kehidratan (kelembapan) kulit dan rambut. Kelenjar minyak sebenarnya mengandungi sejenis bakteria iaitu propionibacterium acne. Bakteria ini mampu mengubah sebum berlebihan kepada asid lemak yang akhirnya menyebabkan jerawat dan keradangan kulit.

Bagaimanapun jerawat yang teruk mungkin disebabkan oleh pelbagai sebab seperti jangkitan kuman (penyakit, alahan, ketidakkeseimbangan horman tubuh dan salah penjagaan kulit).
Sekiranya jerawat berlaku dengan teruk, ia perlu dirawat untuk mengelakkan berlakunya parut yang berkekalan.
Secara umumnya, untuk mendapatkan kulit yang cantik, dan sebelum mengambil apa-apa supplement kita perlu DETOX sistem dalam badan terlebih dahulu. Detox atau pembersihan buang toksin dalam badan sangat penting supaya setiap vitamin yang kita ambil akan lebih mudah diserap dan seterusnya meningkatkan keberkesanannya.

Set DETOX Shaklee (PREMIUM):

Alfalfa Complex – mengurangkan toksin dalam badan
Herb Lax – melawaskan dan mengurangkan sembelit, mengurangkan jeragat (detox usus)
DTX Complex – Tonik hati, buang toksik dalam hati, aliran hempedu yang sihat (detox hati)
Garlic Complex – Antibiotik semulajadi, melancarkan peredaran darah
Set detox ini berfungsi untuk meningkatkan kesihatan hati, menyingkirkan toksin merbahaya dari badan dan meningkatkan seri wajah. Kalau badan kita penuh dengan toksin, jangan dok rasa pelik lah kalau makan produk putihkan kulit tapi tak putih-putih, makan ubat cantikkan kulit tapi jerawat dan jeragat masih bertandang… Kalau berkesan pun ambil masa yang sangat lama, kan.. Jadi, detox lah dari masa ke semasa.. Yang disenaraikan di atas adalah yang set optimum dan superb. Kalau nak bajet, boleh pilih mana-mana yang berkenan di hati ye 🙂

Sambil-sambil buang toksin tu, Set Kulit Cantik Shaklee yang boleh diambil:
Vitamin C
B-Complex
Vitamin E
GLA Complex

Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:
– Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya.
– Mempertingkatkan sistem imun, membantu menyekat bakteria penyebab jerawat -dan akne (acne)
– Merangsang pembentukan dan peningkatan penghasilan kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit. Haa…kalau nak hasilkan kolagen semulajadi dalam badan, silalah telan vitamin C ni ye.
– Mencerahkan kulit secara semulajadi

Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:
– Sebagai pelembap semulajadi
– Mencegah pigmentasi atau tompok-tompok pada kulit
– Melambatkan tanda penuaan (awet muda)
– Mengubati jerawat
– Mengurangkan STRESS (anti stress)

Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:
– Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
– Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
– Menjaga kelembapan kulit
– Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel
– Menghalang bintik penuaan atau pigmentasi
– Melindungi daripada radikal bebas atau pencemaran
– Boleh dibuat masker bagi kulit yang terlampau kering

Peranan GLA Complex dalam kecantikan kulit:
– Mengawal hormon dalam badan
– Membantu mencairkan sebum tersumbat dan minyak di kulit dan wajah
– Mengurangkan rongga pada kulit yang tersumbat
– Kulit yang terlampau berminyak dan jerawat atau akne yang kronik yang disebabkan oleh ketidakseimbangan hormon amat perlukan GLA Complex Shaklee.

Antara produk Shaklee yang lain yang sangat membantu mencantikkan kulit secara semuljadi:
☺ESP – mempertingkatkan pemulihan luka, menghilangkan parut kerana protein membantu penghasilan sel-sel baru kulit dengan cepat.
☺Zinc Complex – Mempertingkatkan fungsi imun, luka cepat sembuh, mengurangkan inflamasi dan mempertingkatkan hormon yang sihat.
☺Carotomax – Mengawal penghasilan sebum supaya tak berlebihan. Mengelakkan akne
☺Collagen Powder – Untuk keseluruhan kulit yang sihat dan merasa lebih sihat
☺Omega Guard – Melancarkan peredarna darah. Kulit lebih bermaya dan kemerah-merahan dan tak pucat.
☺Vivix – Anti penuaan sehingga ke tahap selular. Memperbaiki sel hingga ke DNA!
☺Nutri White Skincare – Penjagaan kulit dari luar, mengawal pigmentasi dan penuaan kulit

Kombinasi Set Detox Shaklee (Alfalfa, Garlic, Herb Lax dan DTX Complex), GLA Complex, Vitamin E, B Complex dan Vitamin C dapat:
✔ Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
✔ Mencegah penuaan kulit sebelum usia
✔ Menjadikan kulit lebih kenyal dan boing! Boing!
✔ Mencerahkan kulit dari dalam dan secara keseluruhan (bukan hanya muka)
✔ Menjaga kulit dari sinaran UV
✔ Mengurangkan parut jerawat
✔ Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
✔ Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
✔ Menjadikan wajah lebih berseri

Leave a Reply

Open chat