PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Kolesterol Tinggi Bacaan 8 Turun Selepas Makan Omega Guard Shaklee

Kolesterol Tinggi Bacaan 8 Turun Selepas Makan Omega Guard Shaklee

Kolesterol ialah sejenis lemak di dalam setiap sel badan yang diperlukan untuk menghasilkan hormon steroid, vitamin D dan membantu dalam penghadaman makanan. Tubuh kita mampu menghasilkan kolesterol di dalam hati dan ia juga datang dari makanan.

Kolesterol dibawa oleh darah dalam bentuk lipoprotein, iaitu kombinasi lemak dan protein. Terdapat dua jenis lipoprotein iaitu lipoprotein berketumpatan rendah (LDL) dan lipoprotein berketumpatan tinggi (HDL).

Kolesterol LDL dianggap kolesterol ‘jahat’ kerana kadar LDL tinggi boleh menyebabkan mendakan kolesterol di dalam saluran darah (aterosklerosis). Kolesterol HDL pula di panggil kolesterol ‘baik’ kerana berfungsi untuk membawa kolesterol kembali ke dalam hati.

masalah kolesterol tinggi berlaku apabila kandungan kolesterol di dalam darah meningkat melebihi paras normal. Keadaan ini lazimnya dikesan melalui ujian darah kerana masalah kolesterol tinggi tidak mempunyai tanda awal .

Apabila paras kolesterol meningkat tinggi, ini boleh membawa kepada penyempitan pembuluh darah dan salah satu risiko tinggi untuk mendapat penyakit jantung serta strok.

Kajian juga membuktikan asid Omega-3 daripada ikan dapat mengurangkan paras trigliserid seterusnya boleh membantu mengurangkan risiko penyakit jantung. Pertubuhan Jantung Amerika mengesyorkan kita makan ikan sekurang-kurangnya dua kali seminggu untuk mendapatkan khasiat Omega-3.

Info :Perunding Kardiologi Hospital Pakar KPJ Tawakkal Dr Shahrol Anuar Mohd Yasin oleh HMetro

SET KOLESTEROL BASIC

Phytocol-ST adalah formulasi proprietari berasaskan bahan-bahan yang telah terbukti secara klinikal berkesan untuk penyekatan penyerapan kolestrol dan merendahkan paras kolestrol LDL (kolestrol jahat). Membekalkan kita dengan 2000 mg Fitosterol setiap hari sebagaimana yang disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).

Bagimana Fitosterol bertindak???

Strukturnya sama seperti kolestrol. Bersaing dan akan kalahkan kolestrol dalam penyerapan di dalam usus. Fitosterol secara aktif menyekat kolestrol dari diserap ke dalam saluran darah & menyingkirnya dari tubuh.

Omega Guard Shaklee mengandungi asid lemak omega-3 yang disarankan bagi membantu menyingkirkan kolestrol yang tidak diperlukan dalam darah. Ia mengandungi bukan sahaja asid lemak omega 3 malah EPA dan DHA. Omega-3 menurunkan paras trigliserida, LDL (kolesterol jahat) dan menaikkan paras HDL (kolesterol baik). Senang cerita, Omega Guard boleh menyingkirkan kolestrol yg ada dlm saruran darah.

ambil supplement bukan bermakna sakan makan tak hinggat dunia juga tau

macam kita bawa kereta. kena pakai tali keledar dan still kena bawa kereta elok elok, ikut peraturan.

Nak Order Set Basic Kolesterol Shaklee

siapa nak order set ni boleh hubungi Ainul . Area Lembah Klang ni Ainul boleh COD kan.

www.wasap.my/60133612717/kolesterol

#ddsbusiness

Leave a Reply

Open chat