Key Coordinator Shaklee

Key Coordinator Shaklee

8 TAHUN LEPAS,

Saya ingat lagi, insan bernama Ainul Mustafa sanggup menunggu saya, melihat saya dapat menggenggam ijazah master . Saya berjaya mendapat ijazah master, menjadi pelajar master terbaik untuk fakulit kejuruteraan elektrik di UTM. Selain itu berjaya mendapat Anugerah Pro Canselor semasa konvo ke 44 di UTM.

Selepas itu, peluang business datang ke rumah kami, bermula dari macam-macam episod buat hutang sana sini, sehinggalah Allah menghadirkan Hadhatina Mkb yang memberikan peluang kami memasuki dunia shaklee pada jan 2012. Dan akhirnya berjaya buat shaklee sampai pergi trip di Long Beach dan San Francisco.

Kalau ikutkan, kami dah lama tersekat di rank sebelum ini, lebih 4 tahun, semuanya mengajar erti kesabaran. Dan ikutkan, kami sebenarnya dah di hidangkan dengan 4 kali peluang untuk naik, tapi masa itu kami lalai dan kurang fokus tanpa strategi. Akhirnya, peluang ke 5 ini datang, dengan momentum #youth, kami taknak buang masa, #jangantunggu sampai cycle depan. Sebabnya, apa yang terjadi bulan depan, kita tak tahu lagi. Jadi sebaiknya, ada peluang naik, kita naik.

Ijazah Master dalam pelajaran memang bagus, tapi sayangnya ianya tak dapat diwarisi kepada anak anak. Tapi pangkat Master Coordinator dalam shaklee, legasi ini dapat diwarisi kepada anak cucu. Dalam malaysia dah ada beberapa orang yang berjaya mewarisi business dari ibu bapa mereka.

Buat isteriku, kita kena terus fokus dan fokus. Jangan buang masa lagi melayan perasaan. Tinggalkan mereka yang tak nak buat, mereka ini kita nak tolong, tapi banyak alasan. Takpa, banyak lagi insan lain yang memerlukan kita.

Satu berita yang menjadi penutup cycle yang terindah buat kami, berapa lama kami sabar, sabar, dan sabar. Terima kasih buat mereka yang sentiasa nak lihat kami berjaya dalam SHAKLEE. rumah baru, rank baru, semangat baru. Go NINJA go. Kita lancarkan #bizninja dan #wordpressninja , Diam Itu PINTAR !!!

ALHAMDULLILAH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat