Kenapa Set Berpantang Shaklee Terbaik ?

Kenapa Set Berpantang Shaklee Terbaik ?

Kenapa saya katakan Set Berpantang Shaklee adalah terbaik

1. Luka cepat sembuh

Pertama kali bersalin normal dan kena vacuum. Luka banyak sangat.huhu. Lama tau doctor jahit bawah tu. 3 hari pertama nak duduk sakit. Kebetulan pulak Maryam masuk NICU sebab jaundice. Berulang alik ke hospital. Ya ALLAH sakitnya luka di bawah tu ALLAH sahaja yang tahu. Sampai nak duduk sebelah punggung pun sakit. Menangis nangis dekat husband.

Lebih sakit bila berpeluh. Masa mandi kena air sikit…PEDIH!!!!!

Risau juga luka terbuka balik. AZAB !!! la kalau terbuka kan..

Konsistent makan ZINC SHAKLEE. Selain tu Ainul makan VIVIX. Makan je vivix 3 hari terus LEGA!!! Takde langsung sakit kat bawah. Vivix kan repair dari peringkat sel. Bermakna dari akar umbi dia baiki.

2. Susu Melimpah Ruah

Makan set berpantang Shaklee seharusnya SUSU MELIMPAH RUAH!! sampai BENGKAK SUSU!!!! Arghhhhh

Puas la jugak cara nak redakan bengkak susu. Apapun kena keluarkan susu tu. Tuam dengan tuala panas, pump juga susu tu . Selain tu Ainul makan Lecithin untuk bantu. Lepas je makan Lecithin susu menitis sendiri. Cuma kita kena pump atau menyusukan anak la juga untuk bantu surutkan bengkak

Menurut Kelly Bonyata yang merupakan IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant);

“Lecithin has been recommended to combat recurrent plugged ducts. The usual recommended dosage for recurrent plugged ducts is 3600-4800 mg lecithin per day, or 1 capsule (1200 milligram) 3-4 times per day. After a week or two with no blockage, mom can reduce the dosage by one capsule. If there is no blockage within another 2 weeks she can reduce it again by one. Mom may need to continue taking 1-2 capsules per day if stopping the lecithin leads to additional plugged ducts.”

Source : http://kellymom.com/nutrition/vitamins/lecithin/

3. Berat Cepat Turun

Ni gambar selepas habis pantang. Bezakan bila dalam pantang kita cukup nutrisi.

Pengalaman bersalin anak pertama , masa mengandung naik 13kg. Habis je berpantang 44hari berat turun 9kg je. 4kg lagi jenuh nak dihapuskan. Lagi lagi menyusukan anak. Asyik lapo je. Jadi makan je la keje nyer..hahhahaa

Berpantangkan Maryam, masa pregnant berat naik 5kg. Seminggu berat turun 8kg. Yeahhh!!!!!

4. Anak Jaundice Pun boleh Makan

3 orang anak saya jaundice tapi dengan set pantang ni saya still boleh makan. Jadi badan bertenaga nak kerap susukan anak.

Anak jaundice ni kita kena check up selalu.Jadi penting untuk kita cwgas sihat bertenaga kan

5. Badan Bertenaga

Bila anak dah 2-3 orang lain macam sikit penat nya. bukan sekadar penat pantang jaga baby tapi penat melayan anak yang lain yang masih memerlukan perhatian kita

Bayangkan kalau kita pun masih lemah, anak meragam. dua tiga orang meragam boleh stress tau.

jadi sangat penting supplement masa pantang ni.

6. Emosi lebih stabil

Dalam pantang nilah kita lebih sensitif, emosi. dan kalau tidak terkawal boleh meroyan, depress dan lain lain

Supplement dalam set pantang Shaklee ni memang sangat membantu dalam menguruskan emosi kita agar lebih stabil.

Jika anda sedang hamil dan nak mencuba set berpantang Shaklee ni boleh la boleh hubungi saya di 013-3612717 atau email : ainulfadzilah@gmail.com jika mahu membeli dengan saya.

SPECIAL dengan pembelian, saya akan membantu anda dalam penyusuan bayi dengan susu ibu dan Cara menurunkan berat badan selepas bersalin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat