Kenapa Produk Shaklee Selalu Habis ?

Kenapa Produk Shaklee Selalu Habis ?

Lately,ramai yang musykil kenapa sejak akhir akhir nie produk Shaklee tidak cukup ?

Terutama di awal gejala Covid 19 melanda,terlalu banyak permintaan untuk vitamin Shaklee sehingga stok licin dalam jangka masa sekejap sahaja!!
Semuanya untuk memenuhi semua permintaan pengguna!
Jadi kat bawah ini adalah sedikit pencerahan dari salah seorang Master Shaklee bagitahu kenapa sekarang ini produk terpaksa di buat catuan.
Harap semuanya memahami😊

KENAPA PRODUCTION SUPLEMEN SHAKLEE TAK BANYAK???

Bila ramai tanya kenapa Shaklee ni tak tambah production lebih lagi? Kalau dah ramai nak beli, kenalah buat lagi!!!

So ni, nak share sedikit.

Insight ttg product Shaklee dan production Shaklee.

Semua ingredients untuk hasilkan suplemen Shaklee adalah dari botanik. Tapi mereka adalah dari ladang-ladang yang pakar botanist Shaklee sendiri pilih dan approve untuk memastikan proses penanaman dan pemeliharaan sehingga penuaian mengikut standard yang Shaklee tetapkan. Organik bukan certified organic, tetapi BEYOND ORGANIC.

Ramai tak familiar term ni.

So nk explain lagi.

Shaklee tak guna certified organik kerana syaratnya lebih longgar dari syarat Shaklee.

Kerana hanya Shaklee sahaja company yang amalkan ujian kualiti terhadap setiap ingredients/bahan mentah untuk hasilkan suplemen itu sebanyak 350 jenis ujian untuk pastikan bebas pesticides, toxin, pencemaran dan memenuhi ciri keselamatan yang Shaklee tetapkan.

Certified organik tak perku jalankan test 350 jenis ini yg Shaklee buat.

Setiap satu bahan, Shaklee buat 350 jenis quality test. Jika Shaklee guna certified organic, maka downgradelah standard Shaklee.

Manakan sama company yg test 350 jenis quality test dgn company yg tak test?

Maka dgn ini Shaklee menjalankan 100 000 ujian dalam setahun untuk memastikan product Shaklee selamat, berkesan dan terbukti.

Jadi, tak banyak bahan mentah dapat lepasi kriteria cerewet para saintis dalam Shaklee.

Sebab itu produksi tak boleh bertambah dengan mendadak.

Kerana saringan bahan mentah ini sangat penting.

Jadi kita tgk sekarang ni permintaan pada suplemen Shaklee tersangat tinggi. Tapi supply masih sama kuantiti macam bulan Februari 2020. Kalau dulu kuantiti ini tahan 4 bulan, sekarang tahan 30 minit sahaja.

Pelanggan terlalu ramai.

InsyaAllah kita dah tambah production request.

Kita akan berjaya secure more stocks in the future.

Yang penting, demand setinggi mana pun , kita takkan compromise prinsip keselamatan produk Shaklee.

Sebab tu saya HANYA PERCAYA SUPLEMEN SHAKLEE SAHAJA.

kredit : Master Hasifah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat