PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Kenapa Makanan Tambahan Penting ?

Kenapa Makanan Tambahan Penting ?
Ada satu masa jap, shaklee buat reality check, betul ke berkesan. Hahhaa topik ni di sertai dengan panel luar. So banyak jugak isu yang diperdebatkan. Betul ke orang yang dah makan sihat dan senaman tak perlu supplement ?
kenapa makanan tambahan penting
Dalam proses permakanan sendiri, makanan kita ni dah berkurang zat , ini semua ada dalam kajian landmark study. Ye, memang dikaji, kerana faktor tanah nih, makanan sekarang dah drop banyak nutrisi berbanding yang dahulu.
Tambahan lagi pencemaran udara. Boleh dikataan sebenarmya partikel kecil dalam udara adalah 300 kali lebih bahaya dari asap tembakau. Hahhaa ini berdasarkan kajian dari sebuah institusi antarabangsa.
Ada satu sudut lagi penyakit ambil masa lama untuk terjadi jadi, jadi satu study khas berkaitan supplement telah dijalankan. Nak kenal pasti kesan jangka masa panjang orang yang makan supplemen. Kajian tuh membuktikan orang yang makan shaklee lebih sihat dari golongan yang makan multivitamin lain dan yang tak makan vitamin langsung.
Jadi kalai fikir banyak faktor lain yanh terjadi , mempengaruhi nutrisi. Belum lagi masuk permakanan tak sihat seperti gula putih dan sebagainya.

Leave a Reply

Open chat