Pengedar Shaklee Shah Alam

Pengedar Shaklee Paling Cun

Kena Cepat Move On Dalam Shaklee

Kena Cepat Move On Dalam Shaklee

Dalam bisnes ni, kita kena cepat2 move on.

(1) prospek yg kita approach cakap dah join shaklee, next!
(2) lepas pitching prospek cakap belum minat, next! (Sambil keep in touch & follow up prospek ini)
(3) business partner tiba2 tarik break takmo fight, next!
(4) business leader tiba2 taknak fight untuk effective/uprank, next!
(5) alamak, bulan ni short tak capai target, next!

Kami faham rasa kecewa bila mana2 situasi di atas berlaku. Malah, kita pernah melalui semua kejadian di atas sekaligus dalam bulan yg sama pun. Namun, itulah kehidupan.

Bukan sebab “tuhan tak beri apa yg kita mahu, cuma beri apa yg kita perlu”. Tuhan bukan kedekut sampai nak main jimat2 macam tu. Tapi lebih kepada ingin menguatkan kita agar jadi lebih bersedia untuk rekrut prospek yg lebih hebat, lahirkan leader yg lebih berkaliber, bina organisasi yg lebih power & capai kejayaan yg lebih luar biasa.

Bila kita lihat sesuatu yg kita belum suka (read: belum berjaya) dengan perspektif sebegini, kita tak jadi terbawak2 dengan kisah lalu sampai buat kita stuck. Sebaliknya motivasi kepada diri sendiri untuk cepat2 move on & upgrade to the next level.

Leave a Reply

Open chat